8 најбољих опција финансирања полу камиона у 2021,

Можете добити финансирање полу камиона од многих зајмодаваца, укључујући и оне који се у потпуности фокусирају на позајмљивање великих машина. Као и сваки зајам за мала предузећа, најбољи кредит за комерцијалне камионе биће најјефтинији за који можете да се квалификујете - било да вам је потребан један Спринтер или флота платформи.

Ево банака и алтернативних зајмодаваца који нуде финансирање полу камиона, као и детаља о томе како да се квалификујете и када да размотрите лизинг возила уместо тога.

Банке које нуде финансирање полу камиона

Банкарски кредити за мала предузећа обично имају ниске трошкове, али одобрења могу бити дуготрајна и тешка - посебно за посао попут транспорта који је имао повећан ризик последњих година. Размислите о овим банкама ако је ваш кредит добар (резултат од најмање 600) и ваша компанија постоји већ неколико година.

1. Велс Фарго кредит за комерцијалне камионе

Најбоље за: Више опција финансирања.

Веллс Фарго има програм за комерцијална возила који нуди више врста финансирања полу камиона, укључујући орочене зајмове, кредитне линије за опрему и стандардне и неограничене закупе, омогућавајући вам да пронађете опцију која најбоље одговара потребама вашег пословања.

Кредити су доступни за камионе, приколице и специјална возила, као што су камиони за вучу или дизалице. Услови отплате зависе од возила. На пример, кредити за камионе могу да трају од 12 до 84 месеца, док су рокови за специјално возило од 36 до 84 месеца.

2. У.С. Банкарски кредит за камион

Најбоље за: Бржа одобрења банака.

У.С. Банкарски кредити за камионе су део банкарског програма финансирања опреме, који је уобичајен међу зајмодавцима. Зајмови могу бити до 500.000 долара. Али постоји и бржи процес за финансирање до 150.000 долара, што У.С. Банка је добар избор за компаније које желе да раде са банком, али избегавају уобичајену папирологију која долази са њом.

Можете да добијете унапред одобрење за до 500.000 долара, ако тек треба да пронађете одређени камион који треба да финансирате и желите да купујете уз обезбеђено финансирање. Рокови се крећу од 24 до преко 60 месеци.

3. Банк оф Америца кредити за комерцијалне камионе

Најбоље за: Јефтине кредите за камионе.

Банк оф Америца нуди финансирање полу-камиона са својим програмом зајма опреме почевши од годишње процентуалне стопе од 3%. Требаће вам најмање две године пословања и 250.000 долара годишњег прихода да бисте се квалификовали.

Кредити се крећу од 25.000 до 750.000 долара, са роковима до 60 месеци. Возила морају бити тежа од 2.5 тона. Банк оф Америца нуди пословни ауто кредит за лакше камионе.

Алтернативни кредитори за финансирање полу камиона

Алтернативни зајмодавци на мрежи такође нуде финансирање комерцијалних камиона, а ако су ваше финансије јаке, њихове стопе могу бити упоредиве са банковним. Додатна предност алтернативних кредитора је брзо финансирање. Ако у журби морате да купите или поправите полу-камион, погледајте ове опције.

1. Балбоа Цапитал

Најбоље за: Финансирање истог дана.

Балбоа Цапитал је алтернативни зајмодавац који нуди финансирање истог дана за зајмове полу камиона до 250.000 долара. Прихватљиви су камиони са сандуком, хладњаче и друга лака и тешка возила.

Морате бити у послу најмање годину дана са минималним годишњим приходом од 100.000 долара да бисте се квалификовали. Балбоа Цапитал каже да је потребан „пристојан“ ФИЦО кредитни резултат, али не наводи број. Резултат изнад 630 може бити добар циљ, јер се тај распон може сматрати „поштеним“, иако Балбоа такође каже да узима у обзир све резултате.

2. Фирст Цапитал Бусинесс Финанце

Најбоље за: Почетне компаније за транспорт.

Фирст Цапитал нуди вишеструке програме финансирања и лизинга комерцијалних и полу камиона — од којих многи имају флексибилне захтеве. На пример, финансирање је доступно ако је ваша компанија стартуп или нема комерцијалну возачку дозволу.

Фирст Цапитал такође нуди зајмове ако је ваш кредитни резултат само 540, али са више ограничења километраже и возила од других опција. Ако сте у могућности да уплатите учешће од најмање 10%, можете добити финансирање без минималног кредитног резултата.

Директни кредити за комерцијалне камионе

Ако желите да радите са компанијом са дубоком стручношћу у пословима транспорта, ови директни зајмодавци нуде вишедеценијско искуство. Оне могу бити флексибилније у поређењу са другим финансијским институцијама јер позајмљују сопствени новац. Али упоредите цене да бисте били сигурни да добијате најбољу понуду.

1. ЦАГ Труцк Цапитал

Најбоље за: Зајмопримце са изазовном кредитном историјом.

ЦАГ Труцк Цапитал нуди кредите за камионе више од 30 година, финансирајући све врсте комерцијалних камиона, укључујући прагове и приватну продају. Такође нуди финансирање ремонта мотора, ако је вашој тренутној великој платформи потребан велики посао.

ЦАГ каже да је специјализован за кредитирање зајмопримаца са лошим кредитима, укључујући оне са претходним банкротима или текућим пореским залогама. Годишње процентуалне стопе почињу од 10%.

2. Финансирање комерцијалне флоте

Најбоље за: Нема личне гаранције.

Цоммерциал Флеет Финанцинг послује већ 25 година, нудећи финансирање за полу камионе, приколице и друга лака и тешка возила.

