9 савета за добијање најбоље ХЕЛОЦ стопе“,

Када размишљате о кредитној линији за власнички капитал, ваша прва помисао може бити да одете до зајмодавца који држи вашу прву хипотеку. Имате солидну евиденцију о плаћању на време и зајмодавац има ваше информације у евиденцији. Али погодност може бити скупа.

Све зависи од тога како се тај зајмодавац пореди са другим зајмодавцима по неким важним факторима.

» ВИШЕ: Наш поглед на најбоље ХЕЛОЦ кредиторе

Прва ствар коју треба узети у обзир је ХЕЛОЦ каматна стопа. ХЕЛОЦ ће имати променљиву каматну стопу која иде горе и доле у ​​односу на индекс, као што је примарна стопа. Али такође ћете желети да узмете у обзир трошкове унапред, трошкове затварања и било коју годишњу накнаду. Оне се могу значајно разликовати од зајмодавца до зајмодавца, тако да се исплати куповати.

„Желећете да узмете у обзир трошкове унапред, трошкове затварања и сваку годишњу накнаду. Могу се значајно разликовати од зајмодавца до зајмодавца.”

Испод је девет других ствари које треба да урадите пре него што се посветите одређеном зајмодавцу. Док купујете унаоколо, немојте се плашити да постављате конкретна питања о њима, јер сви они могу имати значајан утицај на цену и прикладност ваше кредитне линије за власнички капитал:

1. Проверите колико дуго траје почетна ХЕЛОЦ стопа

Неки зајмодавци ће покушати да ухвате ваше пословање ниском уводном каматном стопом. То је у реду, све док знате колико дуго ће трајати та ниска стопа и каква ће бити после уводног периода.

2. Разумети индекс стопе и маржу

Зајмодавац вам може рећи да је каматна стопа вашег ХЕЛОЦ заснована на основној стопи. Наравно да јесте, али немојте претпостављати да је то само примарна стопа. Вероватно ће то бити примарна стопа - или неки други индекс - плус маржа. На пример, ако је примарна стопа 3%, а маржа (или маржа) 2%, ваша каматна стопа ће бити једнака 5%. Увек ћете плаћати 2% преко премијера.

3. Пазите на повећање ХЕЛОЦ маржа

Разлика између ваше основне стопе индекса и стопе коју плаћате — која се понекад назива и маржа — можда је резултат ограниченог временског попуста на маржу. Претпоставка да ће каматна стопа увек бити закључана тамо где почиње може бити скупа грешка.

» ВИШЕ: Израчунајте за колико финансирања у власништву куће можете да се квалификујете

4. Потражите најнижу ХЕЛОЦ стопу

Ваш ХЕЛОЦ може имати ограничење максималне каматне стопе, за одређени временски период или за дужину трајања кредита. То може бити велика корист у окружењу растуће каматне стопе.

5. Сазнајте када се ХЕЛОЦ период извлачења завршава

Можете подићи новац на основу своје кредитне линије током периода "извлачења" или "аванса". Након завршетка периода извлачења, не можете више да извлачите новац — и почиње период отплате. Дефинитивно желите да знате колико дуго траје период извлачења.

6. Сазнајте како функционишу ХЕЛОЦ балон плаћања

Неки ХЕЛОЦ-ови имају ниже месечне уплате током периода отплате и огромну једнократну уплату на крају рока, познату као балон исплата. То би могло да буде прихватљиво за вашу ситуацију, али задржите датум доспећа плаћања балоном на радару да бисте то могли да планирате.

Ставите свој капитал на посао Знајте шта морате да позајмите тако што ћете заједно пратити вредност свог дома и хипотеку. ПОКРЕНИ СВОЈЕ БРОЈЕВЕ

7. Потражите најфлексибилније ХЕЛОЦ услове

Ако зајмодавац захтева минимални износ за повлачење или минимално позајмљено стање, изгубићете део флексибилности ХЕЛОЦ-а. И платићете камату на извлачења која можда нећете морати да узмете.

8. Чувајте се накнада за неактивност

Једнако лоше: Плаћање накнаде за неузимање повлачења. Накнаде за неактивност значе да се наплаћује за некоришћење нечега — а то је сирова понуда.

9. Пазите на казне за плаћање унапред

Шта ако одлучите да продате своју кућу? Наравно, мораћете да отплатите ХЕЛОЦ, али неки зајмодавци могу такође да наплате накнаду за плаћање унапред или отказивање кредитне линије. Избегавајте да добијете ХЕЛОЦ уз плаћање унапред или накнаду за отказивање ако мислите да бисте могли да продате кућу у том временском периоду.

Ако имате значајан капитал у свом дому, можда ћете бити у искушењу да извадите максимално дозвољено. Баш као што имате велики износ расположивог кредита на кредитној картици, лако је потрошити мало овде, мало више тамо — и на крају потрошити већину капитала вашег дома. Без обзира где добијете свој ХЕЛОЦ — и без обзира на то колико кредитне линије нуди зајмодавац — само узмите оно што вам је потребно и можете да приуштите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here