Ситан отисак авио картице може вам оставити да задржите накнаду за торбу

Маркетиншки стручњаци за кредитне картице авио-компанија често наглашавају миље или бодове које можете прикупити користећи картицу, али њихова највреднија предност за просечну особу може бити бесплатна чекирана торба, предност која потенцијално штеди стотине долара годишње.

Али само зато што имате исправну авио-картицу не значи да ћете увек добити бесплатну чекирану торбу, због мноштва изузетака који се налазе у ситним словима уговора са власницима картица.

На пример, две велике авио-компаније, Унитед Аирлинес и ЈетБлуе Аирваис, захтевају од вас да резервишете авионску карту са њиховим кобрендираним авио-картицама да бисте имали право на бесплатан чекирани пртљаг на том лету. Понекад би вас веб локација за резервацију путовања коју сте користили могла дисквалификовати да бесплатно проверите торбу.

„Само зато што имате исправну авио-картицу не значи да ћете увек добити бесплатну чекирану торбу, због изузетака у ситним словима уговора са власницима картица.”

Авио-компаније зарађују више од 4 милијарде долара годишње од накнада за торбе, према У.С. Одељење за саобраћај. Дакле, можда није изненађујуће што они ограничавају своја одрицања од накнаде за пртљаг.

Већину времена ћете добити бесплатан пртљаг без муке и када то очекујете. Али важно је знати о изузецима. Ево шта треба да знате ако имате кобрендирану авио-картицу која нуди бесплатне чекиране торбе, плус 10 ствари којих треба да будете свесни.

» ВИШЕ: Како одабрати кредитну картицу авио компаније

Како одрицање од накнаде за пртљаг функционише код многих авио-компанија

Обично је ослобађање од накнаде за чекирани пртљаг путем кредитне картице прилично једноставно. Једноставно вам неће бити наплаћено ако ваш рачун картице има добру репутацију. Колико сапутника на вашој резервацији такође добија бесплатну чекирану торбу зависи од ваше картице. Може се кретати од тога да ниједан додатни путник не добија предност до осам других путника.

» ВИШЕ: Кредитне картице авио-компаније које нуде бесплатан чекирани пртљаг

Са већином У.С. авио-компаније, ваша погодност за чекирани пртљаг произилази из тога што сте власник кредитне картице, али предност је везана за ваш налог честог летача. Због тога је важно да повежете свој број честог летача са својом резервацијом пре него што се пријавите. Ово се често дешава аутоматски ако резервишете на веб локацији авио-компаније док сте пријављени на свој налог, или можете да унесете број редовног летача када резервишете или да га додате у своју резервацију касније. Због те везе, многи превозници вам дозвољавају да платите авионске карте било којом кредитном картицом јер авио-компанија већ зна да сте и ви власник њене кобрендиране кредитне картице.

„Код многих авио-компанија, кључ за добијање бесплатне чекиране пртљаге је повезивање броја вашег честог летача са вашом резервацијом.”

На аеродрому, било да означавате сопствене торбе на киоску или користите агента на шалтеру карата, ако сте поштовали правила, неће вам бити наплаћена стандардна прва чекирана торба и обично вам не треба да имате картица са вама.

» ВИШЕ: Како да почнете са програмима за честе путнике

Али, наравно, правила за авио-компаније се разликују, а већина има дугачку листу изузетака.

Штреберски савет: Погодност за ослобађање од накнаде за торбу ко-брендиране кредитне картице авио компаније обично се примењује на домаће летове. Већина међународних летова дозвољава чекирану торбу без додатне накнаде. (Летови за Канаду или Карибе могу бити изузеци.) Картица вам често не даје право на додатну бесплатну чекирану торбу.

10 гетцхас за бесплатне чекиране торбе

Провера уговора са власником картице је најбољи начин да откријете детаље о ослобађању од накнаде за пријављену пртљагу, али ево примера изузетака од У.С носачи које можете пронаћи у ситним словима.

 1. Коришћење погрешне кредитне картице за авионске карте. Можда најзначајнији изузетак укључује авио-компаније као што су Унитед, ЈетБлуе и Хаваииан, које од вас захтевају да платите авионску карту њиховом кобрендираном кредитном картицом да бисте се квалификовали за ослобађање од накнаде. Ако летите на „бесплатној“ наградној карти коју сте платили миљама на Јунајтеду, морате платити порезе и накнаде МилеагеПлус картицом.

  „Неке авио-компаније захтевају од вас да платите авионску карту њиховом кобрендираном кредитном картицом да бисте се квалификовали за ослобађање од накнаде.”
 2. Резервације на веб-сајтовима који не испуњавају услове. Јунајтед посебно каже „необјављене цене, као што су оне купљене по цени.цом и Хотвире, не испуњавају услове.” Јавно објављене цене карата онлајн туристичких агенција као што су Екпедиа и Орбитз су у реду. Хаваииан Аирлинес захтева да резервишете на својој веб страници и користите његову кредитну картицу да бисте добили бесплатну чекирану торбу.

