9 алтернатива зајмовима до дана исплате које треба размотрити током кризе

Добијање брзог приступа готовини може бити тешко у најбољим временима. Може бити још теже када су тешка времена.

Ако вам недостаје готовине, зајам до плате може изгледати као ваша једина опција - али ретко постоји добар разлог да га добијете.

Чак и ако је то само мала сума новца за покривање хитних случајева, зајам до дана плате могао би да вам остави горе него пре него што сте позајмили.

Ево девет алтернатива које треба размотрити када вам брзо затреба готовина.

1. Проверите локалне непрофитне и добротворне организације

Најбоље за: Бесплатна помоћ за покривање основних трошкова.

Локални извори финансирања, попут друштвених центара и непрофитних организација, посебно су корисни ако балансирате намирнице, гас и друге трошкове са новом хитном ситуацијом. Неке од ових организација могу бити ресурс за донирану храну, одећу или аутобуске карте за лекарске прегледе или интервјуе за посао.

Проверите базу података НердВаллет-а о локалним алтернативама зајмовима до дана плате да видите шта је доступно у вашој држави.

Брзина: Колико брзо можете добити помоћ зависи од тога шта вам је потребно и које су организације у вашој области. Позовите их да сазнате.

Имајте на уму: добротворне организације могу захтевати доказ да вам је потребна помоћ, као што су недавне исплате.

2. Потражите помоћ око медицинских рачуна

Најбоље за: Смањење великог медицинског рачуна или олакшавање отплате.

Постоји неколико опција које можете испробати пре него што се обратите зајмодавцу за медицинске рачуне.

  • Планови плаћања: Питајте лекарску ординацију да ли можете да подесите план плаћања који дели велики рачун на мање месечне уплате.

  • Заступници медицинских закона: Заступници медицинских закона преговарају о снижењу рачуна након скупе процедуре или боравка у болници. Они такође могу уочити скупе грешке и оспорити их.

  • Медицинска кредитна картица: Неке медицинске кредитне картице које се нуде преко лекарских ординација имају промотивне периоде без камате који вам могу помоћи да покријете трошкове. Картичарске компаније могу захтевати проверу кредитне способности.

Брзина: Свака опција варира у брзини, али можете да подесите план плаћања обично телефонским позивом у ординацију свог лекара.

Имајте на уму: свака од ових опција долази са надокнадом или потенцијалом за једну. Израчунајте износ који ћете уштедети у односу на износ који ћете платити да бисте донели нето позитивну одлуку.

НердВаллет-ов водич за ЦОВИД-19 Пронађите помоћ у управљању новцем у тешким временима, од балансирања потрошње и уштеде до добијања олакшања. ИСТРАЖИТЕ НАШ ВОДИЧ

3. Позајмите од кредитне уније

Најбоље за: Када сте у добром стању код кредитне уније и имате времена да сачекате неколико дана на одобрење зајма.

Ако сте постојећи члан кредитне уније или испуњавате услове да то постанете, имате добру опцију која вам је већ на располагању.

Кредитне уније гледају даље од вашег кредитног резултата и процењују ваш положај у компанији, ваш приход и кредитну историју како би вас квалификовали за зајам.

Неке кредитне уније такође нуде алтернативне кредите до дана исплате, иако они нису баш уобичајени. Ако их ваша кредитна унија нуди, можете да позајмите мали износ — обично до 1.000 долара — са максималном каматном стопом од 28% и имаћете неколико месеци да отплатите.

Брзина: Кредитним синдикатима, попут банака, може бити потребно неколико дана до недељу дана да обрађују вашу пријаву и финансирају зајам.

Имајте на уму: Кредитне уније пријављују касне и правовремене уплате кредитним бироима, што ће утицати на ваш кредитни резултат.

4. Пријавите се за кредит са лошим кредитима

Најбоље за: Добијање готовине када је ваш кредитни резултат испод 690 ФИЦО.

Неки онлајн зајмодавци прилагођавају своје производе зајмопримцима са лошим кредитима. Ови зајмодавци могу одобрити кандидате за кредит са високим односом дуга и прихода и лошим до поштеним кредитним резултатима.

Ако нисте сигурни да ли бисте се квалификовали за кредит са лошим кредитима, можете се преквалификовати да бисте видели шта зајмодавци могу да вам понуде. То не штети вашем кредитном резултату, а преквалификација са више зајмодаваца вам омогућава да упоредите зајмове.

Брзина: Многи зајмодавци на мрежи уграђују брзо финансирање у свој производ и могу уплатити новац на ваш банковни рачун истог или следећег радног дана након што добијете одобрење.

Имајте на уму: Неки зајмодавци су подигли своје захтеве подносилаца захтева као одговор на економске промене изазване ЦОВИД-19. Такође, онлајн и банкарски зајмодавци пријављују пропуштене и правовремене уплате кредитним бироима, што утиче на ваш кредитни резултат.

