7 савета за добијање стана без кредита,

Солидна кредитна историја је важна из много разлога - укључујући куповину кредитних рачуна или уговора о мобилном телефону, као и добијање стана.

Ако још немате кредитну историју, ево неколико начина да то заобиђете и добијете одобрење за први стан.

1. Изнајмљивање од индивидуалног власника

Већина стамбених комплекса и компанија за управљање захтевају проверу кредитне способности. Међутим, неки појединачни власници ће вам дозволити изнајмљивање без утврђеног кредита.

Генерално, ови станодавци ће и даље тражити од вас да докажете стабилност прихода. Изнајмите станове само у оквиру свог буџета, чак и ако можете да добијете одобрење за скупље место.

2. Понудите да се одмах уселите

Имати један или више празних станова је скупо за станодавце. Они морају да плаћају хипотеку и режије без икаквог надокнаде у виду кирије. Због овога – посебно ако живите у месту са ниском потражњом за изнајмљивањем – можда ћете моћи да изнајмите место без кредитне историје ако можете одмах да се уселите.

» ПРИЈАВИТЕ СЕ: Проверите свој бесплатни кредитни резултат и пратите напредак

3. Докажите стање прихода или штедње

Ако немате утврђену кредитну историју, можда ће вам бити одобрено ако је ваш приход стабилан и ако ће адекватно покрити кирију. Генерално се препоручује да трошкове кирије задржите на мањем од једне трећине односа, тако да ако зарађујете 3.000 долара месечно, желећете да погледате станове са месечном закупнином мањом од 1.000 долара.

Ако немате стабилан приход, може бити довољна висока штедња. Потребне уштеде ће варирати у зависности од стамбеног комплекса или компаније за управљање, али идеално би требало да покрије неколико месеци плаћања кирије.

4. Платите неколико месеци станарине унапред као депозит

Највероватније ће вам власници изнајмити ако имају новац за кирију на неколико месеци. Плаћањем два до три месеца унапред, ваш станодавац неће ризиковати да не платите, бар неко време. Уверите се да је ова уплата добро документована, тако да можете да је добијете назад на крају вашег закупа.

5. Наведите референтна писма

Докажите свој карактер пружањем професионалних референци претходних послодаваца, професора или наставника. Општа претпоставка је да ће они који су одговорни на послу и у школи вероватније бити одговорни са својим новцем. Ове референце ликова су добар начин да покажете да сте вредна, одговорна особа која неће каснити са кирију.

Потребна је провера кредитног извештаја? Пријавите се за налог да бисте имали свој бесплатни кредитни извештај и резултат при руци, све време. Почети

6. Понудите да почнете из месеца у месец

Станодавцу могу бити потребни месеци да исели станара који не плаћа ако станар одбије да оде. Потписивањем тромесечног уговора о закупу или одласком из месеца у месец, станодавац може да одлучи да вас не обнавља на дужи рок ако не плаћате. Наравно, знате да ћете увек плаћати станарину на време, али то морате да докажете свом станодавцу са добрим искуством у плаћању закупнине на време.

7. Ако ништа друго не успе, набавите супотписника

Ако не постоје друге опције, замолите блиског пријатеља или члана породице са добрим кредитима да потпише за вас. Имајте на уму да ће, ако се ова особа слаже, он или она бити одговорни за вашу уплату кирије ако то не извршите на време. Да би ваши лични односи остали нетакнути, увек плаћајте у потпуности и на време.

Постоји неколико опција за изнајмљивање без кредитног профила. Ако имате времена пре него што изнајмите свој први стан, пратите ове идеје за изградњу кредита од нуле. Ако не, користите једну или више идеја изнад. Уживајте у новим ископавањима!

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here