8 програма за опрост дугова у стоматолошким школама

Државни и савезни програми опроштаја дугова у стоматолошким школама могу елиминисати део дуга зубара или стоматолошког хигијеничара на факултету. То вероватно звучи прилично добро, посебно ако се суочавате са просечним дугом стоматолошке школе од више од 292.000 долара.

Обично морате да радите у јавном сектору или недовољно опсервираном подручју да бисте се квалификовали за опрост дуга у стоматолошкој школи. Ако се то не поклапа са вашим каријерним циљевима, размислите о другим стратегијама за отплату кредита за стоматолошке школе, као што су рефинансирање и отплата заснована на приходу.

» ВИШЕ: Зајмодавци који рефинансирају зајмове за стоматолошке школе

1. Државни програми за опрост дугова стоматолошким школама

Најбоље за: Зубаре и стоматолошке хигијеничаре који раде у подручјима са недостатком услуга.

Свих 50 У.С. државе, Дистрикт Колумбија и Порторико имају програме осмишљене да помогну стоматолозима да отплате зајмове за стоматолошке школе. Америчко удружење за стоматолошко образовање има свеобухватну листу програма доступних за стоматологе.

Стоматолошки хигијеничари често испуњавају услове, али могу добити мање опроштења дуга у стоматолошкој школи. На пример, државни програм отплате кредита Аљаске опрашта до 47.000 долара за зубаре и до 27.000 долара за зубне хигијеничаре.

Сазнајте од своје државе да ли и савезни и приватни студентски кредити испуњавају услове.

2. Опрост зајма јавних служби

Најбоље за: непрофитне и државне службенике.

Опрост зајам за јавне услуге је савезни програм који зајмопримцима опрашта преостали износ студентског зајма након што уплате 10 година док раде за владу или квалификовану непрофитну организацију.

Овај програм је доступан стоматолозима и стоматолошким хигијеничарима који раде за квалификованог послодавца. Да бисте видели да ли ваш послодавац испуњава услове, пошаљите образац за сертификацију ПСЛФ послодавца У.С. одељење за образовање.

Само за савезне студентске кредите.

3. Програм отплате кредита Националне здравствене службе

Најбоље за: Зубаре и стоматолошке хигијеничаре који раде у области са недостатком здравствених радника.

Програм за отплату кредита Националне здравствене службе нуди до 50.000 долара отплате студентског кредита без пореза за стоматологе и стоматолошке хигијеничаре који раде најмање две године у зони недостатка здравствених радника.

Подручје недостатка здравствених радника је одређена географска локација, становништво или установа у којој недостаје примарна заштита, стоматолошка заштита или пружаоци услуга менталног здравља. Можете тражити ове области преко веб странице Управе за здравствене ресурсе и услуге.

Можете се квалификовати за програм отплате кредита Националне здравствене службе ако сте у општој или педијатријској стоматологији. Родитељ ПЛУС кредити не испуњавају услове.

За савезне и приватне студентске кредите.

4. Студенти Националне здравствене службе за сервисирање програма отплате кредита

Најбоље за: Зубаре у последњој години школе.

Програм за отплату кредита студената Националног здравственог корпуса нуди до 120.000 долара за отплату студентског кредита без пореза (до 30.000 долара годишње током четири године) за студенте последње године стоматолошке школе који траже доктора стоматолошке хирургије или доктора Диплома медицине у стоматологији.

Морате се сложити да радите пуно радно време најмање три године у области несташице здравствених радника да бисте користили овај програм опроста стоматолошких дугова. Можете се квалификовати ако планирате да се бавите општом или педијатријском стоматологијом. Родитељ ПЛУС кредити не испуњавају услове.

За савезне и приватне студентске кредите.

5. Програм отплате кредита факултета за администрацију здравствених ресурса и услуга

Најбоље за: Зубаре заинтересоване за подучавање.

ХРСА-ов програм отплате факултетског кредита нуди до 40.000 долара отплате студентског кредита за здравствене раднике — укључујући стоматологе — који служе као члан факултета у школи здравствених професија најмање две године.

Да бисте се квалификовали, морате потицати из економски или еколошки неповољног порекла.

За савезне и приватне студентске кредите.

6. Програми отплате кредита Националног института за здравство

Најбоље за: Стоматолози који желе каријеру у истраживању.

Постоји осам програма за отплату кредита за здравље Националног института од којих сваки нуди до 50.000 долара отплате студентског кредита годишње за стоматологе у биомедицинским или биобихејвиористичким истраживачким каријерама. Сваки од програма циља истраживаче у различитим областима, укључујући клиничку, педијатријску, СИДУ и контрацепцију и неплодност.

Ваши зајмови се не квалификују ако сте их рефинансирали или консолидовали са кредитима датим неком другом, као што је родитељ или супружник.

За савезне и приватне студентске кредите.

7. Програм отплате кредита индијске здравствене службе

Најбоље за: Зубаре и стоматолошке хигијеничаре који служе заједницама америчких Индијанаца и домородаца Аљаске.

Програм отплате кредита за индијску здравствену службу нуди до 40.000 долара отплате студентског кредита за стоматологе који раде најмање две године у заједницама које служе популацији америчких Индијанаца или староседелаца Аљаске. Можда ћете моћи да продужите свој уговор дуже од почетне две године и наставите да примате бенефиције отплате кредита док се не исплате ваши квалификовани зајмови за стоматолошку школу.

Ваши зајмови се не квалификују ако сте их рефинансирали или консолидовали са кредитима датим неком другом, као што је родитељ или супружник. Ова накнада за отплату кредита је опорезива, али програм плаћа проценат федералних пореза.

За савезне и приватне студентске кредите.

8. Програми отплате војних кредита

Најбоље за: зубаре у војсци.

У.С. војска нуди бенефиције отплате студентског кредита лекарима који служе. На пример, програм отплате кредита за здравствене професије морнарице нуди до 40.000 долара годишње за отплату кредита до три године. Обратите се свом војном огранку за детаље о вашим опцијама.

Питајте своју војну грану да ли и савезни и приватни студентски кредити испуњавају услове.

Не испуњавајте услове за опрост студентског зајма?

Имате и друге опције да уштедите новац приликом отплате кредита за стоматолошку школу:

  • Ако су вам потребне ниже месечне уплате. Планови отплате засновани на приходима заснивају ваше исплате федералног зајма на вашем дискреционом приходу и величини породице. Чак и ако зарађујете просечну плату стоматолога од 178.260 УСД, и даље можете да плаћате мање сваког месеца према плану заснованом на приходима од стандардног плана у зависности од тога колико укупно дугујете.

  • Ако желите да платите мање у целини. Рефинансирање зајмова за стоматолошке школе на нижу каматну стопу би такође могло смањити ваше месечне уплате, али би његов већи утицај био на ваш крајњи резултат. На пример, рефинансирање просечног дуга стоматолошке школе од 292.169 УСД са 7% камате на 5% би вам уштедело 290 УСД месечно и више од 35.200 УСД током периода од 10 година.

Рефинансирање савезних студентских кредита коштаће вас приступа отплати заснованој на приходима и неким програмима опроста за студенте из стоматологије. Будите сигурни да вам те опције неће требати пре рефинансирања.

» ВИШЕ: Покретање стоматолошке ординације: Савети и опције за финансирање

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here