8 најбољих градитеља веб страница за е-трговину за мала предузећа у 2021,

Креатор веб локација за е-трговину олакшава покретање било које врсте онлајн пословања. Шта год желите да продате када започнете свој посао е-трговине — физички производи који се испоручују, разне услуге, дигитална роба попут е-књига или музике, или чак онлајн лекције — креатори веб-сајтова за е-трговину то чине. Они испоручују све алате који су вам потребни за оглашавање вашег бренда, прихватање плаћања и управљање вашим пословањем на мрежи.

Креатори веб локација за е-трговину долазе у свим облицима и величинама. Неки су веома разноврсни и нуде широк спектар продајних опција; други су скројени за специфичне продајне потребе. Неколико вам чак омогућава да комбинујете неколико типова токова прихода на мрежи — попут продаје физичких и дигиталних производа, чланства у садржају и лекција — све у оквиру једне веб локације.

Најбоље од свега, чак и најмоћнији креатори веб локација за е-трговину – укључујући наших осам најбољих избора у наставку – изузетно су лаки за употребу. Сваки вам омогућава да брзо покренете своју онлајн продавницу без икаквог искуства или техничких вештина. Хајде да заронимо како бисте могли да пронађете најбољи креатор веб локација за е-трговину за своју продавницу на мрежи.

Најбољи креатор веб локација за е-трговину: упоредна табела за 2021

Ако се питате „Која је најбоља платформа за прављење веб-сајта за е-трговину“, можете започети претрагу за својим послом позивајући се на наш сажети преглед неких од најбољих опција платформе за е-трговину у нашој графикон испод:

Креатор веб локација за е-трговину

Цена

Најбоље за

Схопифи

Почиње од 29 долара месечно

Све-у-једном изградња веб странице за е-трговину

ВордПресс

Почиње од 2 долара.95 месечно за веб хостинг

Изградња веб-сајта за е-трговину урадите било шта

Скуаре Онлине

Доступан бесплатан план; плаћени планови почињу од 12 долара месечно

Бесплатна израда веб странице за е-трговину; Скуаре ПОС корисници

Скуареспаце

Почиње од 30 долара месечно

Веб локације за е-трговину типа утицајног; врхунски дизајни шаблона

Вик

Почиње од 23 долара месечно

Предузећа која тек почињу у е-трговини

БигЦоммерце

Почиње од 29 долара.95 месечно

Омницханнел продаја

3ДЦарт

Почиње од 19 долара месечно

Власници предузећа са веб искуством

Селз

Почиње од 29 долара месечно

Продаја дигиталних производа

1. Схопифи: Најбољи све-у-једном креатор веб локација за е-трговину

Са преко 800.000 онлајн продавница, Схопифи је најпопуларнији све-у-једном креатор веб локација за е-трговину на тржишту. Беспрекорно комбинује хостовање ваше веб странице за е-трговину, алате за управљање производима и наруџбинама, дигитални маркетинг и вишеканалну продају, све у оквиру једне платформе. Чак има и малопродајно место, или ПОС, које подржава продају у продавници ако желите интегрисано решење за продају на мрежи и у продавници.

Карактеристике и предности Схопифи-а

Схопифи је дизајниран за продају производа, физичку и дигиталну. Ако планирате да продајете производе који се испоручују, продајете дигиталне артикле путем преузимања или продајете лично, Схопифи пружа све алате који су вам потребни, укључујући:

 • Прелепи дизајни плуг-анд-плаи продавница (који се називају теме) и алати за прилагођавање.

 • Брзо покретање помоћу Схопифи-овог интуитивног чаробњака за подешавање продавнице.

 • Уграђена плаћања преко Схопифи Паиментс-а или користите сопствени процесор.

 • Бесплатна апликација за дигитално преузимање за управљање продајом дигиталних производа.

 • Моћни алати за управљање залихама.

 • Уграђено штампање налепница за отпрему преко Схопифи Схиппинг-а.

 • Потпуно омогућена социјална трговина преко Фацебоок продавница, Фацебоок Мессенгер-а и Инстаграма.

 • Интегрисана вишеканална продаја преко Амазона и еБаи-а.

 • Огроман пакет уграђених алата за дигитални маркетинг.

 • Лична плаћања помоћу читача мобилних картица (део Схопифи плаћања).

 • Комплетно Схопифи ПОС решење за трговце који желе да продају у продавници и на мрежи.

Још увек немате ниједан производ за продају? Схопифи вам такође може помоћи у томе. Има уграђену интеграцију са Оберло дропсхиппинг тржиштем. Осим тога, можете пронаћи друге партнере за дропсхиппинг, укључујући неке најбоље оцењене добављаче штампања на захтев, на Схопифи Аппс тржишту.

Недостаци Схопифи-а

Постоје две ствари које Схопифи не може лако да испоручи у свету е-трговине.

