7 паметних идеја шта да радите са повраћајем пореза за 2020,

Добијате повраћај пореза. Ако вам тренутно није потребан новац за основне потрепштине, можда ћете ове године осећати више него обично да га искористите за себе. У 2020. потрошња на бригу о себи може бити паметна.

Али такође вероватно знате да је одбацивање тог поврата мудро дугорочно. С обзиром да просечан порески обвезник добија поврат од отприлике 3.000 долара сваке од претходних неколико година, ево неколико стандардних савета о једењу поврћа и још сочнијег „како да потрошим поврат пореза?” идеје.

1. Купите своју финансијску слободу

Нема већег повлачења за ваш крајњи резултат од вучења око дуга са високим каматама — обично дуга по кредитним картицама — са каматама које вам расту из месеца у месец.

Ако имате дуг на кредитној картици, отплата је најбоља инвестиција коју можете направити уз повраћај пореза. Отплата 2.200 долара дуга по кредитној картици, на пример, могла би вам уштедети 3.585 долара камата ако бисте иначе плаћали само минималну месечну уплату.

Ако ваш повраћај не покрије цео преостало стање, размотрите могућност пребацивања преосталог дуга на кредитну картицу за пренос биланса са нижом каматном стопом. Ако ваш кредит није довољно добар за то, потражите зајам за консолидацију дуга са нижом каматом.

Ако имате неизмирене дугове са високим каматама, почните да правите план отплате дуга. Ако ће ваша пореска ситуација вероватно бити иста следеће године, размислите о томе да прилагодите тренутни одбитак тако да имате приступ новцу за отплату дуга одмах, уместо да дате ујка Сему бескаматни зајам током целе године.

2. Будите мирни

Нема боље помоћи за спавање од сазнања да имате готовину при руци да покријете неочекиване трошкове (четири пробушене гуме, поплављени подрум) и догађаје који ометају приход (скраћење радног времена, инвалидност или изненадни губитак посла). У идеалном случају, требало би да имате за циљ да имате довољно у свом фонду за хитне случајеве да покријете најмање три месеца животних трошкова које морате платити. Уз то, уштеђени чак 500 долара може вам помоћи да пребродите многе ванредне ситуације, тако да прво циљајте на то ако почињете од нуле. Одређивање дела поврата пореза за ту сврху ће вам дати предност у изградњи ваше финансијске тврђаве.

3. Повећајте свој новац за куповину

Финансирање великих потрепштина на вашој листи за куповину у 2020. (поправке аутомобила, школарина, медицински рачуни) је управо добило додатни подстицај захваљујући повраћају пореза који нисте разбацивали на Амазон куповине ниског приоритета.

Најбоље је да не мешате неограничено до непотребан новац са готовином за свакодневну потрошњу јер захтева сталну дисциплину како не бисте уронили у њу за све оне куповине „само једном“. Уместо тога, заобиђите анемичне каматне стопе на текућем рачуну тако што ћете новац склонити на штедни рачун са високим приносом.

4. Засечите своју финансијску будућност

Желите да знате један начин да изградите богатство које траје? Инвестирајте поврат пореза. Нека тај новац, и новац од будућих повраћаја пореза, расте и ставите се на пут финансијске независности.

На пример, ако добијете повраћај од 3.000 УСД, инвестирате га и у наредних 10 година зарадите просечни годишњи принос од 6% на годишњем нивоу, имаћете више од 5.000 УСД на том инвестиционом рачуну. То није превише отрцано.

Постаје још боље ако се обавежете да ћете уложити поврат од 3.000 долара у свакој од тих 10 година. Након што пустите да слагање и зарада ураде своје, имаћете више од 40.000 долара на свом инвестиционом рачуну. А ако останете дисциплиновани и наставите да улажете повраћај од 3.000 долара сваке године током две деценије – за укупно уложених 60.000 долара – после просечног годишњег приноса од 6 одсто, гледате на око 120.000 долара, или дупло више од укупног износа уложеног.

Нека 2020. буде година у којој почињете. Погледајте НердВаллет-ов преглед најбољих онлајн брокера или погледајте наше омиљене изборе испод.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

5. Инвестирајте у свој 'људски капитал'

Још једна стратегија максимизирања повраћаја пореза је повећање вредности вашег људског капитала. Односно, инвестирајте у себе.

Размислите о томе: ви сте ваша највећа имовина која доноси приход. Ваша стручност, таленат, искуство, радна етика и репутација за доношење укусних грицкалица у канцеларијске посластице су део онога што додаје вредност овој имовини. И за разлику од приноса на берзи и каматних стопа, можете утицати на сопствену стопу приноса тако што ћете побољшати своју вредност у свету рада.

Коришћење повраћаја пореза за плаћање додатне обуке, школарине, конференције у вези са послом или чланства у професионалној организацији је инвестиција која се може исплатити годинама које долазе уз веће плате и већу стабилност посла.

6. Поправи свој пут од жуте цигле

Нема места као код куће, а с обзиром на цену коју људи плаћају за своје ранчеве на два нивоа, Цапе Цодс и станове, одржавање места у врхунском облику је мудра употреба долара за повраћај пореза.

Ако планирате да ове године поставите знак „На продају“ или да рефинансирате свој дом, концентришите се на пројекте у којима ћете повратити највећи износ своје инвестиције при препродаји. Надоградње које се односе на енергетску ефикасност, привлачност и преуређење средњег опсега у кухињама и купатилима често могу донети добар повраћај ваше инвестиције. За дубоко зарон, можда бисте желели да прегледате годишњу цену према часопису Ремоделинг. Извештај о вредности да бисте видели који пројекти би могли бити најбољи за вредност вашег дома. Ево још четири начина да повећате процену рефинансирања вашег дома.

Нису сва побољшања у кући само крајња ствар. Ако би преуређење купатила или кухиње или нова палуба повећали ваше уживање у вашем боравку, то је довољан разлог да искористите повраћај пореза да бисте поправили заједнички простор.

7. Купите добру карму

Донирање новца за циљ до кога вам је стало је коначан повраћај пореза на два начина: не само да користи онима којима је потребна, већ и давалац извлачи трајне топле мутлице од промене у животима других људи. Комбинујте добротворне давања са волонтерским радом са пријатељима и породицом — за искуствени додир — и имате ултимативну стратегију повраћаја пореза за чините добро/добро се осећате, плус потенцијални одбитак донације за порезе следеће године.

Ујак Сем ће ускоро почети да лиже маркице и да шаље поврат пореза ИРС-у поштом — или да притисне дугме „пошаљи“ за оне који поднесу електронски. (Ево како да пратите повраћај пореза.) Осмислите паметну стратегију повраћаја пореза пре него што чек стигне, и ваша будућност ће вам бити захвална.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here