7 идеја за постављање куће како бисте своју кућу припремили за продају

Куповина куће није само велика финансијска одлука, већ је и веома емотивна одлука, која захтева од купаца да визуализују како би заиста било живети у новом дому. Док се припремате да продате своју кућу, постављање куће је процес који може помоћи потенцијалним купцима да замисле свој живот у кући без ометања.

Шта је кућна сцена?

Кућна припрема је процес припреме ваше куће за продају тако што ћете је учинити што је могуће продавнијом. Ако нисте правилно „поставили позорницу“ пре него што потенцијални купци виде ваш дом, може им бити теже да виде његов пуни потенцијал и замисле како би се њихов живот уклопио у простор. Чишћењем, декларисањем, стилизовањем и поједностављивањем вашег дома – или ангажовањем професионалног чувара куће да то уради уместо вас – можете да истакнете најбоље карактеристике некретнине и понудите празну листу за купце да визуализују своју будућност.

» ВИШЕ: Како продати своју кућу

Шта укључује кућна сцена?

Неки продавци одлуче да унајме професионалног кућног агента, док други могу замолити свог агента за некретнине да помогне у обликовању куће. Алтернативно, можете сами да искористите најбоље праксе кућне сцене тако што ћете се фокусирати на седам кључних области.

1. Децлуттер

Потенцијални купци ће желети да виде да је ваш дом добро збринут, а неуредан простор ће их вероватно искључити. Поред тога, превише нереда може угушити собу и учинити је мањом. Простор је једно од најбољих средстава које ваш дом има, и желите да будете сигурни да то покажете.

Отклањање смећа које сте можда накупили омогућиће купцу да се фокусира на сам простор, а да не буде преоптерећен превише ствари у кући.

Штреберски савет: Размислите о продаји свог нереда на распродаји у дворишту - стварној или виртуелној - и ставите приход на своје трошкове затварања, који су често између 6% и 10% продајне цене вашег дома.

Немојте бити у искушењу да једноставно сакријете свој неред у ормарима; многи купци жуде за складишним простором, а ормари који су пуни до пуцања могу оставити утисак да недостаје складиште.

» ВИШЕ: 8 места за продају ствари онлајн 

2. Деперсонализуј

Породични портрети, религиозна иконографија, па чак и знакови ваших кућних љубимаца могу потенцијалним купцима дати мучан осећај да пролазе кроз туђу кућу, а не кроз свој будући дом. Иако може бити лепо да се кућа осећа као да је живи, боље је оставити утисак да би садашњи власници могли бити било ко. Ово омогућава потенцијалним купцима да замисле своје ствари у кући без превише размишљања о тренутним станарима. Неке од ваших ствари такође могу да шаљу сигнале о вашем животном стилу или прошлости потенцијалним купцима, а због њихових личних пристрасности утичу на број понуда које добијате или на цену њихових понуда.

Све украсе, заставе или друге ознаке сезоне такође треба одложити. Не само да ови предмети одвлаче пажњу, већ ће одмах датирати све фотографије укључене када наведете дом.

3. Чист

Сваки купац жели чисту кућу. Дубинско чишћење — укључујући простирке и делове које сте можда ретко додиривали, попут зидова и плафона — ће сигнализирати да је дом спреман за усељење и показати да сте се изузетно бринули о свом дому.

» ВИШЕ: Методе чишћења тепиха, трошкови и савети

4. Неутралисати

Ваш дом може бити шарен као и ваша личност, али потенцијални купци можда не деле ваше укусе. Као део напора за постављање куће, можете размислити о префарбању зидова у привлачно топлим, неутралним бојама које би сваком купцу могле бити привлачне. Тамо где је потребно, поправке боје такође могу учинити да се соба учини завршенијом.

5. Репаир

Иако ће кућна инспекција вероватно открити било какве безбедносне проблеме или озбиљну штету на дому која треба да се поправи, чак и свакодневно хабање може бити разлог за забринутост потенцијалних купаца. Поправка мањих недостатака као што су огреботине, огреботине или рупе на зиду од висећих украса може помоћи да оживите ваш дом и да додате његову визуелну привлачност.

6. Осветлите

Добро осветљена кућа делује топло и привлачно и помаже потенцијалним купцима да стекну пун осећај величине простора. Природно светло је такође одлична предност, па размислите о отварању завеса и ролетни за фотографије и пролазе. За тамније собе које немају толико светла, можда бисте размислили о додавању додатног осветљења за изложбе.

7. Побољшајте екстеријер

Прва ствар коју потенцијални купци виде када дођу до вашег дома је спољашњост, тако да одржавање чистоће и маникира може оставити добар први утисак. Покошен травњак, спољашње површине опране под притиском, чисти прозори без пукотина и прилаз на којем нема аутомобила, играчака и опреме могу допринети привлачности имања. Зеленило такође може бити лепо, али обавезно уклоните све мртве биљке (и унутрашње и спољашње) са имања пре него што потенцијални купци почну да обилазе.

» ВИШЕ: Ограничите привлачне идеје да бисте привукли купце кућа

Да ли је вредно постављања куће?

Продаја куће је већ компликован и стресан процес, тако да је сасвим природно доводити у питање важност "опционих" задатака као што је припрема куће. Међутим, чак и релативно мала прилагођавања изгледа вашег дома могу имати велики утицај на број понуда које добијате - и чак вам може помоћи да брже продате своју кућу.

Кућна припрема је важна за купце

Према профилу Националне асоцијације продаваца некретнина за 2021. годину, 82% агената купаца је рекло да је постављање куће „олакшало купцу да визуализује некретнину као будући дом.” Извештај је открио да је постављање посебно корисно за делове куће у којима би нови власници проводили већину свог времена, као што су дневна соба, главна спаваћа соба и кухиња.

» ВИШЕ: Огласите свој дом 2021? Ево шта треба да знате

Кућна припрема може побољшати 'привлачност екрана' вашег објекта

У већини случајева, онлајн фотографије су први утисак који ће потенцијални купци имати о вашем дому, а паметно постављање може да игра значајну улогу у њиховом довођењу ван мреже да обиђу дом ИРЛ. Четрдесет један одсто испитаника у извештају НАР-а навело је да је кућна припрема учинила купце спремнијим да обиђу дом који су гледали на мрежи.

Кућна припрема може вам помоћи да брже продате свој дом

Према извештају НАР-а, 53% агената за листинг пријавило је да је кућна припрема смањила време које је кућа била на тржишту. То значи да ако желите да брзо продате своју кућу, постављање куће може бити вредно додатног времена и труда.

» ВИШЕ: Зашто би требало да престанете да чекате да бисте продали свој дом

Кућна припрема може бити профитабилна

Четрдесет девет процената агената купаца у извештају НАР-а је рекло да је постављање куће повећало понуђену вредност у доларима у поређењу са другим сличним кућама на тржишту које нису постављене. Иако постављање на сцену захтева улагање вашег времена, новца и енергије, прескакање може значити остављање додатног новца на столу. Када је машта купаца ограничена, мања је вероватноћа да ће потрошити највише у свом буџету.

С обзиром на многе предности кућног постављања, вреди размислити о примени неких од ових идеја док припремате своју кућу за продају. Кућа која је деперсонализована, стилизована и неутрализована потенцијално може изазвати више интересовања купаца, веће понуде и бржу продају — без обзира на то колико је тржиште већ вруће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here