Први је онлајн продаја ван физичких или дигиталних производа. Не можете комбиновати продају производа са приступом само за чланове онлајн садржају, као што су лекције или вебинари, без коришћења апликација трећих страна, које обично повећавају трошкове. Исто тако, додавање функција као што су онлајн састанци, унапред плаћене резервације или донације захтевају додатне апликације.

Важна реч овде је лако. Ове ствари можете продати на Схопифи-у, али морате пронаћи, инсталирати и подесити апликацију да бисте додали те функције. Насупрот томе, градитељи веб локација за е-трговину као што су Скуареспаце и Вик имају уграђене ове опције продаје.

Блоговање је још један недостатак Схопифи-а. Нуди основну функционалност блоговања, али је веома поједностављен у поређењу са креатором веб локација за е-трговину заснованим на блогу ВордПресс, који ћемо покрити у наставку.

Схопифи цене

Схопифи нема бесплатну верзију, али његов почетни план за прављење веб локација за е-трговину износи само 29 УСД месечно. За то добијате два корисничка налога, неограничене производе и приступ вишеканалној продаји и гомилу маркетиншких алата за е-трговину.

Планови са вишим ценама коштају 79 УСД и 299 УСД месечно и подржавају растућа предузећа уз погодности као што су напредно извештавање и додатни алати за продају. Схопифи такође има Ентерприсе верзију, тако да ако ваше пословање крене, платформа веб странице за е-трговину вас неће спутавати.

Важно је напоменути да Схопифи користи додатне накнаде за трансакције ако не користите Схопифи плаћања за обраду плаћања. То су 2% на основном Схопифи плану, 1% на стандардном плану и 0.5% на напредни план. Важно је узети у обзир ове накнаде по трансакцији ако желите да користите сопствени процесор плаћања на Схопифи-у.

2. ВордПресс: Најбољи алат за прављење веб локација за е-трговину

ВордПресс је један од најпопуларнијих креатора веб локација на свету, који покреће невероватних 34% — преко једне трећине — свих веб локација широм света. Ова разноврсна платформа је дом за све врсте личних и пословних блогова, веб локација за маркетинг, веб локација за интерактивно учење и веб локација за е-трговину.

У ствари, његов најпопуларнији додатак за е-трговину, ВооЦоммерце, тренутно покреће 28% свих веб локација за е-трговину широм света — скоро 3.5 милиона онлајн продавница. Иако је ВооЦоммерце најпопуларније решење за е-трговину за ВордПресс, није једино. Можете додати све врсте функционалности онлине продаје у ВордПресс користећи низ специјализованих додатака за е-трговину.

Карактеристике и предности ВордПресс-а

Као креатор веб локација заснован на блогу, ВордПресс вам пружа неограничено креирање садржаја и опције онлајн продавнице. У суштини, ако можете да сањате, можете га изградити на ВордПрессу. Да бисте креирали било коју врсту веб локације за е-трговину коју можете замислити на ВордПресс-у, једноставно додајте додатак за е-трговину за функционалност продаје и ВордПресс тему за е-трговину да бисте креирали свој целокупни дизајн.

Ево неколико од многих онлајн предузећа која можете да покренете користећи ВордПресс креатор веб локација за е-трговину:

 • Направите веб локацију богату садржајем са информативним чланцима, видео записима и објавама на блогу.

 • Направите веб локацију у стилу продавнице која продаје све врсте физичких или дигиталних производа.

 • Продајте дигиталне производе самостално или у комбинацији са другим производима, чланством или лекцијама.

 • Продајте артикле на блог постовима једноставним додавањем дугмета „Купи“ на страницу.

 • Подесите одредишне странице за одређене артикле за маркетинг тока продаје.

 • Креирајте образовне портале за продају појединачних видео лекција или комплетних курсева са тестовима и сертификатима.

 • Направите веб локацију ресторана која прихвата резервације и поруџбине за доставу и преузимање.

 • Прихватите термине и продајте услуге уз унапред плаћене резервације или депозите.

 • Креирајте приступ садржају за музику или сајтове за е-учење само за чланове.

 • Покрените самосталну локацију за кутију за претплату или понудите претплате уз продају других производа.

 • Обрадите плаћања са готово било којим процесором плаћања који одаберете.

ВордПресс додаци за е-трговину се такође интегришу са различитим добављачима дропсхиппинг-а и штампања на захтев. Као и Схопифи, такође можете да користите ВордПресс да покренете онлајн продавницу чак и ако још немате ниједан производ за продају.

Недостаци ВордПресс-а

Сва невероватна разноврсност ВордПресс-а долази по цени, а то је лакоћа коришћења. ВордПресс није платформа за е-трговину која је најприкладнија за почетнике. У ствари, од опција на нашој листи најбољих креатора веб локација за е-трговину за мала предузећа, оне су једно од решења која имају највећу криву учења. Међутим, није вам потребно техничко искуство или искуство кодирања да бисте направили сјајну веб локацију за е-трговину ВордПресс. Потребно вам је само време и стрпљење да научите како да се крећете у окружењу.

