7 навика веома ефикасних корисника кредитних картица

Одговор вероватно има везе са вашим навикама или радњама које предузимате аутоматски без много размишљања. Када примењујете погрешне навике, улагање више труда само вас брже доводи на погрешно место, каже Степхен Р. Ковијева најпродаванија књига „7 навика веома ефикасних људи.”

Да бисте са својим кредитним картицама дошли на право место, усвојите ових седам навика веома ефикасних власника картица.

1. Плаћање у потпуности, на време

За Давида Раеа, плаћање рачуна кредитне картице у потпуности и на време је само део вежбе.

„Вероватно сам најгори купац компанија за кредитне картице јер максимизирам вредност својих награда и поена и минимизирам оно што плаћам за њих“, каже Реј, сертификовани финансијски планер у ДРМ Веалтх Манагемент-у у Лос Анђелесу. Он и његов супруг ускоро лете првом класом за Европу користећи бодове и миље, каже он.

Плаћањем на време и у целости сваког месеца избегавате камате и казне за кашњење у плаћању. Ако се плашите да смањите тај велики чек, покушајте да извршите вишеструка плаћања током месеца. Проблеми са роковима? Подесите аутоматско плаћање, под претпоставком да нећете ризиковати прекорачење.

2. Оптимизација награда са само неколико картица

Коришћење две или три кредитне картице сигурно може донети већу вредност од коришћења само једне. Али подела куповина на десетак картица доноси све мањи принос и ствара организациону ноћну мору.

Ако вам је новчаник препун, идентификујте неколико картица које вам доносе највећу вредност и концентришите своју потрошњу на тим рачунима.

3. Држећи се буџета

Буџетирање не захтева херкуловски напор када је део ваше рутине.

„Пратимо свој буџет од када смо кренули на колеџ, заиста“, каже Келан Клајн, који са супругом Британи Клајн води блог о личним финансијама Тхе Савви Цоупле.Пар из Рочестера у Њујорку увек плаћа своје картице у потпуности. „Обично, једном недељно, некако ћемо проћи кроз то и само се побринути да постигнемо свој буџет за месец.”

Упарите недељну пријаву буџета са другом недељном активношћу као што је куповина намирница. Док више пута радите ове задатке један поред другог, буџетирање постаје навика.

4. Остати знатно испод кредитних ограничења

Да бисте одржали своје кредитне резултате у форми, користите мање од 30% лимита на свакој картици. Што су ваши биланси нижи, то ће ваши резултати имати више користи.

Преузмите апликацију за паметне телефоне издаваоца да бисте лакше пратили своју потрошњу. Проверите свој баланс када будете имали времена да убијете и извршите додатну уплату ако је превисоко.

5. Гледам за боље понуде

Ако не обраћате пажњу на нове понуде кредитних картица, можда ћете на крају предуго користити тмурну картицу.

Уђите у праксу упоредног размишљања. Када чујете за понуду кредитне картице — на ТВ-у, онлајн или поштом — измерите је у односу на вашу тренутну картицу. Ако је понуда довољно богата, навалите. Да бисте помогли свом кредитном резултату, држите своју стару картицу отвореном и повремено је користите, под условом да не наплаћује годишњу накнаду.

6. Надгледање рачуна

Када дође извод ваше кредитне картице, немојте га само платити – прочитајте га. У супротном бисте могли да пропустите грешке у наплати, лажне трошкове или друге проблеме.

„За мене, једном до три пута годишње, има нешто смешно на [изводима моје кредитне картице“, каже Клинт Хејнс, сертификовани финансијски планер у НекГен Веалтх-у у Лее'с Суммиту, Мисури. „Да нисам прошао кроз своје трансакције

Никада не бих знао за то.”

Будите у току са својим налогом тако што ћете се пријавити за потрошњу пусх обавештења од свог издаваоца.

7. Повратак од грешака

Ако направите глупост са кредитном картицом – пропустите уплату или потрошите превише – могли бисте да се склупчате испод најближег камена. Али то такође може бити прилика за раст.

Усмерите своју енергију ка решавању свог проблема уместо да се увлачите у њега. Запитајте се: „Шта могу да урадим да ово поправим?” Онда на посао.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here