700 кредитна оцена: да ли је добро или лоше?

700 кредитних бодова сматра се добрим резултатом. Ваш кредитни резултат користе зајмодавци да виде да ли се квалификујете за финансијске производе и да одредите своју стопу.

Удео Американаца са резултатом од 700 и више био је 59% у 2019. години, према компанији за кредитно бодовање ФИЦО.

Ево како резултат од 700 може утицати на ваш финансијски живот.

» ВИШЕ: Који су распони кредитног резултата?

Какав кредитни резултат од 700 може да вам донесе

Као неко са кредитним резултатом од 700, прешли сте у „добар“ кредитни опсег, где можете добити јефтине стопе за финансијске производе као што су зајмови и кредитне картице. Опсег "добар" почиње од 690.

Кредитни резултат од 700 је такође довољно добар за куповину куће. Можете чак пронаћи зајмодавце који ће вас узети у обзир за куће веће вредности за које су потребне „џамбо“ хипотеке. Користите хипотекарни калкулатор да бисте сазнали како ниже стопе чине велику разлику у вашим трошковима становања.

Одличан резултат (720 и више) може вам донети најбоље цене. Добра вест је да није потребно много да померите иглу на вашем резултату. Ево неколико брзих начина да побољшате свој кредит.

Будите у току са својим кредитним резултатом Обавестићемо вас када се ваш резултат промени и обезбедићемо бесплатне увиде у начине да наставите да градите. Пријавите се, бесплатно је

Начини да ојачате свој кредитни резултат од 700

Вероватно већ практикујете добре кредитне навике да бисте зарадили свој резултат од 700, али постоје начини да га повећате:

  • Подесите аутоматска плаћања. Једно закашњело плаћање може вам одузети 100 поена кредитног резултата. Размислите о подешавању аутоматског плаћања на својим кредитним картицама и другим рачунима како бисте избегли ризик од кашњења плаћања.

  • Пратите искоришћеност свог кредита. Што мање трошите на своје кредитне картице у поређењу са њиховим ограничењима, то је боље за ваш резултат. Такође можете отворити нову кредитну картицу, која ће аутоматски повећати ваш расположиви кредит и смањити степен искоришћења.

  • Пазите на грешке у вашим кредитним извештајима. Грешке у вашем извештају су уобичајене. Они могу спречити да ваш резултат буде већи. Редовно проверавајте своје извештаје у сва три кредитна бироа и оспорите све грешке које пронађете.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here