6 пута краткорочно животно осигурање је добра идеја

Уз ублажавање затварања због ЦОВИД-19 широм земље, многи Американци се налазе у времену транзиције. Ако мењате посао, радите на свом здрављу или покушавате да отплатите дуг, полиса краткорочног животног осигурања може да вас покрије док се ваша ситуација не промени.

Како функционише краткорочно животно осигурање?

Постоје две врсте краткорочног животног осигурања: годишњи обновљиви рок или АРТ и привремено животно осигурање.

Годишње обновљиво животно осигурање је једногодишња полиса која се обнавља сваке године на одређени број година. То значи да можете освежити покривеност без поновног пријављивања или полагања лекарског прегледа. Размислите о томе као о једногодишњем уговору: када година истекне, можете изабрати да задржите или одустанете од своје политике.

Цака? Временом, АРТ може на крају бити много скупљи од просечних стопа животног осигурања за стандардне животне полисе.

„Цена расте сваке године јер ризик од смрти расте сваке године“, објашњава Елејн Тумицки, корпоративна потпредседница за истраживање производа осигурања у ЛИМРА-и, групи за трговину животним осигурањем.

Само 6% полиса ороченог животног осигурања продатих у 2020. било је годишње са обновљивим роком, према ЛИМРА-ином 2020 У.С. Анкета о продаји животног осигурања на мало.

Неки осигуравачи такође нуде привремено животно осигурање кандидатима који чекају да добију одобрење за традиционалну полису. Добијање редовног или трајног животног осигурања може трајати четири до осам недеља, а привремена полиса вам помаже да избегнете да останете без покрића.

Када купити краткорочно животно осигурање

1. Чекате дугорочну полису животног осигурања.

Ако вам осигуравач нуди привремено животно осигурање док се пријављујете за традиционалну полису, генерално је вредно прихватити. Ваша полиса ступа на снагу када платите своју прву премију и обично пружа исти износ покрића као и примарна полиса за коју се пријављујете.

2. Желите да покријете краткорочни дуг.

Ово може бити стање на кредитној картици, лични кредит или хипотека, ако сте близу отплате. Краткорочна полиса може обезбедити покриће док сте још увек у дуговима и спречити вашу породицу да преузме ту одговорност ако прерано умрете.

Годишњи обновљиви рок трајања функционише и за нове власнике предузећа. „Ако сте позајмили новац да започнете тај посао занатства, камиона са храном или новог софтверског бизниса и намеравате да отплатите дуг са профитом у првих неколико година, онда би АРТ могао бити одличан за заштиту ваше породице од тог дуга ако нешто десити вам се“, рекао је Џон Грејвс, лиценцирани агент животног осигурања и оснивач Г&Х финансијске групе, у мејлу.

3. Ви сте између послова.

Више од половине запослених Американаца добија животно осигурање кроз посао, према ЛИМРА-иној студији о барометру осигурања из 2021. Ако треба да премостите јаз у покривености пре него што се вратите на посао или започнете нови посао, политика АРТ-а би вас могла зауставити. Када будете у могућности да се упишете у групно животно осигурање код свог новог послодавца, можете отказати своју краткорочну полису.

4. Привремено радите на опасном послу.

Осигуравачи могу наплатити веће стопе ако сваког дана уђете на опасно радно место. Ако накратко радите на опасном послу као што је рударство или сеча, можда ће вам бити боље са краткорочном политиком. Онда можете да купујете за јефтиније премије након што завршите тај посао.

5. Побољшавате своје здравље или мењате начин живота.

Док покушавате да смршате, опоравите се од болести, престанете да пушите или на други начин побољшате своје здравље, краткорочна политика у међувремену може да заштити вашу породицу, рекао је Грејвс.

Када пређете преко границе, можете се пријавити за традиционалну политику и потенцијално постићи нижу стопу.

6. Имате друге потребе за привременим животним осигурањем.

Можда вам је потребно животно осигурање као део одлуке о разводу. Можда би цене за стандардну полису биле високе зато што сте на условној слободи или вам је дијагностикован гестацијски дијабетес током трудноће. У овим случајевима, краткорочно покриће би могло да задовољи ту потребу, а да вас не закључава у дужу полису.

Алтернативе краткорочном животном осигурању

Животно осигурање треба да буде флексибилно, због чега постоји толико много опција на тржишту. Када краткорочно покриће неће смањити, размислите о традиционалној политици. Временско животно осигурање, које траје одређени број година, генерално је јефтино и довољно за већину породица. За доживотно покриће, размотрите трајну полису као што је целоживотно или универзално животно осигурање.

„Заиста зависи од појединца“, каже Тумицки. „Шта год да им је потребно животно осигурање, они то морају ускладити са производом који му одговара."

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here