8 најбољих пословних ауто кредита у 2021,

Ако се ваша компанија ослања на једно или више возила, пословни ауто кредит може бити приступачан начин за куповину аутомобила, комбија или камиона - или рефинансирање оног који већ поседујете да бисте уштедели новац.

Пословни и комерцијални ауто кредити долазе са уграђеним колатералом: само возило. То значи да могу коштати мање или бити лакши за квалификовање од других зајмова, а у зависности од зајмодавца, можда нећете морати да дате личну гаранцију да бисте осигурали дуг.

Можете користити друге кредите за мала предузећа за финансирање возила, па упоредите опције да бисте пронашли најбоље за вас. Ево зајмодаваца који нуде пословне ауто кредите и како да одлучите да ли то има смисла за вас.

Банке које нуде пословне ауто кредите

Банкарски кредити за мала предузећа обично имају најниже стопе. Ако већ имате пословни рачун у банци, погледајте коју стопу ће вам она понудити за пословни ауто кредит.

1. Ауто кредит Банк оф Америца Бусинесс Адвантаге

Најбоље за: власнике предузећа који желе време да купе возило.

Годишње процентуалне стопе, или АПР, за кредите Банк оф Америца Бусинесс Адвантаге Ауто Лоанс почињу од 2.99%. Износи зајма се крећу од 10.000 до 100.000 долара и могу се користити за куповину или рефинансирање аутомобила, комбија или лаких камиона.

Ако још увек нисте пронашли право возило, Банк оф Америца закључава понуду кредита за ваше пословне аутомобиле на 30 дана. Ово вам даје времена за куповину пре него што се обавежете на кредит.

2. Алли Банк пословни ауто кредит

Најбоље за: Флексибилни закуп аутомобила и без личних гаранција.

Алли Банк нуди више опција за финансирање пословних аутомобила, укључујући специфичне кредите за тешке камионе и модификације возила, као што је додавање опреме за вучу.

Ако тражите традиционално возило попут путничког аутомобила, можете га купити или изнајмити преко Алли-а. Уговори о закупу могу бити отворени или затворени. Овај избор ће одредити колико ћете платити на крају закупа, дајући вам одређену флексибилност са будућим трошковима.

Ако можете да се квалификујете, Алли нуди финансирање само под називом предузећа. То значи да се можда нећете сматрати лично одговорним за ауто кредит у случајевима неплаћања.

3. Веллс Фарго Екуипмент Екпресс кредит

Најбоље за: Јефтине кредите.

Веллс Фарго је привремено суспендовао свој програм Екуипмент Екпресс Лоан како би се фокусирао на зајмове Програма заштите плате.

Експресни кредит за опрему обично вам омогућава да финансирате или рефинансирате путничка возила — као и камионе и приколице — од 10.000 до 100.000 долара, са фиксним стопама које почињу од 4.50%. Ако вам је потребно тешко возило, Веллс Фарго нуди финансирање полу камиона путем посебног програма комерцијалних зајмова.

Веллс Фарго не наплаћује накнаде за документацију за свој Екуипмент Екпресс зајам, али погледајте АПР када упоредите стопе за пословне кредите. То укључује камате и накнаде, тако да можете рећи који је пословни ауто кредит у целини најјефтинији.

4. Ауто кредит Цапитал Оне Бусинесс

Најбоље за: предузећа старија од две године.

Цапитал Оне пословни ауто кредити нуде финансирање почевши од 10.000 долара. Њени рокови отплате трају до пет година. То је мање од других банкарских ауто кредита; Банк оф Америца и Веллс Фарго нуде рокове од 72 месеца. Међутим, НердВаллет препоручује избегавање позајмица за аутомобиле дуже од 60 месеци.

Морате имати или отворити пословни текући рачун код Цапитал Оне да бисте се квалификовали за његове пословне ауто кредите. Такође морате бити у послу најмање две године. Другим зајмодавцима може бити потребно мање времена у пословању за ауто кредите.

