Ограничења величине ручног пртљага авио-компаније и ТСА“,

Без обзира да ли намерно пакујете лако или допуњујете свој чекирани пртљаг, важно је да имате на уму величину ручног пртљага Управе за безбедност транспорта (ТСА) када пакујете торбу и идете на аеродром.

На крају крајева, не дозвољавају све авио-компаније бесплатно ручни пртљаг у пуној величини, а већина има мало другачија правила о томе које величине те торбе могу бити. Немојте бити ухваћени несвесни на капији; могу сачекати велике накнаде за пртљаг и непријатности.

Ево шта треба да знате о дозвољеним количинама ручне пртљаге авио компаније и ТСА.

Ограничења величине ручног пртљага специфична за авио-компанију

Као опште правило, лични предмет обично укључује мале ранчеве, торбице, актовке, торбе за пелене, торбе за фотоапарате или предмете сличне величине који могу стати испод седишта испред вас. Торба за ручни пртљаг може бити било шта, од великог ранца до малог кофера. Али битно је мање облик него величина, па ево ограничења величине ручног пртљага за сваку од главних домаћих авио-компанија:

Аласка Аирлинес

На лет Аласка Аирлинеса можете бесплатно понети ручни пртљаг и лични предмет.

 • Торбе за ручни пртљаг су ограничене на 22 инча дугачке, 14 инча широке и 9 инча високе, укључујући точкове и ручке. Сва три мерења не би требало да буду више од 45 инча.

 • За личне ствари, Аљаска нуди примере ташне, лаптопа или актовке.

 • Аљаска не наводи ограничења тежине, али каже да би путници требало да могу да подижу предмете који иду у канту изнад главе.

» Сазнајте више: Водич за пртљаг и друге накнаде Аласка Аирлинес-а

Америцан Аирлинес

За лет Америцан Аирлинес-а путници добијају један лични предмет и један ручни пртљаг, без обзира на врсту карте коју су купили (укључујући елитне чланове).

 • Торбе за ручни пртљаг не би требало да буду веће од 22 инча дугачке, 14 инча широке и 9 инча високе укључујући ручке и точкове.

 • Димензије личних предмета не би требало да прелазе 18 инча дужине, 14 инча широке и 8 инча висине.

 • Нема ограничења тежине за ручни пртљаг.

» Сазнајте више: Накнаде за пртљаг Америцан Аирлинес-а: Како функционишу, како их избећи

Делта Аир Линес

Делта летачима је дозвољена једна ручна торба и један лични предмет.

 • Укључујући точкове и ручке, мере не смеју да прелазе 22 инча дужине, 14 инча ширине и 9 инча висине. Комбинована дужина плус ширина плус висина пртљага не сме бити већа од 45 линеарних инча.

 • За личне ствари, Делта каже да су примери величине ташне, мали руксаци и лаптопови.

 • Три места имају ограничења тежине: Сингапур (7 кг, око 15.4 фунте), Пекинг (10 кг, око 22 фунте) и Шангај (10 кг, око 22 фунте).

» Сазнајте више: Делта Аир Линес накнаде за пртљаг: Како функционишу, како их избећи

Фронтиер

Фронтиер наплаћује и чекирани пртљаг и ручну торбу, а цена зависи од руте којом летите. Такође се разликује у зависности од тога да ли купујете торбе унапред преко веба или мобилне апликације, на шалтеру карата или на излазу за укрцавање.

 • Ручне торбе морају бити мање од 35 фунти и не смеју бити веће од 10 инча дубине, 16 инча широке и 24 инча високе. Торбе морају стати у канте изнад главе.

 • Пријављене торбе не смеју бити дуже од 62 линеарна инча (дужина + ширина + дубина) и морају тежити испод 50 фунти.

 • Лични предмети морају да стану испод седишта испред вас и не могу да пређу 8 инча дубине, 18 инча широке и 14 инча висине.

» Сазнајте више: Накнаде за гранични пртљаг: Како функционишу

ЈетБлуе

Нису сви путници ЈетБлуе-а дозвољени исти ручни пртљаг. Путници који су купили Басиц Блуе карте добијају један лични предмет (осим купаца Мозаика који увек добијају ручни пртљаг). Блуе, Ектра Блуе, Блуе Плус и Минт карте дозвољавају један ручни пртљаг и један лични предмет.