ВордПресс такође захтева више подешавања од осталих на нашој листи. ВордПресс има више покретних делова, почевши од хостинга веб локација, додатака за е-трговину и тема продавница. Поред тога, требаће вам и други додаци за додавање функција као што су оптимизација претраживача, маркетиншки алати, вишеканална продаја и интеграције друштвених медија.

За разлику од креатора веб локација за е-трговину који пружају уграђене функције и функције, све то морате да ставите заједно на ВордПресс. Међутим, то је такође оно што ВордПресс чини бесконачно проширивим.

ВордПресс цене

ВордПресс може бити најекономичнији креатор веб локација за е-трговину, посебно када тек почињете. Сам ВордПресс је бесплатан, као и основне верзије многих додатака за е-трговину, укључујући ВооЦоммерце и Еаси Дигитал Довнлоадс. Такође можете пронаћи много бесплатних тема за е-трговину.

У почетку, ваш једини прави трошак је хостовање ваше веб странице, а то почиње од само 2 долара.95 месечно на Блуехост-у. Блуехост такође нуди хостинг специфичан за ВооЦоммерце за 6 долара.95 месечно. Долази са унапред инсталираним ВооЦоммерце-ом, као и другим погодностима као што су додатно складиште и безбедност, што је важно за продавце е-трговине.

Обично морате да платите за специјалне додатке за е-трговину који подржавају онлајн лекције и продају претплате. Осим тога, можете добити више функција ако се одлучите за плаћену ВордПресс тему. Међутим, уз додатне трошкове, креатор веб локација за е-трговину ВордПресс може бити економичнији у поређењу са осталима на нашој листи.

3. Скуаре Онлине: Најбољи бесплатни креатор веб локација за е-трговину за Скуаре кориснике

Скуаре Онлине је алат за прављење веб локација за е-трговину изузетно једноставан за коришћење. Његова Скуаре интеграција је идеалан начин за кориснике Скуаре-а да се прошире на онлајн продају. Осим тога, то је једина опција на нашој листи која нуди бесплатни план претплате, што га чини једним од најбољих бесплатних креатора веб локација за е-трговину за мала предузећа.

Ако желите да покренете бесплатну Скуаре Онлине продавницу, идите на своју Скуаре контролну таблу. Одатле можете да подесите своју продавницу за само неколико минута, попуните је својим постојећим производима и лако управљате свом продајом — лично, у продавници и онлајн — на Скуаре-у.

Карактеристике и предности Скуаре Онлине

Беспрекорна интеграција Скуаре Онлине са ПОС-ом компаније и личном продајом је његова највећа продајна тачка. Чињеница да сваки корисник Скуаре-а добија бесплатну веб локацију за е-трговину са уредним пакетом алата за продају на мрежи је још једно перје у Скуаре-овим ограничењима за услуге за мала предузећа.

Права снага Скуаре Онлине креатора веб локација је његова беспрекорна интеграција са свим продајним алатима Скуаре-а. Други градитељи веб локација за е-трговину надмашују Скуаре Онлине у стварима као што су опције дизајна продавнице, али за интеграцију са Скуаре-ом, тешко их је победити.

Ево неколико од многих ствари које можете да урадите са Скуаре Онлине креатором веб локација:

 • Бесплатно поставите комплетну веб локацију за е-трговину са свим функцијама.

 • Чисто синхронизујте информације о производу и бројање залиха између ваше Скуаре ПОС и Скуаре Онлине продавнице.

 • Проширите функције бесплатне Скуаре Онлине продавнице са плаћеним плановима.

 • Интегришите Инстаграм на бесплатним и плаћеним плановима; интегришите Фацебоок огласе у планове са више плаћености.

 • Прихватајте онлајн донације саме или уз продају производа и услуга.

 • Продајте производе који се испоручују или чине поруџбине доступним за локалну испоруку или преузимање купаца.

 • Продајте услуге на мрежи и у продавницама и примајте онлајн резервације уз плаћање унапред или депозита.

 • Понудите кодове купона и продајте Скуаре поклон картице.

 • Прихватите онлајн поруџбине за преузимање за кафиће, камионе са храном и друге продавнице хране и пића.

 • Направите листе клијената и пласирајте их клијентима путем уграђених алата за Скуаре Маркетинг као што су циљана е-пошта, повратне информације и програми лојалности.

Недостаци Скуаре Онлине

Скуаре Онлине се не подудара са Схопифи, Вик или Скуареспаце у погледу укупних функција е-трговине, и никада неће одговарати проширивости ВордПресс-а. Дакле, ако тражите најснажнији креатор веб локација за е-трговину, он је недовољан.

Међутим, то је супер лак начин да било који корисник Скуаре-а дође до својих купаца на мрежи. То је његова сврха и у тој улози се истиче. Скуаре Онлине расте, вероватно ћете видети више продајних карактеристика и опција дизајна додатих мешавини.

Скуаре Онлине цене

Тражите начин да бесплатно покренете потпуно функционалну веб локацију за е-трговину? Бесплатна Скуаре Онлине продавница је ваша најбоља опклада. Пружа све основе које су вам потребне да почнете да продајете широк спектар производа и услуга на мрежи.