 3. Искључујући број честог летача. Код многих авио-компанија, кључ за добијање бесплатне чекиране торбе је повезивање броја вашег честог летача са вашом резервацијом. Дакле, морате да имате рачун и број путника који често лете и да их укључите у сваку резервацију када желите да користите погодност за торбу.

 4. Доношење великих торби. Повластица за торбу се обично не односи на торбе превелике или превелике. То може укључивати палице за голф, на пример. „Одређене веб локације са „необјављеним ценама“ можда неће испуњавати услове. Јавно објављене цене карата онлајн туристичких агенција као што су Екпедиа и Орбитз су у реду.”

 5. Додавање додатних торби. Типично, погодност је за прву стандардну чекирану торбу по особи. Неке картице могу да дозвољавају по две торбе, укључујући Унитед картице вишег нивоа као што је Унитед Цлуб℠ Инфините Цард.

 6. Слагање елитног статуса. Елитни статус честог летача обично вам такође даје бесплатну чекирану торбу. Али обично не можете да „сложите“ предности елитног статуса и статуса власника картице да бисте добили две чекиране торбе. Делта је значајан изузетак. Летци са најнижим елитним нивоом, Сребрним медаљони, могу добити додатну торбу бесплатно ако имају кобрендирану кредитну картицу са погодностима за чекирани пртљаг. Виши елитни нивои на Делти већ добијају бесплатно више од једне чекиране торбе.

 7. Проверавање кућних љубимаца као пртљага. Одрицање од чекиране пртљаге не важи за кућне љубимце који се чекирају као пртљаг. Примењују се посебне накнаде за кућне љубимце.

 8. Партнери летеће авио компаније. Иако је повластица за ваш пртљаг добар за регионалне превознике које авио-компанија користи као подизвођаче — обично између малих аеродрома и чворишта — често се не примењује на летове са дељењем кодова. Код шерења су када две или више авио-компанија продају места на истом лету. Обично се примењује политика пртљага авио-компаније која обавља лет.

  „Обично, власник примарне картице мора бити на путу путовања да би добио ослобађање од накнаде за пртљаг. Бити овлашћени корисник често није довољно добро.”
 9. Бити само овлашћени корисник. Обично, власник примарне картице мора бити на путу путовања да би добио ослобађање од накнаде за пртљаг. Бити овлашћени корисник није довољно добро осим ако не путујете са примарним власником картице на истој резервацији.

 10. Бити нови власник картице. Неке авио-компаније упозоравају да рачун ваше кредитне картице мора бити отворен толико дана пре путовања да бисте остварили погодности. Типично је седам дана. Делта каже да је доступна након што добијете физичку картицу. Јунајтед каже да ваш рачун мора бити отворен две недеље.

» ВИШЕ: Одређене 'готцхас' такође важе за приступ салону авио-компаније путем ваше кредитне картице

Други начини за добијање бесплатне чекиране торбе

Ако сте ухваћени у једном од изузетака у вези са картицом авио-компаније и немате елитни статус честог летача, можете да избегнете издвајање готовине за чекиране торбе ако имате друге путне картице које би могле да покрију трошкове.

Неке луксузне путне картице долазе са годишњим кредитом за путовање који се може користити за накнаде за чекирани пртљаг. Примери су Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а и Цхасе Саппхире Ресерве®.

„Такође можете да избегнете издвајање готовине за чекиране торбе ако имате опште путне карте које би могле да покрију трошкове.”

А неке опште путне картице вам омогућавају да у суштини избришете путне трошкове као што су накнаде за чекирани пртљаг тако што ћете применити акумулиране поене да бисте добили кредит на изводу. Примери укључују Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитну картицу и кредитну картицу Банк оф Америца® Травел Ревардс.

Такође, неке авио-компаније се одричу накнада за торбу за активну војску.

Проверите своју авио-компанију

Правила о бесплатној чекираној торби разликују се од авио компаније и могу се мењати током времена. Брза претрага на мрежи би требало да прикаже праву страницу са правилима о пртљагу авио-компаније и њеним заједничким брендираним правилима. Ево линкова до смерница за неке велике авио-компаније:

 • Америцан Аирлинес

 • Делта Аир Линес

 • Унитед Аирлинес

Соутхвест Аирлинес не наплаћује прве две чекиране торбе, а његове кобрендиране кредитне картице не нуде погодности за чекирање додатних торби.

Иако је ослобађање од накнаде за чекирани пртљаг драгоцено и генерално једноставно за коришћење, оно се не примењује у свим ситуацијама. Зато је вредно неколико минута да испитате ограничења погодности ваше торбе.

Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here