» ВИШЕ: Упоредите брзе хитне кредите

5. Покушајте на друге начине да зарадите новац

Најбоље за: Стварање привремене или трајне бочне гужве - или проналажење додатног новца тамо где још нисте тражили.

Можете зарадити додатни новац продајом одеће, вожњом за компанију за дељење вожње или претварањем креативног хобија у продавницу на мрежи.

Неке од опција у нашем водичу за зарађивање новца трају дуже од других, али многе од ових послова можете обавити сами или од куће.

Брзина: Колико брзо вам ово доноси новац зависи од тога како одлучите да зарадите новац. Продаја ствари на мрежи може потрајати од неколико сати до неколико недеља, док возачи Убера добијају плату недељно.

Имајте на уму: Интернет обилује преварама за брзо добијање новца. Избегавајте радна места која захтевају да платите новац унапред или тражите личне или финансијске податке.

6. Формирајте круг позајмљивања

Најбоље за: добијање новца са ниском каматом или без камате, све док сте вољни да дате средства да бисте помогли и неком другом.

Можете формирати круг позајмљивања са групом људи којима верујете. Ово је донекле дугорочна обавеза јер кредитни кругови обично прикупљају новац за једну особу сваког месеца. Ипак, може вам помоћи да прикупите новац за нешто као што је поправка аутомобила или да прођете кроз тежак период.

У зависности од тога да ли користите веб локацију за управљање кругом позајмљивања и који користите, они вам такође могу помоћи да побољшате свој кредитни резултат.

Брзина: Ово зависи од тога када циклус исплата стигне до вас, али је међу вашим споријим опцијама финансирања.

Имајте на уму: требало би да имате сталан извор прихода ако ћете се придружити кругу позајмљивања како бисте редовно доприносили.

7. Позајмите од пријатеља или члана породице

Најбоље за: Добијање новца без камате, ако сте довољно блиски са неким да тражите.

Замолити некога коме верујете да вам помогне да покријете рачун или да вас уочи месечне кирије неће наштетити вашем кредитном резултату, али може утицати на ваш понос.

Ви и ваш зајмодавац можете саставити услове који дефинишу када ће зајам бити отплаћен и да ли ћете га враћати у ратама или одједном.

Брзина: Ово зависи од услова на који се ви и ваш кредитор слажете.

Имајте на уму: позајмица од члана породице или пријатеља не захтева физичко обезбеђење, али бисте могли да доведете везу у опасност, зато поступајте пажљиво.

8. Користите апликацију за плаћање унапред

Најбоље за: Када сте запослени и потребна вам је готовина за хитне случајеве.

Ако имате предвидљив приход и потребан вам је аванс за њега, можете размислити о апликацији за плаћање унапред као што је Еарнин.

Ове апликације обично потврђују да имате посао, а затим нуде аванс између отприлике 100 и 500 долара на вашу следећу плату.

Они наплаћују ниске или никакве накнаде, али могу прихватити добровољну напојницу за услугу.

Брзина: Ове апликације захтевају да зарадите новац пре него што га позајмите. Ако затражите новац од Еарнина, апликација проверава да ли сте зарадили довољно пре него што позајмите – процес за који компанија каже да траје око 10 минута.

Имајте на уму: аванси на плате су привремено решење. Ако приметите да редовно плаћате да бисте приступили новцу који сте већ зарадили, можда ћете морати да прегледате свој буџет.

„Људи би требало да буду веома опрезни према услугама које тврде да нуде бесплатне начине за рани приступ новцу“, рекла је помоћница директора Националног центра за заштиту потрошача Лорен Саундерс путем е-поште. „Апликације могу пронаћи начине да отежају неплаћање напојница које су наводно добровољне, а „напојнице“ могу да се зброје баш као што то чине традиционалне накнаде за позајмице до дана плате.”

Пратите свој дуг на једноставан начин Пријавите се за НердВаллет да бисте видели анализу дугова и предстојећа плаћања. Почети

9. Размислите о кредиту залагаонице

Најбоље за: Добијање готовине без кредитне провере и без потребе за продајом предмета.

Кредит у залагаоници је опција без провере кредита која је корак даље од продаје ваших ствари. Да бисте га добили, предајете нешто што поседујете запосленима у залагаоници, а они процењују његову вредност и одређују да ли ће вам дати позајмицу у замену за ваш предмет.

Ви и залагаоница се договарате када ћете отплатити зајам — и све друге камате или накнаде — да бисте вратили свој предмет.

Брзина: Залагаоница ће вам обично на лицу места рећи да ли ће вам позајмити новац и колико.

Имајте на уму: зајамски зајмови можда нису много бољи, у смислу трошкова, од кредита до дана плате. Израчунајте годишњу стопу зајма да бисте били сигурни да не предајете нешто само да бисте вратили много више него што сте добили.

Ови кредити такође нису дугорочно решење. Ако сте стекли навику да редовно узимате заложне кредите, биће вам потребно друго решење.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here