6 начина да буџетирате користећи свој банковни рачун

Ако имате проблема да се придржавате месечног буџета, решење можда није у фенси апликацији или компликованој табели, већ на вашем скромном банковном рачуну.

Без обзира да ли је ваш циљ давање приоритета битним трошковима или сузбијање навике за понети, можете да покренете свој банковни рачун да управљате својим новцем, а не само да га чувате. Испробајте ове тактике.

1. Намерно одржавајте свој текући биланс ниским

Једноставан приступ борби против прекомерне потрошње је да склоните свој новац са видног поља. Одржавање ниског стања на текућем рачуну „држи искушења на одстојању и повећава вероватноћу да ћете се држати плана“, рекао је у е-поруци Ананд Талвар, извршни директор за стратегију депозита и потрошача у Алли Банк. Довољно новца доступног вам омогућава да покријете оно што вам је потребно без прекорачења буџета или урањања у новац који може да иде ка уштеди. Ако одлучите да задржите ниско стање текућег рачуна, користите налог који нема накнаде за прекорачење или једноставне начине да их избегнете у случају да потрошите више него што сте намеравали.

2. Поделите свој новац на 2 различита текућа рачуна

Један од начина да одржавате свој текући биланс ниским је да га поделите. Памела Цапалад, сертификовани финансијски планер у Њујорку, препоручује да имате два рачуна. Један рачун је за периодичне трошкове, са бафером за варијабилне трошкове као што су струја или гас. Други је за дискрециону потрошњу – то јест, куповине које нису битне, али ипак важне или корисне. На овај начин тачно знате колико је ваших дискреционих средстава остало за месец, каже Цапалад.

3. Користите аутоматске трансфере да бисте заштитили новац за основне ствари

Ако имате два текућа рачуна превише муке, можете сачувати новац за потрепштине као што су кирија и комуналије тако што ћете пребацити готовину на штедни рачун користећи аутоматске трансфере. Затим подесите још један аутоматски трансфер да бисте га вратили на текући рачун на време како бисте извршили плаћања. Када користите штедни рачун на овај начин, проверите колико трансфера можете извршити сваког месеца без накнаде. Може постојати ограничење, иако неки налози, укључујући и штедне рачуне са високим приносом, тренутно дозвољавају неограничен број повлачења сваког месеца.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

4. Чувајте своју уштеђевину у другој банци од вашег текућег рачуна

Људи могу пасти у замку гледајући збир својих текућих и штедних рачуна као свој буџет за потрошњу, каже Цапалад. Чување ваших рачуна у одвојеним банкама тако да видите само стање на текућем рачуну може вам помоћи да избегнете потрошњу више него што је планирано. Ова тактика такође отежава брзи прелазак са штедње ако сте у искушењу да потрошите више.

5. Укључите упозорења о стању

Неке банке шаљу упозорење када вам је стање низак тако да ћете знати када да одложите куповине које могу довести до прекорачења буџета или чак прекорачења. Често можете изабрати да примате ова упозорења путем текста, е-поште или као обавештења преко апликације банке. Ваш налог такође може имати више циљаних упозорења. На пример, помоћу алата Хунтингтон банке Хеадс Уп и Спенд Сеттер, можете да подесите буџете за праћење потрошње по категоријама и добијате обавештења о свом статусу. Дакле, ако направите месечни буџет за ручавање од 100 долара, банка ће вас обавестити када потрошите близу тог износа у ресторанима.

6. Испробајте рестриктивне функције да бисте ограничили потрошњу

Пронађите налог који вам омогућава строжији приступ да бисте избегли прекомерну потрошњу. Алли Банк'с Цард Цонтролс, на пример, омогућава вам да поставите ограничења потрошње за одређене износе трансакција или одређене категорије трговаца. Са Дисцовер текућим налогом, можете привремено да замрзнете своју дебитну картицу као екстремнији начин да спречите потрошњу – одређени трошкови ће и даље проћи, али нећете моћи да обавите нове куповине.

Без обзира да ли сте задовољни идејом буџетирања или сте нови у концепту, постоје начини на које можете користити свој банковни рачун да бисте се држали буџета. Можда нећете добити прави буџет при првом покушају, па чак ни првих неколико покушаја. „Запамтите, ово је све експеримент, и није реч о пролазу или неуспеху“, каже Цапалад. „Пронаћи ћете систем који ради за вас.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here