Како растете, можете надоградити на плаћене планове да бисте проширили своје продајне и маркетиншке карактеристике. Три опције плаћеног плана коштају 16, 29 или 79 долара месечно. Уштедећете ако плаћате унапред годишње, а ти трошкови у просеку износе 12, 26 или 72 долара месечно.

Наравно, када одаберете ово решење, морате да користите Скуаре за обраду уплата. Накнаде за обраду плаћања путем интернета су 2.9% плус 30 центи по трансакцији за бесплатне и ниже плаћене планове. То пада на 2.6% плус 30 центи по трансакцији на најплаћенијем плану.

Такође добијате комплетан скуп алата за продају и управљање пословањем компаније Скуаре, укључујући ПОС систем у продавници, читач мобилних картица, онлајн фактурисање, састанке, пословно извештавање и алатке за управљање запосленима, све без додатних трошкова, што га чини једним од најбољих бесплатних градитеља веб локација за е-трговину, као и једну од најбољих опција за сваког корисника Скуаре ПОС-а.

4. Скуареспаце: Најбоље за веб-сајтове за е-трговину утицајног типа

Скуареспаце је свеобухватан креатор веб локација који нуди леп пакет алата за продају е-трговине заједно са 40 заиста задивљујућих шаблона за дизајн веб локација за укључивање и употребу.

Чак и потпуно нови корисник може брзо и лако да креира прилагођену, визуелно привлачну веб локацију користећи Скуареспаце. То објашњава зашто се скоро 2 милиона веб локација, од блогова и онлајн галерија до свих врста продавница е-трговине, тренутно налази на Скуареспаце-у — и тај број расте.

Карактеристике и предности Скуареспаце-а

Скуареспаце комбинује одличан дизајн и разноврсне опције е-трговине са робусним могућностима блоговања које далеко превазилазе оно што добијате на Схопифи, Вик или Скуаре Онлине. Његови алати за блоговање не одговарају ВордПресс-у (ниједан није), али су платформа много лакша за учење.

За многе, Скуареспаце савршено балансира продају и могућности вођења блогова са лакоћом коришћења. Ево неколико од многих ствари које можете да урадите са Скуареспаце креатором веб локација за е-трговину:

 • Постаните утицајни блогер, продајте производе и услуге на мрежи и зарадите на продаји придружених компанија.

 • Продајте све врсте физичких производа који се испоручују и дигиталне производе путем преузимања.

 • Продајте услуге на мрежи или у продавници и нудите онлајн резервације са авансним уплатама или депозитима.

 • Направите веб локацију која прихвата само донације на мрежи или их упарује са продајом.

 • Направите веб локацију са садржајем чланства са плаћеним приступом стварима попут музике и онлајн лекција.

 • Направите веб локацију кутије за претплату или додајте продају претплате у своју стандардну колекцију.

 • Оглашавајте своје услуге фотографије, уметности или графичког дизајна користећи дизајне са визуелним утицајем.

 • Промовишите догађаје, шаљите позивнице, преузимајте резервације и одговорите и продајте карте на мрежи.

 • Продајте производе и услуге на Инстаграму користећи директну интеграцију Скуареспаце-а.

 • Лако направите листе е-поште и примените стратегије маркетинга путем е-поште користећи уграђене алате Скуареспаце-а.

Недостаци Скуареспаце-а

Што се тиче вишеканалне продаје, Скуареспаце-ов креатор веб локација за е-трговину не одговара Схопифи-у. Као прво, не можете директно да се интегришете са Амазоном, еБаи-ом и другим продајним каналима и не добијате погодности као што је уграђено штампање етикета за отпрему или интеграција са Фацебоок Схоп-ом.

Ни Скуареспаце није тако проширив као ВордПресс, или бесплатан као Скуаре Онлине продавница. Ипак, Скуареспаце се уклапа негде у средину њих. Лакше је научити од ВордПресс-а, није скупо као неки све-у-једном планови и нуди више дизајнерског потенцијала него Скуаре Онлине продавница.

Једноставно речено, знаћете да ли је „исправно“ када га употребите. Срећом, Скуареспаце има 14-дневну бесплатну пробну верзију, тако да можете тестирати платформу без ризика пре него што се обавежете.

Скуареспаце цене

Креатор веб локација Скуареспаце има четири плаћена плана, али само два подржавају продају е-трговине. Ако желите да продате било коју врсту производа или услуге на Скуареспаце-у, потребан вам је план е-трговине.

Два плана за е-трговину Скуареспаце-а коштају 30 или 46 долара месечно. Уштедећете ако плаћате унапред годишње, а то у просеку износи 26 и 40 долара месечно. Требаће вам скупљи план за функције као што су продаја чланства и опоравак напуштених колица.

