7 савета за проналажење најбољег пореског припремаоца или пореског саветника у вашој близини

Отприлике трећина нас ангажује састављаче пореза или пореске саветнике да поднесу своје пореске пријаве, према НердВаллет анкети пре неколико година, али ретко ко од нас зна много о њима — или како да пронађе најбољег пореског обвезника.

Према истраживању, пуних 80% људи који су користили пореске састављаче никада није питало за акредитиве састављача, а око 75% никада није питало да ли би их састављач представљао у пореској ревизији. То је невероватно, имајући у виду да ангажовање пореског особља или пореског саветника значи дељење детаља о свему, од ваших прихода до банковних рачуна, вашег брака, ваше деце - и вашег броја социјалног осигурања.

Дакле, ако тражите помоћ, ево седам савета о томе како да пронађете најбољег пореског обвезника или пореског саветника за вас.

1. Затражите порески идентификациони број припремача (ПТИН)

Пореска управа захтева да свако ко припрема или помаже у припреми федералних пореских пријава за надокнаду има ПТИН. Обратите пажњу на фразу „за компензацију“ — волонтерима који припремају порез не требају ПТИН-ови. Побрините се да ваш састављач пореза на доходак стави свој ПТИН број на вашу пријаву - ИРС то такође захтева.

» Бесплатно пронађите локалног пореског особља: погледајте ко је доступан да вам помогне око пореза у вашој области

2. Захтевајте ЦПА, законску лиценцу или ознаку уписаног агента

ПТИН је релативно лако добити, па идите корак даље и набавите акредитованог припремача — некога ко је такође сертификовани јавни рачуновођа (ЦПА), лиценцирани адвокат, уписани агент (ЕА) или ко је завршио ИРС Годишњи програм сезоне подношења. Акредитовани пословни рачуновођа/саветник и акредитовани порески припремач су примери програма који помажу припремаоцима да испуне услове за годишњи програм за подношење захтева. Сви ови акредитиви захтевају различите количине учења, испита и стално образовање.

» ВИШЕ: Испробајте наш бесплатни калкулатор пореза

Како пронаћи најбољег пореског особља у вашој близини са акредитивима које желите? Један од начина је да претражите именик пореске управе. Укључује припремаче са ПТИН-овима и професионалним акредитивима које је признала ИРС. Припремници волонтера и припремачи са само ПТИН-овима неће бити у бази података.

3. Потражите пријатеље на високим местима

Чланство у професионалној организацији као што је Национална асоцијација пореских професионалаца, Национална асоцијација уписаних агената, Амерички институт сертификованих јавних рачуновођа или Америчка академија адвоката ЦПА је увек добра ствар за пореског саветника, јер већина имају етичке кодексе, захтеве професионалног понашања и различите програме сертификације.

4. Упоредите накнаде

Колико порезници наплаћују? Просечна накнада за припрему обрасца 1040 је 203 УСД, а порески радници који не користе паушалну стопу обично наплаћују 138 УСД по сату, према Националном друштву пореских професионалаца. Често, порески радници или наплаћују минималну накнаду плус трошак на основу сложености вашег повраћаја (та минимална накнада се креће од 160 до 172 долара у просеку), или наплаћују одређену накнаду за сваки образац и распоред потребних за вашу пријаву (подношење распореда Ц може коштати додатних 84 долара у просеку, на пример). Ако наиђете на састављача пореза чија је накнада заснована на величини вашег повраћаја или који каже да вам он или она може добити већи повраћај од следећег типа, то је црвена заставица.

5. Размотрите пореске саветнике који не подносе е-досије

Пореска управа захтева од сваког плаћеног припремача који уради више од 10 пријава за клијенте да поднесу електронски преко система е-датотека ИРС-а. Ако ваш порески обвезник не нуди е-досије, то може бити знак да особа не припрема онолико пореза колико сте мислили.

6. Потврдите да ће се потписати на испрекиданој линији

Закон захтева од плаћених припремача да потпишу извештаје својих клијената и доставе своје ПТИН-ове. Никада немојте потписивати празну пореску пријаву – израђивач би могао да стави било шта на пријаву, укључујући и свој број банковног рачуна како би вам украо повраћај.

7. Проверите да ли би вам држали леђа

Уписани агенти, ЦПА и адвокати са ПТИН-овима могу да вас заступају пред Пореском управом о ревизијама, питањима плаћања и наплате, као и жалбама. Припремници који само имају ПТИН не могу – чак и ако су припремили ваш повратак. Припремници који заврше Годишњи сезонски програм могу представљати клијенте само у ограниченим околностима.

Доступност је такође кључна. Чак и након што се сезона подношења пријаве заврши и ваша пореска пријава је историја, најбољи порески радници ће прихватити ваш позив, одговорити на вашу е-пошту или ће вам пожелети добродошлицу у посету.

Потребна вам је помоћ да одлучите како да извршите своје порезе? Погледајте наше смернице о томе да ли да користите софтвер или ангажујете пореског особља.

Листа је овде. Погледајте најбољи порески софтвер за 2021. и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here