5. Цхасе Бусинесс Ауто кредит

Најбоље за: постојеће клијенте Цхасе-а.

Цхасе нуди оскудне детаље о својим пословним ауто кредитима. Половна и нова комерцијална возила испуњавају услове, а можете користити кредите за финансирање или рефинансирање прихватљивих трошкова.

Комерцијални ауто кредити од алтернативних зајмодаваца

Алтернативни кредитори су небанкарске опције финансирања. Ови зајмодавци могу наплатити више, али њихови кредити за возила могу имати смисла ако не можете да се квалификујете у банци или вам треба новац брзо.

1. Балбоа Цапитал

Најбоље за: Финансирање комерцијалних камиона истог дана.

Балбоа Цапитал је алтернативни зајмодавац који је специјализован за финансирање опреме. Нуди кредите за комерцијалне камионе до 250.000 долара за комбије, камионе и друга возила.

Многи алтернативни зајмодавци пружају брже финансирање од банака, а Балбоа није изузетак. Зајмодавац каже да може да обезбеди финансирање истог дана, омогућавајући вам да у журби кренете на пут.

Да бисте се квалификовали, требаће вам једна година пословања и најмање 100.000 долара годишњег прихода. Узимају се у обзир сви кредитни резултати, што Балбоу чини потенцијалном опцијом ако је ваш кредит мање него савршен.

2. Црест Цапитал

Најбоље за: камионе који се тешко финансирају или специјална возила.

Црест Цапитал је алтернативни зајмодавац који нуди пословне ауто кредите до милион долара. Црест је добар избор ако возило које желите да купите или закупите неће се квалификовати за традиционално финансирање.

На пример, зајмодавци често имају строге критеријуме око километраже или старости возила и могу да одобравају куповину само од одређених дилера. Црест нема таквих ограничења; узима у обзир већину нових или половних камиона, комбија или специјалних возила као што су лимузине, укључујући и оне које продају приватне странке.

3. Национално финансирање

Најбоље за: Стартапе или зајмопримце са лошим кредитом.

Натионал Фундинг је алтернативни зајмодавац са финансирањем и лизингом комерцијалних возила до 150.000 долара. Његови критеријуми подобности су мање строги од других провајдера пословних ауто кредита, што омогућава већем броју власника предузећа да се потенцијално квалификују.

На пример, национално финансирање може бити погодно за финансирање почетника јер захтева само шест месеци пословања. Кредитни захтеви су такође блажи од других зајмодаваца — његов минимални ФИЦО резултат је 575 — што Национално финансирање чини добрим избором за лоше кредитне зајмове за мала предузећа.

Шта је пословни ауто кредит?

Пословни ауто кредит - који се понекад назива и комерцијални ауто кредит - је финансирање које можете користити за куповину возила за своју компанију. Ови кредити обично покривају аутомобиле, комбије и неке камионе. Вероватно ће вам требати зајам опреме или комерцијални камион за тешка возила.

Пословни ауто кредити су слични личним ауто кредитима: добијате новац за куповину аутомобила и отплатите тај износ плус камату током одређеног рока. Али постоје неке значајне разлике:

 • Возило је пословног карактера. Лични и професионални животи власника малих предузећа често су замагљени, али пословни ауто кредити су намењени за коришћење компаније. Када се пријавите, зајмодавац ће вас вероватно питати како ћете користити возило и можда ћете морати да обезбедите документацију попут пословног плана или финансијских извештаја компаније.

 • Возило може бити на име вашег предузећа. За квалификоване зајмопримце, неки зајмодавци ће вам дозволити да ставите пословни ауто кредит само на име ваше компаније. Ово може заштитити ваш лични кредит или имовину ако ваше предузеће не може да отплати дуг. У другим случајевима, мораћете да обезбедите личну гаранцију за кредит као колатерал.

