9 једноставних начина да зарадите награде за путовања које ћете заправо користити

Можда звучи заморно, али не мора бити. Потпуно је могуће постићи своје циљеве за поене и километре без непотребних летова или залиха поклон картица.

» ВИШЕ: Најбоље искористите своје следеће путовање

Ево како можете зарадити више награда уз минималан труд.

1. Направите налог код свог омиљеног провајдера путовања

Имајте омиљену авио-компанију или хотелски ланац? Идите на интернет и бесплатно отворите налог за програм награђивања код те компаније. Тиме добијате ИД чланства који се може користити за освајање награда за будуће летове или боравак.

2. Зарадите бонус за регистрацију кредитне картице

Затим потражите солидну путну кредитну картицу - по могућности, ону која нуди велики бонус за регистрацију и одриче се годишње накнаде за прву годину. Можете одабрати ону која нуди бодове или миље за одређену авиокомпанију или хотелски програм, или општу путну карту са флексибилнијим наградама.

„Ако добијате нову кредитну картицу, а они нуде 50.000 бонус поена ако потрошите 3.000 долара у року од неколико месеци, то је веома брз начин да добијете поене“, каже Цхарлес МцЦоол, оснивач блог МцЦоол Травел, са седиштем у Рестону, Вирџинија. Такав бонус би могао да вреди 500 долара или више, ако испуњавате услове потрошње. У посту, МцЦоол напомиње колико ови бонуси могу бити уносни.

3. Додајте овлашћеног корисника

Додавање поузданог партнера или члана породице као овлашћеног корисника на вашу нову картицу може бити најлакши начин да освојите неке брзе поене. Многе путне картице нуде бонусе за ово, често вредне око 50 долара. Само имајте на уму да ћете, као примарни власник картице, и даље бити одговорни за плаћање рачуна.

4. Платите пословна путовања и добијте надокнаду

Да бисмо зарадили више награда, „једна ствар коју радимо је да добијемо што више бодова и миља од пословних путовања и искористимо их за личну употребу“, каже Лаура Лонгвелл, суоснивач блога Травел Аддицтс, са седиштем у Филаделфији. Она и њен супруг и суоснивач блога, Ланце, много су путовали пословно. На свом блогу су такође писали о томе како да зараде више награда.

Ако путна политика ваше компаније то дозвољава, пратите Лонгвеллсов пример: Платите путне трошкове својом личном наградном картицом и касније ћете добити надокнаду.

5. Подигните картицу за вечеру и затражите готовину

Плаћање рачуна за ноћни излазак може донети много награда, све док вам пријатељи враћају ако ваша картица нуди бонус награде за вечеру, отићи ћете са још више.

„Ако идете на вечеру са пет пријатеља, вечеру плаћате кредитном картицом и добијате поене и миље, и својих пет

сви пријатељи вам плаћају готовином. Добијате бенефиције и добијате готовину да је исплатите“, каже Ланце Лонгвелл.

6. Увек плаћајте кредитном картицом

Ако можете да платите кредитном картицом без прекомерне потрошње или наплате камата или накнада, чешће избаците ту пластику. То је једноставан начин да повећате своје награде – посебно када куповине спадају у категорију бонуса ваше картице, што може више него удвостручити вашу зараду.

7. Купујте у бонус тржним центрима

Бонус тржни центри су онлајн пијаце које нуде издаваоци, авио компаније и ланци хотела који вам омогућавају да бесплатно зарадите награде куповином код одређених продаваца.

На пример, тржни центар за бонус авио компаније може понудити 2 бода по долару потрошеном у Таргет-у. Праћењем тог линка и довршавањем куповине на Таргет веб локацији, зарадићете те поене.

„Ми скоро искључиво све наше куповине обављамо преко портала“, каже Џејлин Роберсон из Даласа, која са својим мужем максимизира награду од путовања. Роберсон, оснивач туристичке фирме Јаунтс анд Гемс, напомиње у посту на блогу да вам није потребна кредитна картица да бисте искористили одређене бонус тржне центре.

8. Учествујте у програмима за ручавање

Већина великих авио-компанија такође нуди програме за обједовање којима се можете придружити бесплатно.

Региструјте се и зарадићете бонус награде у локалним ресторанима када плаћате дебитном или кредитном картицом повезаном са налогом.

9. Пазите на понуде са ограниченим временом

За Роберсонове, понуде са ограниченим временом из њених омиљених бонус центара показале су се посебно корисним.

„Искључиво кроз празничну куповину и максимизирање за неке од бонуса који су били понуђени између божићних празника и црног петка и распродаје у школу

успели смо да добијемо довољно за повратни лет за Јамајку из Даласа“, каже Роберсон.

Редовно проверавајте своју е-пошту и пошту како не бисте пропустили награде.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио Форбес.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here