5. Вик: Најлакши креатор веб локација за е-трговину за нове кориснике

Вик је програмер веб локација за е-трговину који највише одговара почетницима на нашој листи. Опција Скуаре Онлине је другачија, али за креирање заиста прелепе веб локације за е-трговину, не можете погрешити са Вик-ом. У ствари, са 110 милиона корисника појединаца и малих предузећа, они су званично најпопуларнији креатор веб локација широм света. Много тога је због његове звјездане лакоће употребе.

Вик такође нуди верзију за е-трговину свог популарног градитеља веб локација. Није тако пун функција као Схопифи и веб-сајтови за е-трговину засновани на ВордПресс-у, али пружа решење за е-трговину изузетно лако за корисника.

Карактеристике и предности Вик-а

Вик вам омогућава да лако и брзо направите многе врсте лепих веб локација. Можете бирати између преко 500 тема веб локација, а затим одатле да прилагодите своју веб локацију користећи интуитивне алате за дизајн превуци и испусти. Вик такође пакује многе алате за онлајн продају у своје планове веб локација за е-трговину.

Ево узорка многих начина на које можете поставити Вик креатор веб локација за е-трговину да ради за ваше пословање:

 • Направите онлајн продавницу која продаје једну, неколико или читаве колекције производа на мрежи.

 • Тржите и продајте оригиналну музику помоћу Вик-овог уграђеног прилагодљивог музичког плејера.

 • Подесите веб локацију за локалне услуге и понудите онлајн резервације уз плаћање унапред или депозита.

 • Тржите специјалне догађаје, креирајте и управљајте листама гостију и продајте карте директно са своје веб локације.

 • Направите веб локацију са упутствима са приступом видео, аудио или блог садржаја.

 • Продајте свој ресторан, камион за храну или пиће и прихватите поруџбине и резервације на мрежи.

 • Продајте своје услуге фотографије, оригиналне уметности или дизајна путем дигиталних преузимања.

 • Користите једноставне алатке за блоговање да бисте креирали садржај који привлачи пажњу и који привлачи вашу публику.

 • Изградите свој бренд користећи Вик-ове интегрисане маркетиншке алате е-поште и друштвених медија.

Недостаци Вик-а

Као и многи од наших најбољих креатора веб локација за е-трговину, Вик проверава много поља. Али иако су веома лак начин да се покрене веб локација, они нису оно што већина стручњака за е-трговину сматра платформом за продају енергије.

Прво, нису прилагођени за више канала. Не постоји директна интеграција за продају Вик производа на Амазон, еБаи и другим тржиштима продаваца, за разлику од Схопифи-а и многих ВордПресс решења за е-трговину. Његови позадински алати за управљање наруџбинама такође нису тако робусни као ове платформе. Такође, простор за складиштење ваше веб локације је ограничен вашим планом, за разлику од већине платформи све у једном које пружају неограничен простор за складиштење.

Ни Вик нема уграђен ПОС систем за комбиновање продаје у продавници и онлајн продаје. Вик подржава неке интеграције, као што је Скуаре ПОС, али уграђена решења као што је Скуаре Онлине обично су потпунија и поузданија. Подржава претплате; међутим, понављајућа плаћања захтевају коришћење Вик Паиментс, Стрипе или ПаиПал-а.

Што се тиче дизајна, Вик има приметну штуцање. Када објавите своју веб локацију, не можете да замените цео дизајн новом темом, као што можете са већином других креатора веб локација за е-трговину. Да бисте потпуно променили изглед ваше онлајн продавнице, морате је потпуно поново изградити у новој теми.

Вик цене

Вик има три плана веб локација за е-трговину који се крећу од 23 до 49 долара месечно, плус план предузећа за продавце енергије који желе да остану на Вик-у уместо да пређу на платформу као што је Схопифи или ВордПресс.

Три основна, неограничена и ВИП плана испоручују све што је већини почетника и малих продаваца потребно за покретање и развој пословања на Вик-у. Као и већина креатора веб локација за е-трговину, када будете спремни за више функција, можете лако да надоградите свој план без прекида.

6. БигЦоммерце: Најбољи креатор веб локација за е-трговину за продају путем омниканала

Поред продаје на сопственој веб страници за е-трговину, многи трговци успевају тако што диверзификују своје канале – то јест продају преко друштвених медија, е-поште, тржишта и још много тога. Ако тражите најбољег креатора веб локација за е-трговину за имплементацију ове стратегије, познате као омниканална продаја, желећете да размислите о коришћењу БигЦоммерце-а.

Велики Схопифи конкурент, БигЦоммерце је сличан многим другим платформама о којима смо разговарали. Уз БигЦоммерце, можете брзо и лако да прилагодите и покренете сопствену онлајн продавницу, да обрађујете и управљате поруџбинама, као и да пласирате и промовишете своје пословање.

Карактеристике и предности БигЦоммерце-а

Као што смо споменули, иако је БигЦоммерце сличан многим другим платформама, једна од области у којој се истиче су интегрисани канали продаје. БигЦоммерце укључује приступ еБаи, Амазон, Гоогле Схоппинг, Фацебоок, Инстаграм и ПОС интеграцијама са свим својим плановима.

