8 места за продају ствари на мрежи

Пре него што продате ствари на мрежи да бисте зарадили додатни новац, одредите идеално место за своју робу. Продаја бакиних старинских чајника је другачији подухват од растерећења старог стерео система. Заокружили смо неке од главних онлајн тржишта заједно са саветима о њиховој публици, стилу и накнадама.

Онлине продаја и аукције

Постоји неколико великих онлајн аукцијских и продајних сајтова, а као што ћете видети, неки наплаћују много ниже накнаде од других. Главни играчи, Амазон и еБаи, имају веће накнаде, али су такође неке од сајтова са највећом прометом на интернету. Ако је ваш циљ брзина продаје, ови сајтови су прави пут. Ако покушавате да максимизирате свој профит, можда ће вам требати више времена да пронађете купца на мањем сајту.

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

1. Амазон

На Амазону можете продати скоро све, иако продаја у неким специјализованим категоријама захтева одобрење Амазона и надограђени план продаје. Амазон наплаћује неколико врста накнада за продате артикле, у зависности од тога какав план продаје имате.

Ако се одлучите за стандардни индивидуални план продаје, платићете Амазону 99 центи по продатом артиклу, плус накнаду за упућивање. Накнада за упућивање је проценат укупне продајне цене артикла, укључујући трошкове испоруке, али не и порезе, и обично се креће од 8% до 20%. Ако продајете медијске артикле, укључујући књиге, филмове и видео игрице, плаћате 1 долар.80 и накнада за затварање.

Надограђени професионални план продаје захтева 39 долара.99 месечне претплате, али не морате да плаћате 99 центи по артиклу као са Индивидуалним планом. Дакле, професионални план има смисла само ако планирате да продате више од 40 артикала месечно.

2. ЕБаи

ЕБаи вам омогућава аукцију и продају широког спектра робе и има нешто једноставнију структуру накнада од Амазона. За већину артикала плаћате еБаи-у 10% од коначне продајне цене артикла, што укључује трошкове слања, али не и порезе. Ако објавите више од 50 ставки месечно, еБаи почиње да вам наплаћује 30 центи по листи преко 50.

Такође можете надоградити и промовисати своју еБаи листу на различите начине уз додатне накнаде. На пример, можда бисте желели да поставите резервну цену тако да се ваш предмет прода на аукцији за најмање тај минимални износ. За већину категорија производа, накнада за постављање резервне цене износи 5 или 7 долара.5% резервне цене — шта год је веће, уз максималну накнаду од 250 УСД. Ова накнада вам се наплаћује без обзира на то да ли се ваш предмет продаје или не.

3. Бонанза

Бонанза продаје низ производа сличних Амазону и еБаи-у. Наплаћује накнаде на основу продајне цене вашег артикла, плус било који износ трошкова испоруке преко 10 УСД. Дакле, ако сте продали артикал за 20 долара и испоручили га за 13 долара, ваша накнада би била заснована на цени од 23 долара. Бонанза вам наплаћује 3.5% од ове цене; у нашем примеру, платили бисте око 80 центи. Постоји минимална накнада од 50 центи по артиклу.

За артикле који се продају за 500 долара или више, плаћате 3.5% на првих 500 долара, а затим 1.5% од износа преко 500 долара.

Бонанза такође нуди оглашавање вашег уноса широм веба у замену за већи проценат накнаде.

Локална продаја

4. Цраигслист, Фацебоок Маркетплаце, Летго

Ови веб-сајтови и апликације не узимају увек део ваше продаје, али ви сте одговорни за повезивање са купцем, лични састанак и размену. То је дефинитивно другачији стил од онлине аукција и продаје. Ако вам није пријатно да сами водите сву логистику, а затим да се нађете са странцем, вероватно би требало да се држите само онлајн.

У зависности од тога шта продајете, можете се договорити да се састанете са купцем на јавном месту (многе локалне полицијске станице нуде „сигурно уточиште“ за такве продаје) или да се пријатељ мота около док продајете. Једноставност овде је кључ: без паковања, испоруке или накнада, само готовина у вашој руци. Али за разлику од многих сајтова за продају само на мрежи, ове пијаце немају никакве гаранције или заштите ако се испостави да је ваш купац пахуљица.

Одећа, берба и занати

Већи сајтови на мрежи су добри за уклањање разних ствари, али за специјалне предмете, као што су антиквитети и старинска одећа, можда бисте желели да их продате намернијој публици.

5. Посхмарк

Посхмарк је мјешанац онлајн продаје и друштвене мреже за мушку, женску и дечју одећу, као и другу робу. Његова структура накнада је једноставна: за све продаје испод 15 УСД, биће вам наплаћено 2 УСД.95 накнада; за било шта од 15 долара или више, накнада је 20%. Посхмарк наплаћује вашем купцу 7 УСД.11 за убрзану испоруку, тако да само одштампате унапред плаћену етикету за отпрему, спакујете своју одећу и пошаљете је.

6. Руби Лане

Да бисте поставили до 50 артикала на продају на Руби Лане, мораћете да платите месечну накнаду за одржавање од 54 УСД. Наведите више од тога и причврстите било где од пенија до 30 центи по артиклу. Руби Лане такође наплаћује услугу од 6.7% од укупне куповине. (Погледајте детаљнији распоред накнада овде.)

Требало би да имате добру идеју да можете надокнадити ове накнаде за одржавање и сервис на Руби Лане-у пре него што зароните у.

7. Етси

Ако сте заинтересовани за продају своје ручно рађене уметности и заната или винтаге колекционарских предмета, Етси је тамо где се налази. Плаћате 20 центи да бисте навели ставку, а затим накнаду за трансакцију од 5% на продајну цену артикла, не укључујући испоруку. Ако користите Етси Паиментс за обраду ваше уплате, биће вам наплаћено додатних 3% плус 25 центи.

Електроника

8. Сваппа, Глиде, Газела

Ови сајтови нису толико пијаце колико препродавци. Дају вам понуду на вашем паметном телефону, лаптопу или таблету, а затим им је пошаљете.

Сајтови су у суштини прилично слични, тако да можете да упоредите понуде са сваког од њих и пронађете најбољу понуду. Вероватно ћете добити нижу цену за своју електронику него да сте је сами продали негде као што је еБаи. Овде је главна ствар колико лако ови сајтови омогућавају да брзо зарадите новац за вашу електронику уместо да скупљају прашину у вашој фиоци.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here