Прихваћено! Како дешифровати своју помоћ на факултету

Ова писма су позната по томе што су оптерећена жаргоном који се разликује од понуде до понуде, што отежава поређење. Али можете научити како да тумачите писма о наградама да бисте разумели трошкове и одабрали приступачну опцију.

Шта очекивати од понуде помоћи

Понуде за финансијску помоћ треба да укључују сву помоћ савезне, државне и школске помоћи којој можете приступити. То би могло значити бесплатну помоћ, као што су грантови, стипендије и прилике за студирање, које не треба да се отплаћују, и несубвенционисане и субвенционисане савезне зајмове, који. Ако су ове врсте помоћи груписане без објашњења, тешко их је разликовати.

Ваша понуда такође може укључивати родитељски ПЛУС зајам као део награде, али избегавајте да га користите ако је могуће. Ови кредити имају веће каматне стопе од кредита који се дају директно студентима. И за разлику од типичних студентских кредита, само родитељи могу да их узму, а потребна им је кредитна историја да би се квалификовали.

Школе такође морају да обезбеде трошкове похађања, али то није износ који дугујете. Обједињује индиректне трошкове као што су књиге, залихе и транспорт, са директним трошковима као што су школарина, накнаде, становање и храна.

Цена похађања је обично просечна, каже Бренда Хикс, директорка финансијске помоћи на Соутхвестерн Цоллеге у Винфилду, Канзас. Ствари попут собе и пансиона могу бити скупље ако се одлучите за скупљи пакет, као што је једнокреветна соба.

Зашто је понуде тешко читати студентима

Школе користе различите називе за исти тип кредита.

На пример, понуда помоћи једног колеџа може да наведе „Федерал Унсуб Стаффорд Лоан“, а друга школа може да каже „ДЛ несубвенционисани кредит.Али они су иста ствар.

Несубвенционисани савезни студентски зајмови су једина врста савезног зајма којој сваки студент може приступити, без обзира на финансијске потребе. Они се разликују од субвенционисаних кредита, који не прикупљају камату док је ученик у школи. Субвенционисани кредити олакшавају трошкове студентима, због чега се дају онима који покажу потребу.

Али међу 455 писама о додели помоћи колеџима, било је 136 различитих имена коришћених за описивање федералног несубвенционисаног зајма, према студији из 2018. коју су спровели Нев Америца, нестраначки истраживачки центар, и уАспире, непрофитна организација за приступачност колеџа са седиштем у Бостону.

„Како можемо очекивати да породице и ученици управљају овим процесом ако се чак и помоћ за коју сви квалификују назива другачије?“, каже Рејчел Фишман, заменица директора за истраживање програма образовне политике у Новој Америци.

Према Фисхману, постоје две главне препреке за факултете у стандардизацији понуда: не постоји правни стандард за језик у писмима о наградама, а школе користе различите софтвере за управљање помоћи.

У жељи за већом доследношћу, У.С. Одељење за образовање недавно је издало смернице о томе шта школе треба да избегавају, као што је представљање трошкова похађања без квара. У Конгресу постоји и двостраначка подршка да понуде помоћи буду уједначеније, укључујући два актуелна закона.

Неки колеџи су покушали да реше проблем, али други настављају да користе исти формат који су користили годинама, каже Брендан Вилијамс, директор знања у уАспиреу.

Канцеларија за финансијску помоћ на Универзитету Небраска Кеарнеи је ревидирала своје писмо о додели прошле године, укључујући означавање бојама сваке врсте помоћи и пружање процењених нето трошкова. Нето трошак је трошак присуства минус бесплатна помоћ. Представља износ који ће зајмопримци морати да покрију.

Упркос променама, породице и даље често желе да их прођу, каже Мери Сомерс, директорка финансијске помоћи школе. „То је у реду, то је наш посао“, додаје она.

Како упоредити понуде за доделу финансијске помоћи

Да би упоредили понуде за доделу финансијске помоћи, стручњаци препоручују следеће кораке:

  • Направите табелу са засебним колонама за сваку школу.

  • Испод сваке колоне почните са укупним трошковима похађања сваке школе.

  • Наведите сваку врсту награде и износ.

  • Прво саберите сву бесплатну помоћ и одузмите од укупне цене учешћа.

Пошто прво желите да узмете сву бесплатну помоћ, преостаје вам износ који би требало да покријете штедњом, приходима или кредитима. Упоредите овај крајњи износ са другим школама на листи.

Такође можете користити алате као што је алатка за упоређивање школа Бироа за финансијску заштиту потрошача или Упоредни радни лист Националне асоцијације администратора финансијске помоћи за студенте.

„У крајњој линији: охрабрио бих људе да дуго погледају то писмо, прочитају га све, увере се да га разумеју и допру када не разумеју“, каже Хикс.

Ако није јасно како да прихватите једну врсту помоћи или одбијете другу, обратите се школској канцеларији за финансијску помоћ.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here