6 савета за поједностављење плаћања осигурања за одштету у кући

Можда је то гласан удар изнад главе. Можда је стакло разбијено. Можда је то стална кап воде која се спушта са плафона ваше кухиње.

За власника куће, било који од ових звукова може значити да ћете се упознати са процесом потраживања осигурања куће. Али не можете само да подигнете ноге и чекате да ваша осигуравајућа компанија плати. Мораћете брзо да пријавите проблем, да водите евиденцију о свим трошковима и комуницирате са осигуравачем како бисте били сигурни да ћете бити плаћени у потпуности.

Ево шест савета који ће вам помоћи да олакшате процес подношења захтева за осигурање куће.

1. Одмах пријавите штету

Ако одмах пријавите захтев за осигурање куће, можете брже ставити новац у ваш џеп. Ваш осигуравач ће доделити број захтева и послати контролор да процени штету. Убрзо након тога, осигуравајуће друштво ће издати почетну уплату — умањену за вашу одбитку — да покрије процењене трошкове поправки.

Ако је ваш захтев настао због штете од олује, вероватно је да су погођене и друге куће у околини. То значи да ће бити више потраживања и већа потражња за вашим осигуравачем. Подношење захтева одмах може вам помоћи да се приближите првом реду.

Иако ћете понекад можда морати да сачекате да пријавите захтев – на пример, ако сте путовали када је штета настала – то може довести до додатног испитивања од стране осигуравача. Кашњења у пријављивању потраживања ће вероватно довести до тога да ваш осигуравач затражи додатне доказе како би доказао да је потраживање легитимно, каже ТЈ Робертс, агент осигурања при Фарм Буреау Финанциал Сервицес у Мисији, Канзас. Компанија такође може захтевати објашњење зашто нисте одмах поднели захтев.

2. Документујте штету

Снимање фотографија и креирање инвентара оштећених предмета даје вама и вашем осигуравачу евиденцију о свему што треба да се поправи или замени.

„Никад не можете да направите довољно слика“, каже Робертс, наглашавајући да не шкоди ако покушате да ухватите сваки угао и добијете право осветљење. Што више информација има осигуравач, то боље.

3. Урадите привремене поправке

Ако имате рупу на крову, не морате да живите са њом док не дође регулатор. Када документујете штету за свог осигуравача, можете извршити привремене поправке ако је то безбедно.

Без обзира да ли се ради о заустављању цурења или постављању разбијеног прозора, поправке могу спречити даље проблеме и уштедети време и новац. Ако не предузмете кораке да решите тренутни проблем, а осигуравач мисли да бисте могли да га имате, можда нећете бити у потпуности покривени. На пример, ако не залепите разбијени прозор и неко се попне и украде телевизор, ваша осигуравајућа компанија можда неће платити за то.

Све док чувате признанице и можете документовати зашто су поправке биле потребне, трошкове можете предати свом осигуравачу као део захтева.

4. Комуницирајте са својим подешавањем

Ваше осигуравајуће друштво ће именовати контролора који ће се бавити потраживањем и та особа ће бити ваша примарна тачка контакта током целог процеса. Желећете да им детаљно наведете штету, одговорите на сва питања која имају, обезбедите документацију о трошковима и ажурирате их о статусу поправке.

Мораћете да будете свој највећи заговорник. Упамтите, контролор представља интересе осигуравајућег друштва, а не ваше.

„Будите љубазни асертивни“ са контролором, каже Ејми Бах, извршни директор Унитед Полицихолдерс, непрофитне организације и заговорника особа са осигурањем. „Не улазите са боксерским рукавицама спремним за борбу."

Такође можете ангажовати контролора јавног осигурања. Јавни посредник управља потраживањем за уговарача полисе и заступа се у ваше име код осигуравача. У замену за њихову стручност, обично ћете плаћати јавном контролору проценат од коначног износа потраживања, каже Давид Баррацк, извршни директор Националне асоцијације регулатора јавног осигурања. Барак процењује накнаду на око 15%, али неке државе могу имати нижу границу.

5. Сачувајте своје рачуне

Могли бисте потрошити много новца на привремене поправке пре него што примите уплату од осигуравајућег друштва. Ако унапред добијете чек од осигуравача, и даље ћете морати да сачувате све рачуне — процене неће то смањити. Почетна уплата обично не покрива пуну цену поправке, а ако желите да вам се исплати у потпуности, мораћете да докажете да је све стварно потрошено.

6. Узмите у обзир свог извођача

Ако је ваш дом оштећен, не морате да користите уговарача које препоручује осигуравајућа компанија да извршите поправке. Бацх каже да осигуравачи имају тенденцију да доводе компаније са којима су често партнери, али током процеса потраживања и даље можете сами да пронађете лиценцираног, уговореног и осигураног уговарача ако сте забринути око процене трошкова, на пример.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here