Штавише, БигЦоммерце нуди следеће алате за предузећа која желе да направе веб локацију за е-трговину:

 • Неограничени производи, складиште датотека, пропусни опсег и налози особља са свим плановима.

 • Плаћање на једној страници, прихватање Аппле Паи-а, Гоогле Паи-а и Амазон Паи-а.

 • Преко 100 професионалних и прилагодљивих шаблона.

 • Купони, попусти и поклон картице.

 • Понуде за испоруку у реалном времену и професионални алати за извештавање.

 • Оцене производа и рецензије.

 • Бесплатан ХТТПС на целој локацији и наменски ССЛ.

 • Интегрисана мулти-валутна функционалност.

 • 24/7 подршка агента уживо.

 • Приступ преко 50 процесора плаћања без додатних накнада за трансакције.

 • Снижене накнаде за обраду кредитне картице преко Браинтрее-а.

Недостаци БигЦоммерце-а

Иако је БигЦоммерце снажан свеобухватан креатор веб локација за е-трговину, посебно за продају преко више канала, постоје неке ствари које треба имати на уму са овом платформом.

Прво, можда највећа мана БигЦоммерце-а је то што су његови планови ограничени годишњим обимом продаје. Стога, ако премашите ограничење годишње продаје, од вас ће се тражити да надоградите на скупљи план.

Поред тога, иако БигЦоммерце нуди пристојну библиотеку тема, постоји врло мало бесплатних опција, а неке од плаћених опција могу бити скупе - до 300 долара. Ако упоредите опције БигЦоммерце теме са конкурентима као што су Схопифи, Вик и Скуареспаце, видећете да неке од ових платформи могу да понуде приступачније, прилагођеније дизајне тема.

БигЦоммерце цене

Као врхунска Схопифи алтернатива, БигЦоммерце структура цена је веома слична Схопифи-у. БигЦоммерце нуди три основна плана, као и решење за предузећа, са својим почетним планом по цени од 29 долара.95 месечно. Преостала два плана коштају 79 долара.95 и 299 долара.95 месечно, респективно, а ови планови укључују додатне функције као што су чување напуштених колица, ускладиштене кредитне картице, прилагођени ССЛ, рецензије Гоогле клијената и већа годишња ограничења продаје.

Важно је напоменути да, иако вам БигЦоммерце омогућава да бирате између различитих процесора плаћања и не наплаћује сопствене накнаде за трансакције, можете приступити специјализованим ценама (већ од 2.2% плус $0.30 по трансакцији) радећи са Браинтрее за плаћања.

7. 3ДЦарт: Најбољи креатор веб локација за е-трговину за кориснике са веб искуством

Као Схопифи и БигЦоммерце, 3ДЦарт је један од најбољих све-у-једном креатора веб локација за е-трговину за мала предузећа. За разлику од Вик-а и Скуареспаце-а, који су пре свега градитељи веб локација, 3ДЦарт је дизајниран у потпуности за искуство е-трговине.

У ствари, 3ДЦарт има опсежну листу функција, укључујући све, од плаћања на једној страници до прегледа производа, без обзира који план одаберете. Осим тога, 3ДЦарт нуди пет различитих планова (почевши од само 19 УСД.00 месечно) – што га чини одличним креатором веб локација за е-трговину за скалабилност.

Имајући то у виду, велика разлика између 3ДЦарт-а и неких других опција на нашој листи је у томе што 3ДЦарт захтева да уредите своју тему у ХТМЛ-у или ЦСС-у да бисте је прилагодили свом пословању. Из тог разлога, овај креатор веб локација за е-трговину идеалан је за оне са претходним веб или техничким искуством (или оне који су вољни да ангажују професионалца), али можда није погодан за почетнике који желе да сами управљају стварима.

Карактеристике и предности 3Д колица

Уз 3ДЦарт, можете бирати између преко 50 тема које су спремне за мобилне уређаје да бисте креирали своју онлајн продавницу. Неограничене поруџбине, сигуран веб хостинг, неограничени пропусни опсег, уграђени блог и приступ преко 100 добављача плаћања укључени су у сваки план.

Поред тога, ево неких од најбољих функција које можете очекивати када правите своју веб локацију за е-трговину помоћу 3ДЦарт-а:

 • Направите онлајн продавницу са неограниченим бројем производа.

 • Приступите у реалном времену налепницама за отпрему и отпрему.

 • Прилагодите своје листе производа варијантама, категоријама, сликама и зумом, као и напредним опцијама производа.

 • Управљајте залихама, нудите попусте на велике количине, имплементирајте плаћање на једној или више страница.

 • Понудите дигитално преузимање.

 • Дозволите купцима да напусте рецензије производа и Гоогле Цустомер Ревиевс

 • Користите СЕО алате, уграђени блог, листе друштвених жеља, поклон картице, купоне и попусте и додатне маркетиншке алате.

 • Продајте на мобилним уређајима, преко Фацебоок-а, преко телефона, са Скуаре ПОС-ом и коришћењем дропсхиппинг-а.

