9 начина да смањите трошкове осигурања власника кућа

Кућно осигурање ретко заузима центар пажње, али ако сте власник куће, могло би да вас тихо кошта више новца него што би требало.

Добра вест је да осигуравачи обезбеђују релативно лако доступне подстицаје који могу да смање новац са премије осигурања за ваше куће.

Ево девет начина да уштедите.

1. Повећајте свој одбитак

Брз начин да смањите своју премију је да повећате одбитак осигурања, износ који плаћате ако морате да поднесете захтев. Ако бисте имали, рецимо, 500 долара франшизе, могли бисте уштедети чак 20% повећањем на 1.000 долара, каже Марк Фридландер, портпарол Института за информације о осигурању.

Подизање одбитка сваког месеца ставља новац у ваш џеп који би иначе отишао вашем осигуравачу. Само будите сигурни да имате довољно уштеђених средстава да покријете већи трошак из џепа ако треба да поднесете захтев.

2. Учините свој дом сигурнијим

Чак и основне ствари могу вам уштедети новац када је у питању безбедност куће.

Ако имате детектор дима, аларм против провале или браве са засуном у вашем дому, можете зарадити 5% попуста, каже Фридландер. Ићи корак даље додавањем свеобухватног система прскалица заједно са активно надгледаним алармом за пожар и провалу може вам уштедети чак 15% до 20%, каже он.

3. Прескочите мала потраживања

Можда је примамљиво да поднесете захтев свом осигуравачу чак и када се деси нешто релативно мало, али можда ће вам бити боље ако плаћате из свог џепа за ове мање трошкове. То је зато што неки осигуравачи нуде попусте ако останете без потраживања одређени временски период, обично неколико година.

4. Питајте за мање познате попусте

Осим ако не проверите, можда никада нећете сазнати на коју другу уштеду бисте могли да испуњавате услове. Неки осигуравачи нуде додатне попусте ако:

  • Нека пушачи не живе у кући.

  • Недавно сте купили свој дом.

  • Платите своју премију путем аутоматских банковних плаћања.

  • Изаберите наплату без папира.

  • Рад у одређеној каријери, као што је подучавање, инжењеринг или ватрогаство.

5. Рачун за побољшања дома

Ако сте побољшали свој дом, можда сте стекли право на попусте на осигурање куће, а да то нисте ни свесни. Додавање функција као што су ролетне и кровови отпорни на ударце — који чине вашу кућу тешком за оштећење — може довести до уштеде на осигурању. Такође можете зарадити попуст тако што ћете надоградити застареле водоводне и електричне системе.

„Често можете затражити нову инспекцију свог дома да бисте проценили ова побољшања како бисте максимизирали своје потенцијалне попусте“, каже Џесика Хана, портпарол Америчког удружења за осигурање имовине.

Забринути сте да неко дође у ваш дом током пандемије? Не брините - Хана напомиње да многи осигуравачи имају виртуелне и друге социјално дистанциране опције за инспекције.

6. Укључите своје осигурање аутомобила и куће

Спајање ауто и кућног осигурања са истом компанијом обично вам штеди 5% до 15% на премији власника куће, према подацима Института за информације о осигурању. Иако се може разликовати у зависности од ваше компаније, многи осигуравачи пружају попусте ако купите више од једне врсте полисе од њих.

7. Изградите свој кредитни резултат

Можда ће вас изненадити када сазнате да ваш кредитни резултат може имати значајан утицај на вашу премију осигурања куће. То је зато што у многим државама компаније могу да користе оцену осигурања засновану на кредиту да би одредиле ваше стопе. Ако ваш осигуравач мисли да је ваш кредитни резултат пренизак - као што је ФИЦО резултат испод 630 - можете платити више стопе.

Ако утврдите да је ваш кредитни резултат низак, пажљиво прочитајте свој кредитни извештај да бисте идентификовали све грешке. Можете да повећате свој резултат предузимањем корака као што су плаћање рачуна на време и смањење стања на кредитним картицама.

8. Ослободите се високоризичних ствари

Иако може бити забавно, имати нешто што ваш осигуравач сматра „привлачном сметњом“ — помислите на трамполине, базене или опрему за игралиште — може повећати премију осигурања за ваше куће. Отклањање ових ставки може довести до озбиљних уштеда на вашем осигурању.

» ВИШЕ: Шта сваки власник куће треба да зна о трамполинама

9. Куповати около

Стопе за покриће идентичног осигурања за куће могу се увелико разликовати од компаније до компаније. Неки власници кућа би могли да уштеде 1.000 долара годишње или више проналажењем најјефтиније цене, показује истраживање НердВаллет-а.

Већина компанија има алате на својим веб локацијама које вам омогућавају да укључите неке основне информације и добијете брзе понуде за осигурање куће. Упоређивање стопа различитих компанија ће вам омогућити да видите да ли бисте могли да уштедите мењањем осигуравача.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here