Саветник вс. Саветник: Постоји ли разлика?

Саветник (или саветник) је особа која даје савете. У свету финансија, постоји одређена конфузија око тога који правопис користити када упућујете финансијског саветника. Срећом, оба су тачна, иако постоји мала разлика између појмова.

Саветник или саветник?

У свакодневном језику, саветник са „о“ и саветник са „е“ су у суштини иста ствар.

Али У.С. Закон о инвестиционим саветницима из 1940. (закон који прецизира шта је тачно инвестициони саветник и захтева од њих да се региструју код управљачког тела) користи правопис „саветник“ са „е.„Због овога, неки финансијски саветници радије се држе званичног језика, док други воле да га пишу „саветник.”

Важан закључак за потрошаче: правопис који користи ваш финансијски стручњак нема утицаја на њихов ниво стручности. Сертификација саветника и врста финансијских савета које они дају су оно што је важно - а на вама је да их проверите.

Без обзира на њихов назив посла, финансијски саветник који даје савете за инвестирање мора да се региструје или у У.С. Комисија за хартије од вредности или њихова држава. Увек треба да проверите статус регистрације потенцијалног саветника и све друге сертификате које они имају. Можете проверити позадину инвестиционог саветника преко БрокерЦхецк-а Регулаторног тела за финансијску индустрију, који нуди информације о инвестиционим саветницима регистрованим у СЕЦ-у и држави.

За саветнике са специјализованим сертификатом, веб локација индивидуалног одбора за лиценцирање обично нуди начин да проверавају чланове. На пример, да бисте верификовали сертификованог финансијског планера, можете да користите алатку на веб локацији одбора ЦФП.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0.30%

Накнада за управљање

Накнаде

Зависи од саветника

Накнаде

150 долара и више

месечно (бесплатне почетне консултације)

Минимум налога

$50,000

Минимум налога

100.000 долара

Минимум налога

500 долара

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

15% попуста

једна година финансијског планирања (захтева годишње плаћање унапред)

Шта раде саветници?

Финансијски саветници могу да уложе новац за вас, да вам помогну да смислите финансијски план, помогну у штедњи за пензију и друге циљеве и одговоре на ваша финансијска питања. Доношење финансијских одлука може бити стресно и емоционално, а добар саветник би требао бити у могућности да вам помогне да јасно видите своје изборе.

На пример, рецимо да саветник има клијента који има 30 година и има 401(к) преко свог послодавца. Након прегледа финансијских информација клијента, утврђивања њене толеранције на ризик и разговора о њеним циљевима, саветник би могао да понуди препоруку колико би требало да доприноси свом 401(к), како би други рачуни за пензионисање, попут ИРА, могли да утичу у њен план и које инвестиције треба да изабере. Саветник би тада могао да управља тим инвестицијама на свим својим рачунима, уносећи промене и ребаланс по потреби. Поред тога, саветник може да понуди комплетан финансијски план који ће јој помоћи да постигне своје друге циљеве - на пример, упутства о томе како да уштеди за учешће у кући, колико куће заправо може да приушти и каква јој је врста осигурања потребно.

Постоји неколико врста саветника, али НердВаллет препоручује рад са ЦФП-има. Саветници који су стекли ЦФП ознаку имају неколико година искуства и придржавају се фидуцијарног стандарда, што значи да су обавезни да делују у најбољем интересу својих клијената.

» Желим да сазнам више? Прочитајте о различитим врстама финансијских саветника

Да ли ми треба саветник?

Ако се борите са управљањем својим новцем или уштедите довољно да испуните своје циљеве или сте недавно имали велики животни догађај (можда сте добили наследство, добили дете или почели да комбинујете финансије након венчања), можете имати користи од разговора са саветником.

Ако је лични, традиционални финансијски саветник ван вашег буџета (можете сазнати колико кошта финансијски саветник), робо-саветници и услуге финансијског планирања на мрежи могу пружити сличну помоћ уз много мању цену.

Робо-саветници користе компјутерски алгоритам да бирају и управљају инвестицијама за вас на основу ваше толеранције ризика и других финансијских детаља. Услуге онлајн планирања користе сличне алгоритме за управљање инвестицијама, али такође пружају приступ људским саветницима који могу да одговоре на ваша финансијска питања или чак обезбеде свеобухватан финансијски план.

" Треба ми помоћ? Научите како да изаберете финансијског саветника

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here