7 начина да смањите рачун за мобилни телефон

Да ли сте икада отворили рачун за мобилни и помислили: „Вау, то је било јефтино“? Да, нисам мислио.

Али будите мирни: могуће је уштедети новац на рачуну за мобилни телефон без драстичних промена. Једноставна подешавања могу да смање  ваш рачун – што временом доводи до великих уштеда.

1. Одлучите се за аутоматско плаћање

Већина мобилних оператера ће вам срушити 5 до 10 долара ако се пријавите за аутоматска плаћања. Т-Мобиле примењује попуст од 5 УСД по линији, тако да би четворочлана породица могла да уштеди 20 УСД на месечном рачуну избором за аутоматско плаћање. Код неких оператера, укључујући Веризон, не можете да користите кредитну картицу за аутоматска плаћања, већ морате да повежете текући рачун или дебитну картицу уместо тога.

2. Пређите на припејд

Можете смањити своје месечне трошкове мобилног телефона преласком на припејд оператера. Размотрите ове примере:

  • План од 5 ГБ са Црицкет Вирелесс кошта 40 $ месечно пре попуста за аутоматско плаћање. Најјефтинији план накнадног плаћања доступан од АТ&Т-а, који поседује Црицкет, је 3ГБ за 60 УСД месечно пре попуста за аутоматско плаћање.

  • Четири линије неограничених података коштају 100 УСД месечно са Боост Мобиле, али 160 УСД месечно (пре попуста) са својом матичном компанијом, Спринт.

  • Веризон корисници могу добити 6 ГБ препаид података за 40 УСД месечно или 2 ГБ постпаид података за 55 УСД месечно.

3. Промените или уклоните осигурање мобилног телефона

Већина мобилних оператера нуди различите планове заштите. Ваше опције могу укључивати продужене гаранције, осигурање и потпуну техничку подршку 24/7 за било који Блуетоотх уређај у вашем дому.

У већини случајева стандардно осигурање пружа више него довољно покрића. Штити вас ако је ваш телефон изгубљен, украден или оштећен. То је такође најјефтинија опција доступна преко вашег бежичног оператера.

Прелазак са плана премијске заштите на основно осигурање ће вам уштедети неколико долара сваког месеца. Уклоните осигурање у потпуности и уштедећете 80 до 180 долара годишње, у зависности од вашег оператера и тренутног плана заштите.

Одустајање од осигурања може бити ризично ако имате потпуно нови телефон, али може имати смисла за старије уређаје. То је зато што пружаоци осигурања за главне оператере мобилних телефона обично наплаћују одбитне износе у распону од 100 до 300 долара.

Ако се због одустајања од политике осећате рањиво, размислите о алтернативи, као што је АпплеЦаре+ или СкуареТраде.

4. Прескочите надоградњу телефона

Ваш паметни телефон је направљен да траје више од две године, али већина људи и даље тргује након 24 месеца. То вас закључава у још 18 до 24 месеца плаћања за тај нови телефон — додајући 20 до 40 долара месечно, по реду на ваш рачун. Чување паметног телефона чак и годину дана након што се исплати може вам уштедети стотине долара. Дакле, сачекајте да ваш телефон заиста треба да буде замењен пре надоградње. Затим размислите о коришћеном мобилном телефону да бисте уштедели још више новца.

5. Уновчите попусте

Студенти, државни службеници, садашњи и бивши службеници и запослени у неким компанијама могу се квалификовати за попуст на услугу мобилног телефона. Најлакши начин да сазнате: Позовите свог оператера или свратите у продавницу. Често морате да потврдите свој статус — на пример помоћу адресе е-поште или платног листа — да би ваш попуст био активан.

6. Додајте линије

Ово изгледа контраинтуитивно, јер додавање једне или више линија повећава ваш рачун. Али подела трошкова са другим људима може смањити износ који свако плаћа. Ево како то функционише:

  • Једна линија на АТ&Т-овом Унлимитед Стартер плану је 65 УСД месечно (након попуста за аутоматско плаћање, пре пореза и накнада). Али ако имате четири линије на истом плану, цена по линији је 35 долара.

  • Једна линија на Веризон-овом 8ГБ плану је 90 долара, али ако имате четири линије које деле план, цена пада на 37 долара.50 по реду пре пореза, накнада и трошкова уређаја.

7. Ажурирајте адресу услуге

Порези и накнаде које се додају на ваш рачун сваког месеца заснивају се на томе где живите. Ако сте се преселили у нову државу или неко на вашем породичном плану јесте, могли бисте да уштедите велике само ажурирањем адресе услуге.

Особа која се пресели из државе Вашингтон у Орегон би уштедела у просеку 170 долара годишње на бежичним порезима и накнадама, према студији НердВаллет-а из јуна 2016. Мигрира из Илиноиса у Висконсин? Ставио би у џеп 103 долара.72 уштеђевине у просеку. Те бројке су засноване на индивидуалном рачуну за мобилни телефон; уштеде би биле веће на породичном плану.

Ажурирање адресе услуге је једноставно. У већини случајева, једноставно се пријавите на свој налог и промените га под својим корисничким профилом, баш као што бисте урадили за своју адресу за обрачун.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here