ЦФФ каже да може доносити одлуке о кредиту у року од два сата и финансирати у року од 24, нудећи брз преокрет ако вам треба брзо финансирање. У зависности од вашег времена у послу, ЦФФ не захтева личну гаранцију као пословну гаранцију, штитећи вашу личну имовину ако ваша компанија за транспорт није у могућности да врати дуг.

3. Труцк Лендерс УСА

Најбоље за: Зајмопримце са поштеним кредитом.

Труцк Лендерс УСА послује од 1977. године и нуди финансирање за све типове камиона који су млађи од 7 година. Кредити почињу од 15.000 долара.

Труцк Лендерс УСА каже да може да одобри пријаве у року од неколико сати, али има теже захтеве од неких других директних зајмодаваца. На пример, требаће вам минимални кредитни резултат од 675 и најмање две године пословања да бисте се квалификовали.

Како финансирате комерцијални камион?

  1. Одредите своје учешће. Знати колико можете приуштити је добар почетак при куповини било ког возила. То је посебно важно за полу камион који може коштати шестоцифрени - чак и ако купујете половни. На пример, ако зајмодавац захтева учешће од 20% на велику опрему од 100.000 долара, требаће вам 20.000 долара на располагању плус новац за порезе, регистрацију и друге накнаде. Неки зајмодавци могу понудити опције без уштеде новца, али ће вам требати добар кредит да бисте били квалификовани и платићете више финансирањем целокупне куповине.

  2. Пронађите камион који желите — и зајмодавце који ће га финансирати. Ваше пословање ће одредити возило које вам је потребно, било да је то сандук за доставну компанију или багер за грађевинску фирму. Тај избор ће имати директан утицај на опције финансирања. На пример, неки зајмодавци могу имати услове за старост возила или километражу. Други можда неће финансирати камионе са кабином за спавање или куповину приватних забава. Да ли вам треба више камиона? Максимални износ финансирања зајмодавца може ограничити ваше могућности.

  3. Упоредите кредите. Можете користити више врста пословних кредита за финансирање полукамиона - укључујући и оне које нису посебно дизајниране за велике платформе. На пример, пословна кредитна линија може да вам обезбеди брзу готовину за поправку камиона. Али одлучивање за комерцијални зајам камиона неће везати обртна средства која су вам потребна за друге пословне трошкове, као што је плаћање возача. Осим тога, само возило нуди уграђени колатерал за зајмодавце, тако да је можда лакше квалификовати се за финансирање полу камиона него друге опције.

  4. Прикупите папирологију и пријавите се. Зајмодавци комерцијалних камиона ће имати различите процесе пријаве и захтеве. Будите спремни са детаљима о својој компанији (годишњи приход, тип пословања), возилу које желите да финансирате (тип камиона, његова километража и старост, продавац) и себи (кредитни резултат, да ли имате возача комерцијалног возила). лиценцу или ЦДЛ и колико дуго). Купујте около, чак и ако сте у журби. Онлине и директни зајмодавци могу понудити брза одобрења тако да имате времена да упоредите годишње процентуалне стопе.

Можете ли да финансирате полу камион са лошим кредитом?

Ако имате лошу кредитну способност, можда ћете и даље моћи да финансирате полу камион са алтернативним или директним зајмодавцем. Пошто сам камион служи као колатерал, ови зајмодавци могу бити отворенији за одобравање зајмопримаца са лошом кредитном историјом, прошлим кашњењима или банкротима.

Али имајте на уму да ће зајмодавац имати власништво над вашим камионом и да би га могао вратити ако не платите. Уверите се да ћете моћи да приуштите плаћање свог новог кредита и све остале трошкове који ће доћи са камионом, као што су гориво, одржавање, гуме и осигурање.

Као и други кредити за лоше кредите, финансирање комерцијалних камиона ће вероватно бити скупље. Можда ћете моћи да се одлучите за дужи рок зајма да бисте лакше управљали трошковима или сезонским плановима плаћања који се могу уклопити у ваш новчани ток.

Да ли треба да финансирате или изнајмите комерцијални камион?

Ако сте на тржишту за полу камион, финансирање је често боља опција од лизинга. Велике платформе могу прећи милион миља пре него што им буде потребан озбиљан рад. То значи да ће вероватно остати продуктивни и након пето или седмогодишњег рока отплате кредита.

Ипак, лизинг комерцијалних камиона може имати смисла у следећим случајевима:

  • Ви сте стартап. Неуспех није неуобичајен међу превозницима и малим предузећима, који чине већину националних превозника и који су били тешко погођени гашењем пандемије прошле године. То може додатно отежати квалификовање за кредит за комерцијалне камионе ако вашем послу недостаје евиденција. Али можда ћете желети да се уверите да ваша компанија може успети пре него што унесе много капитала у камион преко великог учешћа или високих месечних рачуна.

  • Морате ослободити готовину. Зајам за комерцијални камион може заузети добар део вашег обртног капитала, док лизинг може да отвори средства за преусмеравање негдје другдје. Закуп обично долази са нижим почетним трошковима - можда ћете чак моћи да распоредите порез на промет током периода закупа, у зависности од тога где живите - и мањим месечним плаћањима.

  • Забринути сте за дуговечност. Превозници на дуге путеве имају дуг век трајања. Али возила попут доставних комбија могу се суочити са већим хабањем током вожње у загушеном градском саобраћају или због честог покретања и заустављања. Слично томе, специјалним камионима са сложеним деловима ће можда бити потребне чешће поправке, или ако су ваши камиони окренути потрошачима, можда ћете желети стално нове моделе како бисте оставили добар утисак.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here