 • Доступни су потенцијални порески одбици. Ако купите или изнајмите пословно возило, можете одбити његово власништво и трошкове рада. Власници такође могу одбити амортизацију аутомобила. Постоји више начина да се то уради; Одељак 179 пореског закона дозвољава цео одбитак одједном, иако тај износ варира у зависности од фактора као што је тип возила.

» ВИШЕ: Калкулатор кредита за аутомобил

Како добити пословни ауто кредит

 1. Пронађите право возило. То значи не само тип возила које одговара потребама вашег пословања, већ и оно које ће кредитор одобрити. На пример, ако желите да финансирате половни аутомобил, многи зајмодавци ће имати одређена ограничења километраже и неће одобрити возило које је старије од пет година због амортизације.

 2. Упоредите понуде. Ако ваша компанија има однос са финансијском институцијом, има смисла видети да ли нуди пословне ауто кредите. Али као и код других врста пословних кредита, можда ћете платити мање куповином. Погледајте АПР зајмодавца и детаље попут тога колико можете да финансирате. Ако је то мање од 100% укупне цене возила — не заборавите на трошкове попут пореза и регистрације — требаће вам више новца при руци.

 3. Пријавите се код зајмодавца. Зајмодавци ће имати различите процедуре пријаве. Процес може да одузима много времена и захтева папирологију као што је пословна лиценца, порески идентификациони број предузећа и информације о свим власницима предузећа. Ако сте у журби, алтернативни зајмодавци могу понудити једноставнији процес пријаве, али и скупље кредите.

Треба ли купити или изнајмити аутомобил за свој посао?

Зајмодавци могу понудити пословни закуп аутомобила и зајмове. Размислите о кредиту ако желите да поседујете возило на дуге стазе. Али пословни закуп аутомобила може имати смисла ако:

 • Морате ослободити новчани ток. Ако сте забринути да трошкове аутомобила уклопите у свој оперативни буџет, плаћања за лизинг аутомобила су често нижа од плаћања кредита. Можда ћете такође моћи да распоредите порез на промет током периода отплате, у зависности од тога где живите. Али можете платити више у осигурању за закуп, као и свеукупно.

 • Не желите да будете заглављени са аутомобилом. Ако је најновији модел аутомобила важан за ваше пословање, лизинг вам даје прилику да пређете на нови аутомобил на крају свог мандата. Такође имате опције да изађете из лизинга аутомобила — као што је замена за нови — ако возило на крају не одговара потребама ваше компаније.

 • Знате како ћете користити ауто. Ваш уговор о закупу ће диктирати шта можете да радите са возилом, како у смислу колико миља можете да возите, тако и да ли радите једноставне модификације, као што је омотавање спољашњости. Ако планирате значајно да опремите аутомобил или га забијете у земљу, куповина би могла бити боља опција.

» ВИШЕ: Калкулатор закупа аутомобила 

Алтернативе за пословни ауто кредит

Поред пословног закупа аутомобила, друге алтернативе пословним ауто кредитима укључују:

 • Кредити за мала предузећа. Можете користити средства из ороченог зајма, СБА зајма или пословне кредитне линије за финансирање службеног аутомобила. Али везивање другог доступног обртног капитала попут овог у возилу можда неће имати смисла у зависности од других потреба вашег предузећа.

 • Потрошачки ауто кредит. Ако не можете да се квалификујете за пословни ауто кредит или ће се ваше возило више возити за личну употребу, размислите о потрошачком ауто кредиту. Ово неће имати погодности као што је изградња пословних кредита, али лични ауто кредити су широко доступни, чак и ако имате лошу кредитну способност.

 • Лични пословни кредит. Обично можете користити приходе од личног пословног зајма на све што је потребно вашој компанији - укључујући возила. Али ови кредити ће вероватно бити скупљи од било које друге опције пословног ауто кредита, што их чини последњим средством за финансирање куповине возила.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here