7 начина да покријете трошкове хитне поправке куће

Ако сте власник куће и ваш бојлер се још није угасио, само сачекајте. Покидају шав или пропуштају цурење или на неки други начин покваре сваких 10 година, дају или узму.

Хитне поправке у кући су финансијски проблеми који никада не долазе у право време. Бојлери су заправо најмања ваша брига; обично неколико стотина долара касније вратите се под топли туш. Али нова пећ, клима уређај или кров – сада говоримо о поправкама за велике новце које могу лако да сломе ваш буџет.

Шездесет пет процената америчких власника кућа каже да су њиховој кући потребне поправке како би биле безбедне или без скупих оштећења, према истраживању НердВаллет-а од 1.345 власника кућа које је спровео онлајн Тхе Харрис Полл. Трошкови су препрека за поправке за 49% испитаника који су рекли да су им потребни, а они који наводе трошкове као препреку процењују да ће им у просеку бити потребно додатних 7.370 УСД да би извршили неопходне поправке.

„Када су поправке хитне и нема довољно готовине, постоји неколико начина да власници кућа покрију трошкове“, каже Холден Луис, стручњак за хипотеке НердВаллет-а. „Могу да позајме новац и врате га са каматом, или могу да наплате потраживања за осигурање или се квалификују за грантове."

Ево седам начина да покријете трошкове хитне поправке куће. Неки су кредити за поправку куће различитих врста, али не морају сви бити отплаћени.

1. Хоме екуити кредитна линија или ХЕЛОЦ

Кредитна линија кућног капитала омогућава вам да искористите вредност у свом дому како вам је потребна. То је савршено за поправке дома, као и за оне неочекиване велике трошкове. Али запамтите, позајмљивање против сопственог капитала може да доведе ваш дом у опасност ако не можете да отплатите, па трошите ХЕЛОЦ средства мудро и платите одмах.

» ВИШЕ: Упоредите најбоље ХЕЛОЦ кредиторе

Занима вас колико вреди ваш дом? НердВаллет може да вам покаже колико вреди ваш дом и да вас обавести о променама током времена. Проверите вредност своје куће

2. Захтев за осигурање власника кућа

Проверите полису осигурања да видите да ли је хитна поправка куће покривена. На пример, нови кров може имати барем део, ако не и све, трошкове замене покривене ако је оштећен олујом. Можда нећете моћи да видите штету са земље, али квалификовани инспектор ће је сигурно пронаћи.

» ВИШЕ: Разумевање осигурања власника кућа

3. Државна помоћ за поправку куће

Програми зајма ФХА 203(к) и Лимитед 203(к) омогућавају зајмопримцима да купе или рефинансирају некретнину, уз додатна средства додата укупном износу кредита за плаћање поправки или надоградње.

Одељење за становање и урбани развој нуди програм кредита за побољшање имовине из наслова И. Зајмови из наслова И су кредити осигурани од стране ФХА које издају зајмодавци, посебно за власнике са мало капитала у својим домовима. Приход се може искористити за велике поправке или за апарате и друге предмете за домаћинство који "учине ваш дом погоднијим за живот и кориснијим.Али не, то не укључује луксузне предмете као што су базен или хидромасажна када.

У.С. Ресурс може бити и Министарство пољопривреде. УСДА Сецтион 504 Хоме Репаир Програм помаже власницима кућа са веома ниским приходима у руралним областима да поправе, побољшају или модернизују своје домове. Грантови су такође доступни за власнике кућа од 62 или више година.

4. Програми развоја заједнице

Овим програмима управљају државне или локалне владе, агенције и финансијске институције. На пример, општине често користе блок грантове за развој заједнице издате преко ХУД-а да понуде зајмове за хитне поправке или грантове локалним власницима кућа.

Понекад постоје ограничења да бисте се квалификовали за такве програме, као што је ограничење прихода једнако 80% средњег прихода у области. Други планови помоћи могу послужити старијим власницима кућа или кућама са инвалидитетом. Али вреди проверити детаље у вашој локалној канцеларији за становање, стамбеним услугама, стамбеним управама или агенцији са сличним именом.

5. Помоћ у катастрофама

Ако је ваша хитна поправка куће повезана са катастрофом, можда ћете желети да се обратите хуманитарним организацијама као што су Црвени крст или Федерална агенција за управљање ванредним ситуацијама. ФЕМА може понудити средства за хитне поправке у случају катастрофе које нису покривене осигурањем ваших кућа. Овај новац је за велике поправке за безбедност или санитарне услове живота, а не за враћање вашег дома у стање пре катастрофе.

6. Кредитна картица

Ово је вероватно први инстинкт за многе: Куцните пластику. Једна четвртина власника кућа каже да би их, према истраживању НердВаллет-а, наплатили са кредитне картице, ако би били погођени хитном поправком од 3.000 долара. Али размисли двапут. Ваш расположиви кредит можда неће бити довољан да завршите посао. А ако ваша картица има високу камату, можда ћете отплаћивати последњу кућну катастрофу када удари следећа.

7. Рефинансирање готовине

И као последње средство, ако имате капитал у свом дому, можете размислити о рефинансирању готовине за хитне поправке. Проблем је што може потрајати да се купи добра стопа рефинансирања.

» ВИШЕ: Купујте најбоље кредиторе за рефинансирање готовине

Остали ресурси

Додатна помоћ за хитне поправке куће може укључивати Хабитат фор Хуманити, локалне услужне организације и непрофитне организације, волонтере из верске организације и друштвене центре.

Ако пролазите кроз грубу закрпу и додирнете један од ових ресурса, можда ћете чак бити инспирисани да се придружите и помогнете неком другом када вам хитна поправка куће буде решена.

Методологија

Ова анкета је спроведена онлајн у Сједињеним Државама.С. од стране Тхе Харрис Полл у име НердВаллет-а од октобра. 31–Нов. 4, 2019, међу 1.345 У.С. власници кућа од 18 и више година, међу којима 898 каже да је њиховом дому тренутно потребна неопходна поправка(е). Ова онлајн анкета није заснована на узорку вероватноће и стога се не може израчунати ниједна процена теоријске грешке узорковања. За комплетну методологију истраживања, укључујући варијабле пондерисања и величине узорака подгрупа, контактирајте Марсела Вилелу на [емаил протецтед

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here