 • Примите 24/7 цхат уживо и подршку за карте.

 • Бирајте између преко 100 провајдера пролаза за плаћање, интегришите се са ПаиПал-ом, чувајте корисничке картице у евиденцији, прихватајте Аппле и Гоогле Паи, као и Битцоин.

Недостаци 3Д колица

Главни недостатак 3ДЦарт-а је да, иако је идеалан за власнике предузећа са веб искуством, није одличан креатор веб локација за е-трговину за почетнике. Не само да је 3ДЦарт теме теже уређивати од других опција на нашој листи, већ платформа такође има преко 200 уграђених функција, које лако могу бити неодољиве за онлајн продавце који тек почињу.

Још један значајан недостатак 3ДЦарт-а су његова годишња ограничења продаје. Као и БигЦоммерце, сваки 3ДЦарт план има максималан годишњи обим продаје годишње. Стога, иако 3ДЦарт-ова обимна листа функција чини га одличном опцијом за продавце већег обима, ови продавци ће такође морати да се одлуче за план вишег нивоа како би заиста искористили све што 3ДЦарт може да понуди.

3ДЦарт цене

Као што смо споменули, 3ДЦарт нуди пет различитих планова - ови планови се крећу у цени од 19 УСД месечно до 229 УСД месечно. Са овим месечним трошковима, 3ДЦарт остаје у рангу са конкурентима као што су БигЦоммерце и Схопифи, иако почетни план пада по нижој цени од ове две сличне опције.

Уз то, чак и са плановима нижег нивоа, 3ДЦарт укључује значајну количину функција одмах. Међутим, са плановима вишег нивоа, имаћете приступ функцијама као што су групе купаца, поређења производа, правила аутоматизације, понављајуће наруџбине, чувар напуштених колица, билтени о маркетингу путем е-поште, програми лојалности и још много тога.

Поред тога, вреди напоменути да иако можете бирати између различитих процесора плаћања са 3ДЦарт-ом, можете приступити специјалним ценама од 3ДЦарт-ових преферираних партнера — само 2.5% за план највишег нивоа.

8. Селз: Најбољи креатор веб локација за е-трговину за продају дигиталних производа

Коначно, последња опција на нашој листи најбољих креатора веб локација за е-трговину за мала предузећа је Селз. Иако вам многа друга решења која смо прегледали омогућавају продају дигиталних производа, Селз нуди низ специфичних функција за ове врсте продаваца. Осим тога, не морате само да продајете дигиталну робу са Селз-ом, можете продавати и физичке производе.

Штавише, са Селз-ом можете дизајнирати и покренути сопствену веб локацију, продавати на постојећем блогу или веб локацији, као и продавати преко Фацебоок-а, Инстаграма, Гоогле Схоппинг-а или Скуаре ПОС-а.

Карактеристике и предности Селца

Све у свему, Селз је сличан многим платформама на нашој листи. Селз нуди три претплатничка плана — од којих сваки укључује неограничене производе, складиште, пропусни опсег и купце; потпуно прилагодљива онлајн продавница; и 24/7 корисничка подршка.

Поред тога, ево неких од најбољих могућности које Селз може да понуди као креатор веб локација за е-трговину:

 • Аналитика купаца, кодови за попуст, глобална подешавања пореза, прилагођени домени и алати за напуштене корпе са сваким планом.

 • ПаиПал интеграција са свим плановима.

 • Безбедна испорука дигиталних датотека са свим плановима.

 • Интегрисана обрада плаћања са Селз Паи-ом.

 • Могућност продаје е-књига, софтвера, видео записа и других дигиталних преузимања.

 • Штампање ПДФ-а, ограничења преузимања и стримовање, лиценцни кључеви, аутоматска испорука и аутоматизована ажурирања производа за дигиталну продају.

 • Бесплатан ССЛ сертификат и могућност коришћења прилагођеног имена домена.

 • Професионално дизајниране и прилагодљиве теме (и све су бесплатне).

Недостаци Селца

Иако Селз има јединствене карактеристике за продавце дигиталних производа, постоје области у којима овај креатор веб локација за е-трговину недостаје у поређењу са другим опцијама.

Прво, иако су све Селз теме бесплатне, његова продавница тема је веома ограничена, нуди само неколико опција. Поред тога, као Схопифи, Селз наплаћује накнаде за трансакције за оне који не користе Селз Паи за обраду плаћања. Ове накнаде се крећу од 2% до 0.5%, на основу вашег плана. На овај начин, ако већ радите са процесором плаћања и желите да наставите да то радите за своју веб локацију за е-трговину, на крају ћете платити значајне накнаде када користите Селз.

Коначно, иако се Селз истиче својим алатима за дигиталну продају, нису сви ови алати доступни са његовим почетним планом. Да бисте приступили његовим лиценцним кључевима, могућностима, на пример, требаће вам барем стандардни (средњи ниво) план.

