7 зимских пословних идеја за 2021

Нема смисла одупрети се зимској сезони – она долази сваке године као сат, а уз то понекад може доћи до затишја у пословању, посебно ако је ваш посао много погоднији за пролећне или летње месеце.

Ако тражите начин да обновите своје пословање за зиму или желите да започнете посао који је оријентисан ка зимској сезони, ми ћемо прећи преко седам зимских пословних идеја, као и како можете припремити своје пословање за хладни месеци који долазе и савети које сваки сезонски власник предузећа треба да зна.

Зимске пословне идеје 

Пре него што одаберете једну од ових зимских пословних идеја, обавезно истражите шта је потребно у вашем крају и каква је конкуренција како бисте знали да постоји стварна потражња за оним што ћете понудити.

На крају крајева, најчешћи разлог зашто предузећа пропадају је то што нема потребе тржишта за производима или услугама које нуде. Пре него што започнете свој зимски посао, уверите се да постоји потражња за оним што ћете нудити.

1. Продајте јелке

Ако имате додатни отворени простор, размислите о продаји божићних јелки око празника као зимском сезонском послу.

Складиштење овог специфичног и траженог артикла може довести до додатног прихода. Ова зимска пословна идеја је посебно добра за оне који већ поседују продавнице хардвера или баштенске центре, и може помоћи да се надокнади изгубљени приход који ваш посао обично може да доживи током зимске сезоне када људи раде мање пројеката за кућу или уређење.

Погледајте да ли у вашој близини постоје фарме са дрвећем које су вољни да вам продају. Размислите о томе да започнете ову зимску пословну идеју прилично малу са неколико десетина стабала и видите како се продају, а затим набавите више ако можете или имајте то на уму за следећу годину. Такође можете продати друго божићно зеленило попут венаца или венаца за оне који желе да додају још мало празничног весеља својим домовима.

2. Направите зимске корпе за поклоне

Нашу следећу зимску пословну идеју могу да реализују различити послови. Без обзира да ли сте пекара или бутик, можете саставити свечане корпе са поклонима и понудити их на продају као сјајне поклоне за колеге, пријатеље или породицу. Можете да укључите своје производе у корпу за поклоне, као и неке временске прилике или друге сезонске артикле који би људи могли да уживају.

Ако не желите да направите сваку корпу унапред и уместо тога нудите више прилагођавања, можете понудити и различите пакете и омогућити купцима да изаберу шта желе у корпи пре него што све то саставе и лепо умотају. За додатни пораст прихода, понудите да испоручите корпе унутар одређеног радијуса вашег пословања или их отпремите на даља одредишта.

3. Уклањање снега

Предузећа попут извођача радова и пејзажиста могу открити да имају мање посла зими када је тешко радити било какав посао напољу. Међутим, сродна зимска пословна идеја је да се понуди услуга уклањања снега како би се попунила ова празнина.

Ако већ водите посао уговарања или уређења околине, вероватно већ имате камионе неопходне за такав посао, али можда ћете морати да уложите мало више у опрему за орање или чистач снега да бисте били успешни у овом зимском послу. Ако су ти додатни делови опреме прескупи за директну куповину, финансирање опреме би могло бити решење.

Уклањање снега је тражен зимски посао – све док живите негде где пада снег – а извођачи или грађевинари вероватно већ имају листу клијената људи којима ће можда требати ископавање када дође време. Међутим, не морате да будете у једној од ових каријера да бисте искористили ову зимску пословну идеју за себе. Све док имате опрему и довољно потенцијалних купаца, ово може бити уносан зимски посао за скоро свакога.

4. Водите корпоративне догађаје

Ако поседујете место за венчање, ресторан или други простор за догађаје, можда ће вам бити уносно понудити пакете компанијама које желе да организују своје годишње празничне забаве. Ове журке се често заказују у раним вечерњим сатима и обично радним данима када можда нисте толико ужурбани као викендом, нпр.

Лепа ствар у организовању ових журки је то што се оне вероватно не разликују много једна од друге: свакој компанији можете понудити опције менија за избор и стандардне опције декорације. Организовање оваквих журки може бити додатни подстицај и донети више прихода него што би то могло да буде уобичајено недељно вече.

5. Кућна зимска временска изолација

Још једна од наших зимских пословних идеја је убрзати и лаки процес заштите од временских услова. Ово је још једна идеја која би могла бити најприкладнија за мајсторе и извођаче радова, али не би била забрањена за радњу хардвера да преузме. Током зиме, људи увек траже боље начине да поднесу своје домове и да задрже топлоту унутра и хладноћу без превише посла.

Можете понудити унапред припремљени комплет који неко може да купи и користи сам, или своје услуге у виду кућних позива, за заштиту прозора и врата како би спречили да промаја уђе и повећа рачуне за струју ваших купаца. Обједињавање свих ставки које ће купци требати за њих чини процес једноставнијим, а ако желите да одете корак даље, можете понудити услуге за завршетак процеса за њих.

