8 начина да добијете најјефтиније могуће цене осигурања аутомобила

Нико од нас не жели да потроши више него што је потребно за осигурање аутомобила, али није увек очигледно како доћи до нижих стопа.

Десетине осигуравајућих компанија, великих и малих, боре се за ваш посао. Многи имају сјајан асортиман опција полиса, што отежава упоређивање полиса и откривање ко нуди ниже стопе осигурања аутомобила.

Погледајте шта можете да уштедите на осигурању аутомобила

Лако упоредите персонализоване цене да бисте видели колико би вам промена осигурања аутомобила могла уштедети.

Поштански број ДОБИТЕ МОЈЕ ЦИЈЕНЕ

Започните са осигурањем.цом

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Ево осам ствари које можете да урадите да бисте били сигурни да ћете добити добру покривеност по најјефтинијој могућој цени.

1. Немојте претпостављати да је било која компанија најјефтинија

Неке компаније троше много новца на рекламе да би вас убедиле да нуде најниже стопе осигурања аутомобила. Али ниједан осигуравач није лидер по ниским ценама за све. Компанија за осигурање аутомобила која је најјефтинија за једну особу на једном месту може бити најскупља опција за возача у другој држави.

» ВИШЕ: Најбоље јефтине компаније за осигурање аутомобила

Једини начин да осигурате да ћете добити најнижу могућу стопу је да упоредите стопе осигурања аутомобила.

НердВаллет анализа стопа показује зашто је куповина толико важна. Ево неких стопа које смо пронашли за 40-годишњег возача који купује полису потпуног покрића на Тоиота Цамри ЛЕ из 2018. Наш хипотетички возач има добру кредитну способност и чисту возачку евиденцију, зарађујући попуст за „добру вожњу“ од већине компанија за осигурање аутомобила.

  • На Флориди, Државна фарма би у просеку наплаћивала 1.766 долара годишње - најјефтинија цена у држави за возача без војне везе. Геицо-ова просечна стопа је 239 долара виша.

  • У Калифорнији је супротно: Геицо је најјефтинији, са просечном стопом од 1.458 долара, а просек државне фарме је 423 долара виши.

  • Прогресивна је најјефтинија опција за њујоршке возаче са 1.298 $ годишње, у просеку, али на Флориди је најскупља са 3.015 долара.

2. Немојте игнорисати локалне и регионалне осигураваче

Само четири компаније — Аллстате, Геицо, Прогрессиве и Стате Фарм — контролишу више од половине националног посла осигурања аутомобила. Али мање, регионалне осигуравајуће компаније као што су осигурање власника аутомобила и Ерие осигурање често имају веће оцене задовољства купаца од великих имена – и могу имати ниже стопе осигурања аутомобила.

3. Питајте за попусте

Осигуравачи пружају попусте на осигурање аутомобила, што може значити ниже стопе осигурања за клијенте који:

  • Комбинујте осигурање аутомобила са другим полисама, као што је осигурање власника кућа.

  • Осигурајте више аутомобила једном полисом.

  • Имајте чист досије вожње.

  • Платите целу годишњу или шестомесечну премију одједном.

  • Слажете се да примате документе на мрежи.

  • Поседујте аутомобил са одређеним функцијама против крађе или безбедности.

  • Чланови су одређених професионалних организација или придружених група.

Међутим, немојте да вас поколеба дуга листа могућих попуста. Упоредите цене од више осигуравача.

» ВИШЕ: Како уштедети удруживањем осигурања куће и аутомобила

4. Радите на свој кредит

Ваш кредитни резултат је значајан фактор у понудама за осигурање аутомобила које добијате, осим за неколико држава. Калифорнија, Хаваји, Масачусетс, Мичиген и Вашингтон не дозвољавају осигуравачима да користе кредит при одређивању стопа осигурања аутомобила. Осигуравајуће компаније кажу да се показало да је кредит клијената у корелацији са њиховим шансама за подношење захтева.

НердВаллет анализа је показала да лош кредит може повећати стопе осигурања аутомобила за стотине долара годишње у поређењу са добрим кредитом. (У већини ситуација, ФИЦО резултат од 579 или нижи се сматра „лошим“ кредитом, али осигуравачи имају своје кредитне моделе који могу имати другачије ограничење.)

Побољшајте свој кредит — и остварите ниже стопе осигурања — плаћајући своје рачуне на време и смањујући дуг. Пратите свој напредак тако што ћете редовно проверавати свој кредитни резултат.

» ВИШЕ: Шта треба знати о резултату осигурања заснованом на кредиту

5. Прескочите свеобухватну покривеност и покривеност судара за старији аутомобил

Покриће од судара се плаћа за поправку оштећења вашег возила од другог аутомобила или предмета као што је ограда. Свеобухватно покриће се плаћа за поправку оштећења возила од временских прилика, судара животиња, поплава, пожара и вандализма. Такође покрива крађу аутомобила. Али максимална исплата по било којој политици ограничена је вредношћу аутомобила ако је збројено или украдено. Ако је ваш аутомобил старији и има ниску тржишну вредност, можда нема смисла да плаћате за ове врсте покрића.

» ВИШЕ: Разумевање судара и каско осигурања

6. Повећајте свој одбитак

Ако купите свеобухватно покриће и покриће против судара, можете да уштедите новац тако што ћете се одлучити за веће одбитке. (Нема одбитка на осигурању од одговорности, које плаћа штету коју нанесете другима у несрећи.)

7. Размислите о осигурању заснованом на коришћењу или плаћању по километру

Ако сте сигуран возач који не пређе много миља, размислите о програму осигурања заснованом на коришћењу као што је Аллстате Дривевисе, Прогрессиве Снапсхот или Стате Фарм Дриве Сафе & Саве. Ако се пријавите за ове програме, дозвољавате свом осигуравачу да прати вашу вожњу у замену за могуће попусте на основу тога колико возите, када возите и колико добро возите.

» ВИШЕ: Поређење Дривевисе од Аллстате-а са Снапсхот-ом из Прогрессиве-а

Ако возите мање од 10.000 миља годишње, можда ћете моћи да уштедите новац помоћу програма осигурања са плаћањем по километру као што је Метромиле, Аллстате'с Милевисе или Натионвиде'с СмартМилес.

8. Проверите трошкове осигурања приликом куповине аутомобила

Вероватно већ обраћате пажњу на факторе као што су ефикасност горива и трошкови поправке када  бирате аутомобил за куповину, али треба да узмете у обзир и премије осигурања. НердВаллет анализа најјефтинијих аутомобила за осигурање међу најпродаванијим возилима показала је да су најниже стопе осигурања за Субару Оутбацк, Јееп Вранглер и Хонда ЦР-В.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here