Селз цене

Када је у питању цена, Селз нуди нивое претплате који су прилично слични Схопифи и БигЦоммерце. Селз има три различита нивоа плана, са првим планом, Басиц, по цени од 29 долара месечно. Затим, стандардни план кошта 59 долара месечно, а напредни план кошта 199 долара месечно.

Као што смо споменули, планови вишег нивоа су укључивали додатне функције дигиталне продаје, као и додатне рачуне особља, прилагођена поља и признанице, стопе испоруке у реалном времену, приоритетну подршку и ниже стопе обраде.

Имајући то у виду, Селз такође нуди план „Уради то за мене“, где радите са професионалним тимом на креирању и управљању веб сајтом вашег предузећа. Овај план кошта 599 долара месечно.

На крају, важно је напоменути да стопе обраде за Селз Паи почињу од 2.9% плус $0.30 и пада на 2.7% плус $0.30 са напредним планом. Иако 2.9% плус $0.30 је прилично стандардно за онлајн обраду, Селзове стопе за његове планове вишег нивоа нису сасвим у поређењу са неким другим решењима о којима смо разговарали.

Како одабрати најбољег креатора веб локација за е-трговину за ваше пословање

Сада, у овом тренутку, имајући на уму све ове опције, можда се питате: Који је најбољи креатор веб локација за е-трговину?

Одговор на ово питање је, међутим, субјективан. Најбољи креатор веб локација за е-трговину је онај који задовољава ваше јединствене потребе. Стога, док покушавате да сортирате ове (као и све друге) платформе, можете да сузите своје опције имајући на уму следеће тачке:

 • Цена: Цена је често један од главних фактора који су укључени у избор креатора веб локација за е-трговину. Да бисте пронашли најбољу платформу за своје пословање, она ће морати да буде у оквиру вашег буџета и коју можете себи да приуштите на сталној основи. Ако нисте сигурни да ћете моћи да приуштите значајну месечну претплату, можете се одлучити за бесплатну платформу, као што је Скуаре Онлине, и надоградити како ваше пословање расте.

 • Карактеристике: Какву веб локацију за е-трговину желите да направите? шта ћеш да продаш? Како ћете промовисати свој посао? Одговарање на ова, као и на друга слична питања, помоћи ће вам да одредите које функције треба да тражите у креатору веб локација за е-трговину. Препоручујемо да направите листу ствари које су вам најважније — нпр.г., професионални шаблони, опоравак напуштених колица, варијације производа итд. — тако да имате идеју шта да тражите док упоређујете различите опције.

 • Дизајн: Како желите да изгледа ваша веб локација? Да ли ћете сами правити сајт? Да ли сте раније направили веб локацију? Ако желите да покренете своју веб локацију за е-трговину што је брже и лакше могуће, пожелећете програм за прављење који се лако мења и нуди једноставне дизајне, као што су Схопифи или Вик. С друге стране, ако желите највиши ниво прилагођавања, пожелећете да истражите решења која вам дају већу флексибилност, као што су 3ДЦарт или ВордПресс.

 • Плаћања: Да бисте продавали на мрежи, морате бити у могућности да прихватите плаћања. Као што смо видели, одређени креатори веб локација за е-трговину укључују интерну обраду, док други нуде интеграције треће стране за обраду. Поред месечне претплате, цене обраде кредитних картица на мрежи биће један од највећих трошкова везаних за вашу веб локацију за е-трговину, тако да ћете желети да будете сигурни да пажљиво процените своје опције и да будете сигурни да добијате најповољнија понуда. На пример, ако већ имате уговор са процесором, желећете да избегавате платформе као што су Селз или Схопифи које наплаћују додатне накнаде предузећима која раде са процесорима трећих страна.

 • Скалабилност: Коначно, желећете да размислите о томе колико је било која платформа скалабилна у погледу вашег потенцијалног пословног раста. Иако је могуће променити платформе у будућности, то може бити тешко – па ћете желети да размислите о томе како бисте могли да користите свој креатор веб локација за е-трговину како ваше пословање напредује. На пример, ако мислите да ћете само повремено продавати, бесплатна опција може бити довољна за вас. С друге стране, ако желите да своју продавницу претворите у међународну операцију, пожелећете да пронађете платформу која може да испуни тај циљ.

Доња граница

Још једном, да бисте изабрали прави креатор веб локација за е-трговину за ваше мало предузеће, желећете да размислите где сте сада и где би вас будући раст могао одвести.

Заинтересовани за комбиновање више извора прихода на мрежи, као што су продаја производа, садржај претплате, услуге и продаја блогова? Тада би платформе као што су Вик, Скуареспаце и ВордПресс могле бити идеалне. Мислите да ће вам требати могућности лично, у продавници и онлајн продаје у једноставном, јефтином систему? Скуаре Онлине плус Скуаре може све то учинити. Надајући се да ће израсти у озбиљног продавца е-трговине? Схопифи може брзо да прима поруџбине и производе из дана у дан.

Овај чланак се првобитно појавио на ЈустБусинесс-у, подружници НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here