 • Укључујући точкове и ручке, мере дужине, ширине и висине не смеју да прелазе 22 инча дужине, 14 инча широке и 9 инча висине.

 • Лични предмети не могу бити дужи од 17 инча, широки 13 инча и високи 9 инча или мањи да стане испод седишта испред вас.

 • На ЈетБлуе-у нема ограничења тежине за ручни пртљаг.

» Сазнајте више: Водич за ЈетБлуе пртљаг, отказивање и друге накнаде

Соутхвест Аирлинес

Соутхвест је познат по издашном бесплатном чекираном пртљагу, али ограничења ручне пртљаге су слична већини других авио-компанија - један лични предмет и један ручни пртљаг по путнику.

 • Мерење ручне пртљаге не би требало да прелази 24 инча дужине, 16 инча широке и 10 инча висине.

 • Лични предмети су ограничени на 18.5 инча дуга, 8.5 инча широк и 13.5 инча висок.

 • Соутхвест не наводи ограничења тежине за ручне предмете.

» Сазнајте више: Водич за пртљаг на југозападу и друге накнаде

Унитед Аирлинес

Већина путника који лете са Унитед-ом могу понети један ручни пртљаг и један лични предмет, али ако путујете по основној економској тарифи, дозвољен вам је само један лични предмет (осим ако нисте МилеагеПлус Премиер члан, путујете у иностранство или имате МилеагеПлус кредитну картицу, као што је Унитед℠ Бусинесс Цард).

 • Укључујући ручке и точкове, максималне димензије за ручни пртљаг су 22 инча дуга, 14 инча широка и 9 инча висока.

 • Лични предмети су ограничени на 17 инча дужине, 10 инча широке и 9 инча висине.

 • Унитед не објављује ограничења тежине за ручни пртљаг.

» Сазнајте више: Шта треба да знате о пртљагу компаније Унитед Аирлинес и другим накнадама

ТСА ограничења и величине ручне пртљаге

Пре него што уопште стигнете до излазне капије, морате да очистите ТСА контролни пункт, што значи пре свега, морате да се придржавате ограничења течности за ручни пртљаг (и других правила) да бисте прошли кроз безбедност.

Течности

Пакујте течности, креме, пасте и гелове у контејнере не веће од 3.4 унце (или 100 милилитара), а затим их ставите у провидну посуду са затварачем. Све веће течности ће морати да иду у чекирани пртљаг.

Постоји неколико изузетака - одређени течни лекови и формула за бебе или мајчино млеко су изузети од ових ограничења.

Запаљиви

Једини запаљиви запаљиви материјали који су дозвољени у ручном пртљагу су цигаре, цигарете, упаљачи за једнократну употребу и Зиппо и суве батерије (попут АА или ААА).

Опрема за камповање и спорт

Можете носити ваздушни душек са уграђеном пумпом (придржавајући се посебних упутстава), рогове, кошаркашке лопте, фудбалске лопте, бејзбол лопте, фудбалске лопте, ланце за бицикле и пумпе за бицикле. Дозволе за бицикле варирају у зависности од авио-компаније, али палице за бејзбол, спреј за медведе и ударци медведа никада нису дозвољени — нити је аеросолни инсектицид.

Остале ставке

Постоји велики број забрањених предмета, укључујући ножеве, ватрено оружје и секаче кутија. Чија комплетна листа се може наћи на веб страници ТСА.

Штреберски савет: Још увек нисте сигурни да ли је нешто што планирате да понесете ограничено? Пошаљите фотографију АскТСА на Твиттер или Фацебоок Мессенгер да бисте сазнали.

Доживите несметано искуство на аеродрому са својом рукохватом

Без обзира којом авиокомпанијом летите, прво се уверите да знате коју величину ручне пртљаге можете да унесете у авион и да сте упознати (и спремни за) ограничења ручне пртљаге ТСА. Тада можете очекивати мирније и мање стресно искуство на аеродрому и авиону.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here