6. Посао чишћења куће

Без обзира на доба године, нико не ужива у чишћењу. Међутим, током зимских месеци, људи не само да су додатно заузети, већ вероватно очекују и посету породице или да организују своју забаву. Дакле, понуда услуге чишћења људима у вашем крају могла би бити уносна зимска пословна идеја која би помогла људима да се припреме за своје зимске догађаје код куће.

Велика предност ове зимске пословне идеје је то што ћете, углавном, имати разумне дневне сате, јер ће многи људи имати забаве ноћу.

Размислите о понуди посебног пакета који ће помоћи вашим клијентима да се припреме за посету родбини или породичној забави, као што је пакет са дубинским чишћењем кухиње, или понудите да поред чишћења поставите своје украсе.

7. Инструктор фитнеса/лични тренер

Са новом годином долазе одлуке, а не мањка људи који желе да буду у бољој форми и буду здравији у наредној години. Можете бити лични тренер или фитнес инструктор у било које доба године, али можда ћете видети све већу потражњу како година почиње.

Да бисте постали лични тренер, биће вам потребна посебна обука и сертификати; тако да би ово могао бити бољи посао за оне који желе да започну дугорочнији посао. Међутим, постати инструктор фитнеса који предаје одређене часове често има мање захтева и могло би бити лакше да се провали, посебно на пола радног времена. Проверите са својом локалном теретаном и бутиком фитнес студија о отварању, као и о томе које квалификације ће вам требати да постанете инструктор.

Савети за вођење ефикасног сезонског пословања

Без обзира када је главна сезона вашег пословања, сваки сезонски посао има специфичан скуп изазова како би његово пословање било профитабилно током целе године. Било да се одлучите за једну од ових зимских пословних идеја изнад или покушавате да свој сезонски посао усмерите на друго тржиште, имајте на уму ове савете.

1. Размишљајте ван оквира.

Како се време мења, лако је дозволити себи да упаднете у напад сезонске депресије везане за посао. Али, сада је ваше време да размишљате креативно. Ваше тржиште је још увек ту – они се само фокусирају на друге производе и активности. Пронађите оно што их занима и схватите како се ваша основна снага може прилагодити да буде укључена у разговор.

На пример, можете открити како да промените свој производ за ново доба године. Можда то значи да проширите своју линију производа или да поново направите нешто на свом менију. Можда се ваша продавница сладоледа окреће кафеу за хладније време или прелазите са мириса лаванде на мирисе бора за своју компанију са свећама. Дозволите себи да истражујете ван своје подразумеване сезоне.

2. Погледајте дубље у своју нишу.

Ако имате хиперспецифичан производ, схватите на које друге производе би ваша ниша такође одговорила. Постоји велика могућност да ако је ваше тржиште посвећено вашем производу, да сте ухватили нешто посебно у вези са својом групом потрошача.

Одмакните се и схватите не само шта је посебно у вези са вашим производом – већ и шта је посебно у вези са вашим клијентима. Можда ће вам бити корисно да својим клијентима пошаљете анкету како бисте сазнали више о томе шта би желели да виде вашу пословну понуду. Не само да ће ваши клијенти ценити што желите њихов допринос, већ ћете вероватно и отићи са неким новим идејама.

3. Бити флексибилан.

Да ли неко заправо воли да буде прилагодљив? Сваки власник предузећа ради невероватно напорно на свом пословном плану, а једна од најтежих ствари је да мора да прекине тежак посао. Али тешка истина је да се, баш као и годишња доба, тржишта мењају. Укуси се мењају. И ваше пословање треба да се промени.

Што флексибилнији и спремнији да се прилагодите можете бити као власник предузећа – било да то значи да свој летњи одмор претворите у зимско одмаралиште, проширите линију производа или у потпуности промените модел – бићете у бољој позицији за успех.

Како припремити свој посао за зиму

Све пословне идеје о којима смо разговарали успевају у зимском периоду, али заједно са тим долази опасност од зимског времена и олуја, што можда неће бити толико погодно за несметано вођење вашег пословања. Ако размишљате о покретању неког од горе наведених зимских послова или само желите да припремите свој посао током целе године за лоше време, ево неколико савета.

Буди спреман

Пратите локалне вести и проверите временску прогнозу на веб-сајту Националне метеоролошке службе. Ево неких термина које бисте могли чути и шта они значе.

  • Зимска олуја: Зимске олује укључују снег, суснежицу ​​или ледену кишу.

  • Ледена олуја: Када се накупи 1/4 инча леда или више, вожња и ходање су опасни, а електрични водови могу да пукну због тежине леда.

  • Мећава: Мећава укључује снег, ударе ветра до 35 мпх или више, услове скоро нулте видљивости и фактор хладноће ветра који може бити опасан по живот.

  • Зимска олуја: Тешки зимски услови могу се појавити у наредних 12 до 36 сати.

  • Упозорење на зимско невреме: Оштри зимски услови очекују се у наредних 12 до 24 сата. Ово се дефинише као четири до шест инча снега или суснежице, или најмање 1/4 инча леда.

