9 врста помоћи од ЦОВИД-19 за студенте колеџа

Колеџи широм земље прешли су на учење само на мрежи усред пандемије коронавируса. Ако сте остављени на цедилу, савезни стимуланс вам даје неке олакшице за студентски кредит, али ћете такође желети да се обратите свом колеџу за одговоре.

» ВИШЕ: Факултет током ЦОВИД-19: Одговори на ваша питања помоћи

Сви студенти са савезним кредитима се квалификују да одложе плаћања, без камате, до септембра. 30. 2021. Неки приватни зајмодавци такође нуде стрпљење.

Ево додатне финансијске помоћи за студенте која би могла бити доступна.

1. Самостални студенти могу добити стимулативну проверу

Већина студената додипломских студија није добила стимулативну проверу према оригиналном Закону о помоћи, помоћи и економској безбедности у вези са корона вирусом, а исто важи и за други пакет помоћи за коронавирус који је усвојен у децембру 2020. То је зато што су ваши родитељи можда тврдили да сте зависни од њихове пореске пријаве, а зависна лица се нису квалификовала.

Али са предлогом закона о олакшицама потписаним 11. марта 2021, зависна лица од 17 година и више могу да се квалификују за чек за помоћ. Међутим, новац иде пореском обвезнику који их потражује.

Ако неко други тражи од вас своје порезе, имате право на исту исплату коју прима подносилац пријаве. Сви чланови домаћинства укључени у квалификујућу пореску пријаву добијају чек до 1.400 долара.

Неопходна сазнања за матуранте 2021. Погледајте НердВаллет и Инцептиа водич за кретање новца и каријере након факултета. ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО

2. Можда се квалификујете за бенефиције за незапослене

Ако сте радили са скраћеним или пуним радним временом док сте били уписани, а отпуштени сте – или ако сте свирка на чији рад је погођена пандемија – можда имате право на бенефиције за незапослене.

Надокнада ће се разликовати у зависности од државе. Контактирајте државну канцеларију за незапослене да бисте се пријавили за бенефиције, обично онлајн или телефоном.

У оквиру другог пакета помоћи за коронавирус, можда ћете имати право на додатно додатно осигурање за случај незапослености поред других накнада за незапослене.

3. И даље можете добити савезни радни студиј

Ако се ваша школа или послодавац затворе и изгубите савезни посао за студирање, можда ћете имати право на вишеструке исплате или једнократну пуну исплату за преостали период за који сте били постављени да радите.

Износ који добијете засниваће се на износу ваше награде, а не на радним сатима. Контактирајте свој колеџ да бисте сазнали како спроводе ову политику.

4. Можда ћете добити надокнаду ако ваш кампус затвори смештај

Ако се ваш кампус затвори због ЦОВИД-19, можда ћете моћи да вратите део новца. У пролеће 2020. године већина школа је надокнадила ученицима неке од трошкова школарине, као што су смештај, оброци и накнаде за смештај.

Не рачунајте на попуст на школарину ако ваш колеџ пређе на онлајн учење. Али питајте о потенцијалним повраћајима за часове који се не могу одржавати на даљину, као што су физичка кондиција или практични лабораторијски курсеви.

Добивање надокнаде ће бити слично враћању куповине — или ћете добити кредит који ћете користити за будућу уплату школи или директан повраћај новца, а све зависи од политике школе.

Сваки износ који добијете назад на свој налог или као будући кредит биће пропорционалан, што значи да ћете добити део укупних трошкова које сте платили према томе колико је времена преостало у семестру.

Можете задржати повраћај из неискоришћених кредита, али то је још увек позајмљени новац који морате да вратите. Размислите о томе да вратите та средства свом зајмодавцу, посебно ако имате несубвенционисани савезни зајам, ПЛУС зајам или приватни зајам, на који се наплаћују камате док сте у школи.

Обратите се канцеларији за финансијску помоћ ваше школе ако имате питања.

5. Могао би остати у кампусу ако немаш где да идеш

Ако ваша школа затвори кампус у пролеће 2021. и дом је ваше примарно пребивалиште, контактирајте своје канцеларије за становање и финансијску помоћ да бисте сазнали које су вам опције за останак у кампусу.

Током пролећних и јесењих семестара 2020. године, факултети су давали уступке за студенте са олакшавајућим околностима, као што су они са ниским примањима, бескућници или међународни студенти из земаља са ограничењима путовања.

Ваша школа може задржати одређени део смештаја отвореним, али контактирајте стамбену канцеларију ваше школе да бисте сазнали да ли ће се услуге оброка наставити и о вашим опцијама за храну.

6. Хитна помоћ може бити доступна

Факултети можда већ имају доступна средства за хитне случајеве, а трећи пакет помоћи у случају корона вируса обезбеђује финансирање колеџа посебно одређених за хитну финансијску помоћ.

Као део најновијег пакета помоћи, Министарство образовања даје колеџима 40 милијарди долара.

Факултети морају да искористе најмање половину средстава предвиђених пакетом помоћи за пружање хитне помоћи студентима који су у хитном случају због ЦОВИД-19. Ово може укључивати хитне грантове, зајмове, стипендије или ваучере за покривање трошкова везаних за школовање и становање.

7. Ограничења зајма и Пелл Грант-а се укидају

За оне чије су школе затворене због коронавируса, оба пакета помоћи позивају факултете да се одрекну доживотних ограничења одређене помоћи, укључујући Пелл Грантс. То значи да било који федерални директни зајам или новац од Пелл Грант-а који сте користили за школу у пролећном или јесењем семестру неће се рачунати у ваш животни лимит за било коју врсту помоћи.

8. Можете добити широкопојасни приступ с попустом

Ако сте студент са финансијским потребама, можете добити попуст на широкопојасни приступ. Нова мера у другом пакету помоћи за корона вирус дозвољава попуст на уобичајене стопе широкопојасног приступа до 50 долара месечно за домаћинства са најмање једном особом која прима смањене или бесплатне накнаде за школски ручак, накнаде за незапослене, Пелл Грант или било коју другу финансијску помоћ засновану на потребама помоћ савезне владе или државе.

9. Можете се пријавити за додатну финансијску помоћ

Можете затражити већу финансијску помоћ чак и ако сте већ поднели бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима. Ово је корисно ако су се финансије ваше породице промениле због догађаја као што су губитак посла или медицински трошкови.

Да бисте ажурирали ФАФСА, пријавите се на фасфа.ед.гов и кликните на „Направи ФАФСА исправку.” Унесите свој ФСА ИД, унесите измене и пошаљите. Можете да унесете измене до ФАФСА рока — 30. јуна након школске године која вам је потребна. Дакле, ако вам је потребна додатна помоћ да помогнете око трошкова ове школске године, имате рок до 30. јуна 2021. да то учините.

Такође можете да контактирате канцеларију за финансијску помоћ своје школе са захтевом за додатну помоћ путем е-поште или телефона. Укључите захтев за одређени додатни износ који ће вам требати и пратећу документацију.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here