6 начина да избегнете скупе грешке при реновирању куће

Отприлике 3 од 5 америчких власника кућа (61%) преузело је пројекте побољшања дома од 1. марта 2020., трошећи у просеку 6.438 долара, према истраживању НердВаллет-а од 18. до 20. августа које је спровела анкета Тхе Харрис на мрежи међу 1.414 власника кућа.

Без обзира да ли опремите свој дом новом канцеларијом или учионицом, или преузимате дуго планирана побољшања као што су фарбање или постављање нових подова, ево пет савета који ће вам помоћи да будете сигурни да идете у прави пројекат, прави начин.

1. Размислите о поврату инвестиције

Сваки пројекат може бити вредан вашег времена ако вас то чини срећним, али ако планирате да ускоро продате свој дом, усредсредите се на пројекте који доносе добар повраћај вашег новца. Многа реновирања коштају хиљаде долара, али неће повећати вредност вашег дома за исти износ.

На пример, кошта око 50.000 долара за додавање новог купатила, али власници кућа обично надокнаде само око 54% ​​трошкова у повећању вредности куће, према Ремоделинг Магазине-у 2020 Цост вс. Извештај о вредности. С друге стране, мање преуређење кухиње враћа око 78% трошкова, тако да би такав тип пројекта могао имати више смисла.

Размислите о томе да позовете локалне агенте за некретнине да бисте их питали о поврату који бисте могли добити од пројекта реновирања куће. Нека локална тржишта или насеља могу наградити одређене надоградње више од других.

2. Направите буџет

Не желите да останете без новца усред пројекта преуређења куће. Али ако не будете пажљиви, ваш пројекат може постати скупљи док је у току. Та лепша плочица може додати само 7 долара по квадратном метру, али ако ваша кухиња има 100 квадратних метара површине, пазите! Да бисте избегли недостатак новца, додајте своје трошкове пре него што започнете пројекат. Затим додајте 10% или 20% укупном износу да бисте омогућили прекорачење трошкова.

Да бисте добили представу о томе колико ћете морати да потрошите на одређени пројекат, погледајте шта су други потрошили на упоредиве пројекте користећи калкулатор процене пројекта или прегледајући сајтове као што су ХомеАдвисор или Ремоделинг Магазине.

3. Изаберите праву опцију финансирања

Од 1. марта, 34% власника кућа који су предузели пројекте побољшања дома користило је готовину при руци за финансирање тих пројеката, 25% је користило новац који су уштедели посебно за те пројекте, а 14% је користило новац од својих чекова за економске подстицаје, према истраживању НердВаллет. Све док се ови пројекти не финансирају на штету важнијих трошкова, коришћење расположивог новца или уштеђевине може бити добар начин да спречите плаћање камате на ваш пројекат побољшања дома.

Ако морате да финансирате свој пројекат, пажљиво истражите своје могућности финансирања. Међу њима су кредитна линија стамбеног капитала, лични зајам, рефинансирање готовине или чак кредитне картице. Али они имају различите трошкове у зависности од каматне стопе и колико ће вам времена требати да отплатите кредит. Калкулатор финансирања побољшања дома може вам помоћи да одмерите ове трошкове и донесете паметну одлуку.

4. Извођачи истраживања

Ако сте одлучили да ангажујете професионалца, добијте писане процене од различитих извођача. Док се те процене појављују, проверите њихове референце и распитајте се о њиховим акредитивима. У најмању руку, уверите се да сваки извођач има одговарајућу лиценцу за обављање послова у вашем дому. Такође можете питати за њихово чланство у трговачким удружењима. Многи угледни извођачи припадају професионалним трговинским групама као што су Национална асоцијација индустрије за преуређење или Национална асоцијација градитеља кућа.

Добар извођач ће гарантовати за радове и дати гаранцију. Можете да проверите оцене Беттер Бусинесс Буреау-а да видите да ли су други имали притужбе на компаније које оцењујете. Ако је било притужби, проверите како су решене.

Када изаберете извођача радова, уверите се да сте добили писмени уговор.

5. Сигурне дозволе за реновирање куће

Дозволе помажу у заштити вашег дома и безбедности. Без неопходних одобрења за извођење радова на вашем имању, постоји шанса да реновирање неће испунити локалне грађевинске прописе. То чак може утицати на вашу способност да продате свој дом у будућности. Обратите се својој општини за детаље о томе које дозволе морате имати за пројекат реновирања. И пратите да бисте били сигурни да ваш извођач има дозволе пре почетка рада.

6. Разумети компромисе цена/квалитет

Вероватно планирате да платите стотине или хиљаде долара за пројекат ремоделирања. Разумљиво је тражити начине да уштедите новац, али немојте аутоматски сећи углове користећи најјефтиније материјале.

Разговарајте са својим извођачем о компромисима између квалитета и цене за ваш пројекат. Вероватно ће вам бити боље да изаберете производе најбољег квалитета који одговарају вашем буџету. У супротном, могли бисте да се заглавите са скупим поправкама након неколико месеци јер сте уштедели на квалитету.

Пројекат преуређења куће може дати велики подстицај естетици и тржишној вредности вашег дома - ако избегнете скупе грешке. Одређивањем буџета, истраживањем извођача радова и осигуравањем да ваша побољшања користе квалитетне материјале, можете помоћи да избегнете скупе замке и уживате у новом дизајну вашег дома.

Методологија

Ово истраживање је спроведено онлајн у Сједињеним Државама од стране Тхе Харрис Полл у име НердВаллет-а од августа. 18-20, 2020, међу 1.414 У.С. власници кућа од 18 и више година, међу којима је 883 урадило пројекте побољшања дома од 1. марта 2020. Ова онлајн анкета није заснована на узорку вероватноће и стога се не може израчунати никаква процена теоријске грешке узорковања. За комплетну методологију истраживања, укључујући варијабле пондерисања и величине узорака подгрупа, контактирајте Ану Палаги на [емаил протецтед

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here