6 ствари које треба да знате о пријави за Медицаре,

То може бити изненађење, али за многе људе здравствена заштита постаје компликованија након 65 година - не мање. Са Медицаре-овим јесењим прозором за упис који је отворен до децембра. 7, важно је да разумете све ваше опције покривености како бисте могли да наставите да приступате лековима и нези која вам је потребна. Ево неколико ствари које треба да знате о Медицаре-у:

1. Неки људи се уписују аутоматски — а неки нису

Ако сте млађи од 65 година и већ примате бенефиције социјалног осигурања, аутоматски ћете бити уписани у оно што се зове Оригинал Медицаре. Ово укључује Медицаре део А (болничко осигурање) и део Б (медицинско осигурање). Имајте на уму да Медицаре део Б носи премију: већина људи плаћа 148 долара.50 месечно у 2021, према Центрима за Медицаре & Медицаид услуге, или ЦМС.

Ако не примате бенефиције социјалног осигурања, можете се регистровати за Медицаре током почетног периода за упис (око вашег 65. рођендана) и одабрати која комбинација осигурања је најбоља за вас.

2. Оригинални Медицаре не покрива све

Оригинални Медицаре не покрива лекове на рецепт, старатељску негу или већину неге слуха, вида и зуба. Медицаре само делимично покрива неке услуге, као што су хоспитализација, услуге хитне помоћи и нега у старачким домовима, што значи да бисте могли бити одговорни за партиципацију и одбитке.

Постоје начини да се покрије бар неки од јаза, плановима Медицаре додатног осигурања (или Медигап) или одабиром алтернативу оригиналном Медицаре-у под називом Медицаре Парт Ц или Медицаре Адвантаге (више о томе у наставку). Такође можете да се квалификујете за програм штедње Медицаре који спонзорише држава, који може помоћи у покривању одбитка, партиципације и још много тога.

3. Медицаре Део Д покрива лекове који се издају на рецепт - и заправо није опциони

Оригинални Медицаре укључује само делове А и Б. То значи да ако узимате било какве лекове на рецепт или планирате да их – а не желите да их плаћате из свог џепа – мораћете да додате Медицаре део Д у своју покривеност. Ово се може урадити као додатак за Оригинал Медицаре или у пакету са Медицаре Адвантаге планом. Медицаре Парт Д премије у просеку око 33 УСД месечно, према ЦМС-у.

Пријављивање на време за Део Д је посебно важно јер постоји казна за касни упис ако пропустите период за испуњавање услова. Покривеност Медицаре лековима може да варира у зависности од лека, па започните своје истраживање рано да бисте били сигурни да ваш план укључује све што вам је потребно. Чак и ако сада не узимате лекове, упис у део Д може вам помоћи да се припремите за будуће трошкове издавања на рецепт.

4. Отворени упис није једини прозор

Када стекнете право на Медицаре, имате седмомесечни почетни период за пријаву, који почиње три месеца пре вашег 65. рођендана и завршава се три месеца након. Ако пропустите овај прозор, можете се суочити са казнама за касни упис за Медицаре део Б (медицинско осигурање) и Медицаре део Д (покриће за лекове на рецепт). Према Управи за социјално осигурање, требало би да се пријавите за Медицаре са 65 година чак и ако још не планирате да се пензионишете.

Ако прелазите на план Медицаре Адвантаге, то можете учинити током отвореног периода уписа за Медицаре, који траје сваке године од октобра. 15 до дец. 7. Сви нови планови или промене које направите током овог периода ступају на снагу од јануара. 1.

Постоје и посебни периоди за упис за одређене ситуације, као што је значајна промена ваших финансијских или здравствених прилика. Ако сте тренутно на Медицаре Адвантаге плану и желите да пређете на Оригинал Медицаре, то можете учинити од јануара. 1. до 31. марта. Ако сте старији од 65 година и још увек сте покривени здравственим планом групе послодаваца, Медицаре вам омогућава да се пријавите за Медицаре део Б без казне током посебног периода уписа: осам месеци након што се ваш посао или покриће заврши.

5. Медицаре Адвантаге може да обједини вашу здравствену заштиту

Планови Медицаре Адвантаге, такође познати као Медицаре Парт Ц, су планови приватних осигуравајућих компанија које је одобрила Медицаре и који повезују ваше покриће Дијела А и Дијела Б са другим погодностима. Ово је обично покривеност лековима који се издају на рецепт, али планови Медицаре Адвантаге такође могу укључити многе бенефиције за вид, слух и зубе које Оригинал Медицаре нема.

Планови Медицаре Адвантаге су све-у-једном, више као традиционално осигурање, али долазе са мање флексибилности. Можете платити ниже трошкове из свог џепа за већину услуга, али веће накнаде ако желите да видите стручњака ван своје мреже. У зависности од ваше локације и индивидуалних потреба здравствене заштите, ово може бити добра опција.

6. Компликовано је, али постоје ресурси за помоћ

„Људи су често шокирани ценом“, каже Кејти Вотава, председница Гоодцаре-а.цом, који је докторирао економију здравља и сестринство. Она објашњава да је упис у Медицаре често компликованији од једнократне пријаве: захтева сталне изборе и промене за многе пацијенте. Према Вотави, права комбинација Медицаре у великој мери зависи од тога које лекове узимате и које здравствене раднике видите, као и од ваше локације и прихода.

Вотава препоручује да погледате програм помоћи државног здравственог осигурања, или СХИП, на схипхелп-у.орг да бисте пронашли бесплатне образовне услуге заједнице Медицаре у вашој близини. СХИП вам може помоћи да схватите за коју финансијску подршку се квалификујете у зависности од вашег нивоа прихода, региона и државе, и помоћи вама — или родитељу о коме бринете — да се упишете када вам се отвори прозор.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here