6 опција зајма за почетнике за предузетнике

Да бисте брзо изградили свој кредитни резултат, проверите у својим кредитним извештајима грешке које би могле да умање резултат и оспорите их са кредитним бироима, одржавајте ниско стање на кредитним картицама и будите у току са свим својим рачунима.

1. СБА зајмови и микрокредити од непрофитних организација

У.С. Програм микрокредита Администрације за мала предузећа нуди зајмове до 50.000 долара за мала предузећа која желе да започну или прошире. Просечан СБА микрокредит је око 13.000 долара.

СБА микрокредите администрирају непрофитни зајмодавци у заједници и обично се лакше квалификују за њих него зајмове у већим доларима. Лоша страна: финансирање можда неће бити довољно за све зајмопримце.

СБА-ов водећи програм зајма 7(а) такође нуди финансирање које зајмопримци могу да користе за покретање пословања. Али СБА 7(а) зајмове је тешко добити. Обично иду у успостављена предузећа која могу да обезбеде колатерал — физичку имовину, као што су некретнине или опрема, коју зајмодавац може да прода ако не испуните обавезе. Квалификације су строге, па чак и ако се квалификујете, аплицирање за зајам за мала предузећа може потрајати неколико месеци.

Микрокредитори и непрофитни зајмодавци могу бити мање тежак пут, посебно ако имате нестабилне финансије. Многи се фокусирају на мањинске или традиционално недовољно услужне власнике малих предузећа, као и на мала предузећа у заједницама које се економски боре.

Генерално, од ових зајмодаваца ћете добити солидне услове зајма, што вам омогућава да развијете своје пословање и успоставите бољи кредит. То вам може помоћи да се у будућности квалификујете за друге врсте финансирања.

» ВИШЕ: СБА кредити: шта су и како се квалификовати

2. Пријатељи и породица

Можда је најчешћи начин финансирања новог малог предузећа позајмљивање новца од пријатеља или породице. Наравно, ако је ваш кредит лош — и ваша породица и пријатељи то знају — мораћете да их убедите да ћете моћи да им вратите.

У овим ситуацијама, потенцијални трошак неуспеха није само финансијски; то је лично.

„Посао је лични, без обзира на то шта људи кажу“, каже Давид Нилссен, извршни директор Гуидант Финанциал-а, компаније за финансирање малих предузећа. „За већину људи било би тешко раздвојити то двоје.”

Скратите листу пријатеља и породице на оне који разумеју ваше планове и дајте све од себе да се уверите да су задовољни ризицима који су укључени.

» ВИШЕ: Дуг вс. финансирање капитала: што је право за вас?

3. Кредитне картице

Многи предузетници се ослањају на пословне кредитне картице за стартапове као финансирање. Ову опцију можете користити као краткорочно финансирање за пословне куповине за које знате да их можете брзо исплатити.

Нека се стање задржи и камата ће се гомилати, брзо претварајући вашу кредитну картицу у веома скуп зајам за мала предузећа.

Годишње процентуалне стопе на вашој пословној кредитној картици су углавном засноване на вашим личним кредитним резултатима. Ако имате лош лични кредит, имаћете вишу каматну стопу.

Вреди напоменути: Истраживања показују да мала предузећа која се у великој мери ослањају на финансирање кредитном картицом обично пропадају.

4. Лични пословни кредити

Нови власници малих предузећа такође могу приступити финансирању путем личних зајмова, као што су они које нуде онлајн зајмодавци. Лични пословни зајмови могу бити добра опција за зајмопримце са одличним личним кредитом и великим приходима.

Али, као и код кредитних картица, лични зајмови могу имати високе АПР (до 36%), посебно за зајмопримце са лошим кредитима.

Нилссен каже да би власници малих предузећа требало да размотре личне кредите као крајњу опцију."

„Тамо где могу да раде“, каже он, „је када је предузећу потребна само мала количина новца за ствари као што су

раној фази производње или куповине опреме."

5. Групно финансирање

Цровдфундинг је постао популаран начин за мала предузећа да прикупљају новац, захваљујући сајтовима као што су Кицкстартер и Индиегого, који вам омогућавају да прикупљате средства путем онлајн кампања. Уместо да враћате својим донаторима, ви им дајете поклоне, због чега се овај систем назива и цровдфундинг заснован на наградама.

Отварају се и нове могућности за групно финансирање капитала, у којем користите јавни скуп инвеститора који пристају да финансирају ваше мало предузеће у замену за власништво над капиталом. Ово је недавно постало још шира опција са новим прописима о хартијама од вредности који омогућавају власницима малих предузећа да допру до улагача мама и тата, а не само акредитованих инвеститора.

Цровдфундинг је добар за предузетника „који има производ и жели да тестира тржиште и потврди прилику“, каже Нилссен. „Није потребан кредит.”

6. Грантови

Грантови за мала предузећа од приватних фондација и владиних агенција су још један начин за прикупљање почетних средстава за ваше мало предузеће. Није их увек лако добити, али бесплатни капитал може бити вредан напорног рада за неке нове послове.

На пример, ако сте служили у У.С. војска, можете приступити грантовима за мала предузећа за ветеране. Постоје и грантови за мала предузећа за жене.

Често постављана питања Како да се квалификујем за кредит за покретање бизниса?

Ако тек започињете посао, вероватно ћете морати да позајмите новац на основу ваших личних финансија. Дакле, јак лични кредитни резултат ће вам помоћи да се квалификујете за финансирање. Добар кредитни резултат почиње од око 700 (кредитни резултати се крећу од 300 до 850).

Да ли је тешко добити кредит за почетак пословања?

Кратак одговор је да. Пошто тек започињете посао, немате успостављену евиденцију за банке и друге зајмодавце коју би проценили.

Пронађите и упоредите кредите за мала предузећа

НердВаллет-ов интерактивни алат за зајмове за мала предузећа вам омогућава да пронађете финансирање које испуњава ваше индивидуалне циљеве. Сортирајте према старости вашег пословања, вашем кредитном резултату и износу новца који вам је потребан. Зајмодавци су изабрани на основу фактора укључујући поузданост и корисничко искуство.

Упоредите пословне кредите

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here