7 програма опроста зајма фармацеута

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Неколико програма опрашта или отплаћује део ваших школских кредита за фармацију ако испуњавате услове, као што је рад у јавном сектору или у недовољно покривеној области одређено време.

Ако су ваши планови за каријеру усклађени са једним од следећих захтева програма, онда би тражење опроста зајма фармацеута могло бити право за вас. Ако опроштај није опција, размислите о стратегијама као што су рефинансирање школских кредита за апотеку или отплата заснована на приходу.

1. Опрост зајма јавних служби

Само за савезне студентске кредите.

Опрост зајам за јавне услуге, или ПСЛФ, може поништити ваше преостале савезне зајмове за школу фармације без пореза ако платите 10 година док радите за владу или квалификовану непрофитну организацију.

Отприлике 30% дипломаца фармацеутских школа 2020. рекло је да планира да ради за послодавца који би могао да се квалификује за ПСЛФ, према подацима Америчке асоцијације фармацеутских колеџа. Ако сте међу њима, уверите се да разумете детаљне захтеве програма о квалификованим врстама кредита, плаћањима и плановима отплате.

Да бисте максимално повећали износ опроштаја, извршите квалификована плаћања према плану отплате заснованом на приходу.

» ВИШЕ: Просечан дуг студентског кредита фармацеута за разред 2020

2. Државни програми

Сазнајте од своје државе да ли и савезни и приватни студентски кредити испуњавају услове.

Многе државе имају програме који отплаћују део студентских кредита фармацеута ако раде у зони недостатка здравствених радника у одређеном временском периоду.

На пример, програм опроста зајма фармацеута на Аљасци, познат као СХАРП-1, нуди 35.000 долара годишње отплате студентског кредита фармацеутима и другим здравственим радницима који две године раде у недостатку. Фармацеути добијају 47.000 долара годишње за рад у области која је означена као „веома тешко попуна“.”

3. Програм отплате кредита факултета за администрацију здравствених ресурса и услуга

И савезни и приватни студентски кредити су подобни.

ХРСА-ов програм отплате зајма факултета нуди до 40.000 долара отплате студентског кредита за здравствене раднике - укључујући фармацеуте - који служе као члан факултета у школи здравствених професија најмање две године.

Да бисте се квалификовали, морате потицати из економски или еколошки неповољног порекла.

» ВИШЕ: Просечна плата фармацеута: Колико зарађује фармацеут?

4. Програм отплате кредита за радну снагу за поремећај употребе супстанци Националне здравствене службе

За савезне и приватне студентске кредите.

Програм за отплату кредита за радну снагу Националне здравствене службе за поремећаје употребе супстанци нуди до 75.000 долара отплате студентског кредита за фармацеуте који се три године лече поремећајем злоупотребе супстанци на одобреном месту.

Добићете приоритет за програм ако имате ДАТА 2000 одрицање да преписујете одобрене наркотике за лечење поремећаја употребе опијата, радите у програму лечења опиоида или сте лиценцирани или сертификовани за интервенције употребе супстанци.

» ВИШЕ: Можете ли добити одлагање кредита за боравак у апотеци?

5. Програми отплате кредита Националног института за здравство

За савезне и приватне студентске кредите.

Постоји осам програма за отплату кредита за здравство од којих сваки нуди до 35.000 долара за отплату студентског кредита годишње. Фармацеути се квалификују за пет програма који су намењени истраживачима који нису запослени у Националном институту за здравље: клиничка истраживања, педијатријска истраживања, истраживање здравствених диспаритета, истраживање контрацепције и неплодности и клиничка истраживања за особе са неповољним пореклом.

6. Програм отплате кредита индијске здравствене службе

За савезне и приватне студентске кредите.

Програм отплате кредита за индијску здравствену службу нуди до 40.000 долара отплате студентског кредита за фармацеуте који раде најмање две године у заједницама које служе америчким Индијанцима или староседеоцима Аљаске.

Можда ћете моћи да продужите свој уговор дуже од почетне две године и наставите да примате бенефиције отплате кредита док се не исплате ваши квалификовани студентски кредити.

Ваши зајмови се не квалификују ако сте их рефинансирали или консолидовали са кредитима датим неком другом, као што је родитељ или супружник. Ова накнада за отплату кредита је опорезива, али програм плаћа проценат федералних пореза.

7. Програм отплате кредита за активне здравствене професије оружаних снага

За савезне и приватне кредите.

Ако служите као активни официр за У.С. војска, можете добити до 120.000 долара за кредите за апотекарску школу кроз Програм отплате кредита за здравствену професију активних оружаних снага — 40.000 долара годишње током три године.

Друге опције отплате за фармацеуте

Опрост је често најјефтинији начин отплате студентских кредита. Али ако се не квалификујете, биће вам потребна другачија стратегија отплате кредита за школу у апотеци.

Фармацеути који имају велике дугове у поређењу са својим приходима треба да размотре да се упишу у план отплате заснован на приходу. Ови планови заснивају исплате федералног зајма на проценту вашег дискреционог прихода, обично 10%.

У оквиру плана заснованог на приходима, биће опроштено било које стање које остане на крају вашег рока отплате - који може трајати и до 25 година. Али на тај износ ћете морати да платите порез.

» ВИШЕ: Како отплатити 100.000$+ студентских кредита

Ако радите у приватном сектору и имате управљив однос дуга и прихода, размислите о рефинансирању кредита за школу у фармацији. Рефинансирање замењује ваше постојеће кредите новим приватним кредитом, идеално са нижом каматном стопом.

Рефинансирање може смањити ваше месечне рачуне и дугорочно уштедети новац, али избегавајте ову опцију ако циљате на опрост зајма за апотеку. Рефинансирани зајмови не испуњавају услове за ПСЛФ и можда се не квалификују за друге програме који отплаћују приватне зајмове. Проверите са администратором програма пре него што рефинансирате било који зајам.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here