  • Упозорење на мећаву: Очекује се мећава у наредних 12 до 24 сата.

Пронађите и поправите рањивости вашег предузећа

Када удари лоше време, морате заштитити своју зграду или продавницу, своје запослене и све купце у згради и своју опрему.

Почните тако што ћете прегледати своју зграду због било каквих слабости које би могле довести до оштећења структуре у случају олује - цурења на крову, пукотина у близини врата и прозора и лабавих украса који би могли да одувају и повређују некога. Замолите свог станодавца да поправи све проблеме.

Ако одржавање ваше зграде већ не решава ово, уверите се да се снег и лед редовно уклањају са улаза, тротоара и кровова. Ако муштерија оклизне на леду испред ваших врата, могли бисте се суочити са тужбом.

Проверите своје осигурање за мала предузећа да бисте били сигурни да је адекватно за било какву штету која би могла настати услед олује и надоградите га ако је потребно.

Саставите бројеве телефона који ће вам можда затребати у хитним случајевима, као што су ватрогасна служба, осигуравајућа кућа, станодавац, електричар, водоинсталатер, служба за уклањање снега и локална комунална предузећа. Чувајте га у облаку и одштампајте неколико копија у случају да не можете да се повежете на мрежу или да користите рачунар у хитним случајевима.

Прегледајте опрему и системе који одржавају ваше пословање, као што су рачунари и производна опрема. Шта би се десило да нестане струје или зграда нема грејање? Резервни генератор може помоћи да ствари раде током нестанка струје.

Направите план и држите га се

Чак и ако олуја не оштети вашу зграду, то може довести до локалних нестанка струје, обореног дрвећа, затварања аутопута или других препрека уобичајеном пословању. Размислите шта би могло да се деси вашем предузећу у различитим сценаријима – као што је гашење јавног превоза и спречавање ваших запослених да дођу на посао – и планирајте како да се носите са сваком ситуацијом.

Ви, ваши запослени, па чак и клијенти, можда ћете морати да се склоните у свом предузећу ако вас завеје снег. Направите залихе хране и воде за три дана (можете замолити запослене да донесу своје „комплете за хитне случајеве“ са храном и ћебадима). Имајте доста батеријских лампи, најмање један радио на батерије, батерије и комплет прве помоћи.

Планирајте како ћете комуницирати са запосленима, продавцима и добављачима у случају нужде. Направите листу контакт информација која укључује алтернативне начине комуникације. На пример, ако су телефонске линије прекинуте, можда ћете морати да пошаљете СМС запосленима. Ако морате да затворите на неколико дана (или недеља), обавестите клијенте преко веб локације вашег предузећа и налога друштвених медија.

Одлучите у ком тренутку у олуји или упозорењу ћете пустити запослене кући, затворити посао или рећи запосленима да не долазе на посао. Направите ланац командовања тако да ако ви нисте доступни за доношење ових одлука, неко други може.

Направите план континуитета

Да би ваше предузеће наставило да ради током или након јаке олује, подесите могућност да људи раде од куће (ако ваш тип предузећа ово подржава). Ако запослени приступе вашој пословној мрежи од куће, може је изложити рањивости, па уместо тога користите системе за дељење датотека и складиштење засноване на облаку.

Шта ако је ваша зграда неусељива након олује или половина ваших запослених не може да дође на посао недељу дана? Смислите како ћете задржати посао дуже време ако је потребно. Осигурање од прекида пословања може помоћи да се замени изгубљени приход ако ваше предузеће не може да ради након катастрофе.

Разговарајте и са продавцима и добављачима о њиховој спремности за хитне случајеве. Ако се ослањате на сталну испоруку залиха од одређеног продавца, шта ћете учинити ако их олуја затвори? Да ли имате резервног продавца?

Будите спремни, будите спремни, будите сигурни

Очигледно, има много тога о чему треба размишљати када је у питању зимско време—зато припремите план пре него што ветар почне да завија. Оцените спремност вашег предузећа на хитне случајеве на РеадиРатинг-у.орг; затим посетите ПрепареМиБусинесс.орг да бисте добили контролну листу коју можете да користите да припремите своје предузеће за зимско време.

Доња граница

Генерално, највећа брига коју треба да имате у вези са својим послом када је у питању зимско доба јесте да ли може да преживи зимске месеце или не. Мислимо и финансијски и физички.

Ако је ваше пословање сезонско или има спор период током зимских месеци, али вам је и даље потребан приход, размислите о једној од зимских пословних идеја које смо навели изнад. Могу се или додати вашем постојећем пословању или покренути самостално и могу вам помоћи да преживите зиму и празничне сезоне без много губитка на путу новца.

Имајте на уму временске ризике који долазе са зимским временом и потенцијалним олујама и имајте план да предузмете акцију ако дође до такве олује, чак и за ваш зимски посао.

Овај чланак се првобитно појавио на ЈустБусинесс-у, подружници НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here