Напредни савети за оптимизацију Марриотт Бонвои поена“,

Савладали сте основе Марриотт Бонвои програма. Резервисали сте наградна ноћења користећи бодове. Још увек нисте потпуно сигурни шта значи „Бонвои“.

Добродошли на напредни ниво резервације Марриотт награда. Срећом, иако Бонвои програм представља огромну мешавину његових аквизиција, процес резервисања ноћења за награде је релативно једноставан. Ипак, још увек постоје неки напредни савети и трикови за добијање веће вредности из сваког драгоценог Бонвои-а

ерр

тачка.

» Сазнајте више: Марриотт Бонвои програм: Комплетан водич

Користите 'прилагодите плаћања' да бисте пронашли најбоље цене

Алат за претрагу награда Марриотт недостаје једна кључна ствар: приказ календара. То отежава поређење готовинских и бодовних стопа на неколико датума како би се пронашле „слатке тачке“ када су стопе готовине највеће, а наградне стопе најниже.

Срећом, постоји једно решење: опција „прилагођавање плаћања“ током тока плаћања. Ова опција вам омогућава да одаберете која ноћења у резервацији за више ноћења желите да платите готовином, а која поенима, што је на свој начин довољно згодно — али вам такође омогућава да брзо упоредите релативну вредност резервације са поенима у односу на дуг период.

Прво користите Марриотт алатку за претрагу да бисте пронашли хотел или регион који вас занима. Затим потражите резервацију која обухвата целу недељу у временском оквиру који разматрате. То јест, чак и ако желите да резервишете собу само за две ноћи, почните са седмодневном претрагом резервације.

Имајте на уму: Можда ћете морати да скратите овај опсег резервација да бисте пронашли расположивост у вршним временима, пошто Марриотт неће показати доступност ако чак и једно ноћење није резервисано.

Сада изаберите хотел за који сте заинтересовани и потражите опцију "прилагоди плаћања" испод бирача соба.

То ће отворити табелу попут ове:

Лева колона приказује цену у бодовима, док десна колона приказује цену у готовини. Ово вам омогућава да лако одредите које ноћи нуде најбољу "вриједност" за ваше бодове и које би можда било вриједно резервирати уз готовину.

Имајте на уму да ће се „бесплатно ноћење“ појавити за сваку претрагу од пет или више ноћења (као део Марриотт-ове погодности за пето ноћење). Ако вас занима цена поена за ту ноћ, можете да извршите посебну претрагу или претпоставите да је иста као и друге најниже цене — 25.000 поена, у овом случају.

Можете користити овај калкулатор да одредите које ноћи у овом приказу нуде добру вредност од Бонвои поена, а које не:

На пример, да ли је 30.000 Бонвои поена потребних да резервишете собу у петак, 8. 7, боља понуда од плаћања 250 долара у готовини (доњи ред)? Шта је са 25.000 поена за тај четвртак, у поређењу са стопом од 160 долара (претпосљедњи ред)?

Овај поглед такође помаже да се открију ноћи које имају „вршне“ цене (погледајте доле), што је тешко одредити другачије.

Запамтите: примамљиво је користити бодове за датуме када су готовинске стопе високе, мислећи да је то једнако „бољој вредности“ за ваше Бонвои поене. На папиру је то тачно, али соба ће бити иста без обзира на све. На крају, требало би да резервишете датуме који најбоље одговарају вашем распореду и захтевају најмање бодова.

» Сазнајте више: 5 најбољих начина да прикупите Марриотт Бонвои поене

Фокусирајте се на Марриоттову пету ноћ бесплатно

Ово је једноставно: Марриотт нуди пето ноћење бесплатно за све резервације награда, што значи ефективних 20% бонуса на вредност Бонвои поена. Од многих начина да се из наградних поена извуче више вредности, ово је један од најједноставнијих и најједноставнијих. Упарите ову погодност са иначе високо вредном резервацијом награда и требало би да будете у могућности да добијете више од 0.Вредност од 7 центи по поену дајемо Бонвои поенима.

» Сазнајте више: Колико вреде ваше авио миље и хотелски бодови ове године?

Наравно, или морате да имате гомилу Бонвои поена да покријете трошкове резервације од пет ноћења у врхунском хотелу, или да будете вољни да резервишете некретнину ниже категорије. Марриотт-ова алатка за претрагу хотела је посебно корисна за проналажење некретнина које спадају у ваш буџет, јер омогућава филтрирање према категорији награда.

Табела Марриотт награда, иако донекле динамична, пружа основни осећај за бодове потребне за резервацију сваке категорије и, уз то, коју категорију циљати за резервацију од пет ноћења.

Уђите у „вршне“ цене

Као што је поменуто, нова листа Бонвои награда укључује цене „ван шпица“ и „вршне“ цене за сваку категорију хотела.

Донекле збуњујуће, ове стопе се не односе на одређена годишња доба или доба године, већ варирају од некретнине до некретнине на основу стварне потражње. Дакле, можда ћете пронаћи стопу „ван шпица“ током летњег радног дана, „вршну“ стопу следећег дана и „стандардну“ током викенда.

Једини начин да одредите који датуми носе које тарифе је да засучете рукаве и кренете у претрагу. Користите горњи трик "прилагодите плаћања" да покријете више основа и искоријените те неухватљиве стопе "ван шпица".

» Сазнајте више: Зашто волим Марриотт Бонвои

Не брините о времену

Ако сте ветеран резервација награда авио-компанијама, можда мислите да је тајминг све. И заиста, освајање награђених седишта у авионима обично захтева или планирање много унапред или резервацију у последњем тренутку.

Међутим, цене хотела и цене награда углавном не функционишу на исти начин, а Марриотт Бонвои није изузетак. Заиста, цене у готовини често падају краткорочно (за разлику од авионских карата, које вртоглаво расту), док цене награда обично остају прилично доследне и широко доступне.

Шта то све значи? Не брините превише о времену за резервације Бонвои награда. Ако вам резервација унапред даје мир, наставите. Ако су вам планови течни и радије бисте резервисали у последњем тренутку, биће вам сасвим добро.

Доња граница

Можда још увек не знате шта значи „Бонвои“, али ако прихватите његову опцију „прилагођавање плаћања“, искористите погодности Марриотт-овог петог ноћења и стекнете разумевање њихове динамичке табеле цена награда, ви Бићете на путу ка напредним техникама за резервисање Марриотт наградних ноћи.

Искрено, најнапреднија техника је једноставно улагање времена да се пронађе резервација награда која нуди добру вредност за ваше бодове. Ипак, са скоро 8.000 хотела широм света и преко 5.000 у Сједињеним Државама.С. сами, сигурно ћете пронаћи нешто што одговара вашем буџету и итинерару.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here