7 ствари које треба урадити ако вам повраћају новац украду

За многе људе, невоља почиње поруком о грешци из пореског софтвера која каже да су већ поднели пријаву; за папирне датотеке, писмо од пореске управе је обично црвена заставица. У сваком случају, ако лопови дођу након ваше пореске пријаве, стручњаци кажу да постоји неколико корака које ћете морати да предузмете да бисте се носили са штетом.

1. Попуните образац ИРС 14039

„То је изјава која пореској управи говори да сте жртва преваре пореских пријава. Можете га користити и ако је ваш идентитет икада био компромитован или сте жртва било које друге врсте крађе идентитета,” каже експерт за крађу идентитета Кери Керски.

Чим сазнате да постоји проблем, пошаљите образац 14039 овереном поштом са захтевом за поврат, тако да ћете знати да га је пореска управа примила, додаје Керские. Задржите копију обрасца за себе.

2. Запамтите свој државни повратак

И то је можда компромитовано, тако да ћете морати да контактирате своју државну пореску управу и следите њене процедуре за пријаву крађе.

На крају крајева, лопови могу да направе велику штету са једним бројем социјалног осигурања. „Могу да поднесу само једном захтеву пореској управи, али пошто све државе не деле информације и нема транспарентности широм света, они заправо могу поднети документе у више држава – па чак ни у оним у којима живите, ” упозорава Ева Кејси Веласкез, председница и извршна директорка Ресурсног центра за крађу идентитета у Сан Дијегу.

>> ВИШЕ: Припремите и пријавите своје порезе на мрежи

3. Заштитите свој кредит

Имате право на бесплатно 90-дневно упозорење о превари на вашем кредитном извештају ако сте жртва крађе идентитета. Упозорења о превари захтевају од предузећа да верификују ваш идентитет пре издавања кредита, тако да могу покушати да вас контактирају пре отварања нових налога.

Након тога, можете затражити од кредитних бироа продужење од седам година, иако је за то понекад потребан полицијски извештај - а то може бити тешко добити јер је превара у пореским пријавама обично федерално, а не локално питање, каже Керские.

Замрзавање кредита може бити боље јер спречава потенцијалне кредиторе да приступе вашем кредитном извештају, што онемогућава покушаје отварања рачуна на ваше име – иако ћете морати да запамтите да „одмрзнете“ свој кредитни извештај сваки пут када желите да користите то, додаје Керские.

4. Закључајте свој мобилни телефон

Упозорења о превари су повезана са вашим бројем телефона, каже Керские. Зато крадљивци идентитета често покушавају да добију приступ налогу мобилног телефона жртве у нади да ће преусмерити позиве за упозорење на превару. Да бисте ублажили ризик од преузимања налога, уверите се да је ваша адреса е-поште повезана са вашим налогом.

„Ако већ немате адресу е-поште повезану са својим налогом, то је веома једноставно“, каже она. „[Лопови им само дају адресу е-поште, затим пошаљу е-пошту са везом [потврда и бум, [они су у. [Они могу да проследе позиве, [они могу све да ураде са тим приступом на мрежи.”

5. Поднесите своју пореску пријаву

И даље ћете морати да добијете прави повраћај пореској управи, а рок од 18. априла — 19. априла ако живите у Мејну или Масачусетсу — не чека никога. Пошто су лопови већ поднели документ на ваше име, вероватно нећете моћи да поднесете документ електронским путем. Уместо тога, мораћете да поднесете поврат на папиру и личну карту са фотографијом уз образац 14039, каже Веласкез.

>> ВИШЕ: Погледајте наше изборе за најбољи порески софтвер у години

6. Докажи да си ти

Пореска управа може од вас тражити додатну документацију, као што је копија ваше возачке дозволе или рачуни за комуналне услуге, каже Керские. „Можда ће вам тражити да пошаљете копију пореске пријаве за претходну годину, јер то криминалац не би требало да има“, додаје она.

И пазите на своју пошту, јер Пореска управа не захтева личне или финансијске податке од пореских обвезника путем е-поште, СМС-а или друштвених медија. „Морате остати на врху“, каже Керские.

7. Не очекујте брзо решење

Када пријавите крађу, „Ваша жалба ће бити размотрена, што ће одлагати повраћај новца месецима“, каже стручњак за безбедност Роберт Сицилијано.

Пореска управа обично решава случајеве крађе идентитета у року од 120 дана, наводи агенција.

Веласкез подстиче жртве да позову телефонску линију за крађу личних докумената пореске управе (1-800-908-4490), али каже да би требало да буду спремне да остану на чекању. И не постоји начин да се процени колико ће цео процес трајати, каже она.

„То је крајње недоследно. Разговарали смо са људима где су се решили за само неколико месеци, и разговарали смо са људима који нису могли да реше проблем, а прошло је више од годину дана“, каже она.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио УСА Тодаи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here