9 начина да смањите рачун за кабловску,

Чини се да рачуни за кабловску никада не постају јефтинији. Уместо тога, могли би скочити 5, 10 или 20 долара без упозорења или јасног разлога.

Та мала повећања могу стварно да боле. Али можете преузети контролу над буџетом и рачуном за кабловску. Ево седам начина да одмах смањите свој рачун.

1. Смањите премијум канале

Тешко је рећи збогом ХБО-у, али ако то учините, можете да уштедите чак 20 УСД са вашег месечног рачуна код неких провајдера. Пустите Сховтиме и могли бисте да уштедите још 5 до 15 УСД месечно.

Ипак, растанак не мора бити заувек. Ако не можете да живите без „Игре престола“ или „Домовине“, уклоните канал када се заврши сезона.

2. Смањите кутије за каблове

Премиум канали нису једини додаци које можете да смањите. Додатне кабловске кутије често коштају од 3 до 12 УСД месечно. Можда опрема у вашој спаваћој соби ипак није неопходна.

3. Обратите пажњу на накнаде

Позовите линију за корисничку подршку вашег провајдера и испитајте сваку накнаду на вашем рачуну. Неки ће бити неизбежни, али можете заобићи друге, попут оних за ХД технологију, прилагођавањем вашег плана.

4. Уклоните ДВР

Недостаје вам омиљена емисија? Постоји велика шанса да га можете гледати на захтев следећег дана. Чак и сегменти локалних вести се настављају преко веб страница станица. Трговање вашим ДВР-ом за стандардни дигитални пријемник могло би смањити ваш месечни рачун за 10 долара или више.

5. Смањите свој план

Срезивање кабловског пакета тако да укључује само оно што морате имати може вам уштедети чак 40 долара месечно код неких провајдера — а вероватно нећете ни пропустити додатне канале.

Извештај Ниелсена из септембра 2016. открио је да одрасли Американци у просеку гледају само око 20 канала, иако их има око 205.

6. Пакет кабл и интернет

Упаривање кабловске и интернет услуге са неким провајдерима уштедеће вам више од 1000 УСД током две године.

Само немојте да вас причају о повезивању услуга које вам нису потребне, као што је премијум кабловски пакет када желите само локалне мреже или изузетно брз интернет који користите само за гледање Нетфлик-а. Ово заиста могу бити одличне понуде за неке кориснике, али то их не чини одличним за вас.

7. Преговарајте о нижој стопи

Немојте се плашити да се цјенкате са својим кабловским провајдером. Можда ћете моћи да преговарате о бољој понуди тако што ћете разговарати са корисничком службом и затражити попуст.

8. Потражите јефтин кабл

Упоредите цене код сваког провајдера у вашој области. Све док се не суочите са великом накнадом за отказивање због преласка са тренутне услуге, могли бисте да добијете јефтинију алтернативу.

9. Пресекао врпцу

Још увек нисте задовољни својим рачуном за кабловску? Елиминишите га у потпуности. Још увек можете да гледате ТВ емитовање уз помоћ дигиталне антене и уживате у омиљеним серијама уз Нетфлик или Хулу. Претплате на Нетфлик почињу од 8 УСД.99 месечно, док је Хулуов основни план само 5 долара.99 месечно.

Они који траже мање драстичну опцију могу да испробају СлингТВ или ДирецТВ Нов. Пакети почињу од 25 УСД месечно са СлингТВ-ом и 40 УСД месечно са ДирецТВ Нов-ом. Оба нуде приступ телевизији уживо и на захтев без свих додатних трошкова кабловске телевизије.

Без обзира на то да ли ћете бити смели или правите мале резове, уштеде на вашем рачуну за кабловску ће се временом повећавати – дајући вашем буџету више простора за дисање тако да можете да се почастите у другим областима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here