Алтернативе за куповину куће за једну породицу

Кућа за једну породицу има много предности: приватност, простор и слободу да направите онолико промена колико желите (наравно, у оквиру зонских прописа). Али живот у једној породици није за свакога: можда не желите да будете заглављени док косите травњак или смишљате кога да позовете у случају пуцања цеви. Породичне куће такође имају тенденцију да буду скупље од других врста некретнина.

Ако желите да купите кућу, али нисте сигурни да вам треба кућа за једну породицу, имате много опција. Ево кратког увода о томе шта постоји. Али прво...

Шта је породична кућа?

Када гледате некретнине, кућа за једну породицу обично значи самостојећу кућу за једну породицу изграђену на локацији. Изграђен на локацији - што указује да је кућа изграђена на својој локацији - разликује ову врсту куће од модуларних и произведених домова.

„Када гледате некретнине, породична кућа обично значи самостојећу кућу изграђену на локацији.”

Одвојено значи да нема заједничких зидова, нема заједничких комуналија, директног приступа спољашњости - и можда неког сопственог спољашњег простора. То би могло бити само по један појас земље са сваке стране куће, али ако сте власник куће, тај комад земље је само ваш.

Самостојеће породичне куће су вероватно најчешћи тип становања у Сједињеним Државама. Према 2018 У.С. Подаци пописа, више од 60% станова у земљи су самостојеће куће. Али то није све што постоји.

» ВИШЕ: Колико можете себи приуштити да потрошите на дом?

Цондос

Кондоминијум, или стан, може бити приступачнија алтернатива ако се налазите у области у којој су једнопородичне куће скупе. Станови у вишеспратној згради се практично не разликују од станова за изнајмљивање, а једни поред других или одвојени станови могу изгледати као градске куће, али станови су различити.

Оно што разликује станове је оно што поседујете. Када купите стан, имате искључиво власништво над зидовима и свиме што је унутар јединице. Такође имате заједничко власништво над отвореним и заједничким просторима.

Аспектима заједничког власништва над стамбеним комплексима се бави удружење власника кућа. Као власник стана, плаћаћете месечну ХОА накнаду за сво одржавање, уређење и друго одржавање које се одвија ван ваше јединице.

» ВИШЕ: Погледајте данашње стопе за стамбене хипотеке

Товнхоусес

Термин градска кућа може изгледати као синоним за стан, али постоји кључна разлика: поред јединице, ви имате искључиво власништво над парцелом земљишта своје јединице и можете бити одговорни за њено одржавање, чак и ако је градска кућа припојена на суседну јединицу.

» ВИШЕ: Шта треба да знате о куповини куће у граду

Задруге

Када купите задругу (скраћено за задружно становање), уместо да поседујете појединачну јединицу, ви сте деоничар у згради или развоју. Количина залиха коју имате у задрузи и колико она вреди зависиће од вредности ваше индивидуалне јединице и како су финансије задруге структуриране. Иако бисте могли претпоставити да су све задруге стамбене зграде или стамбени комплекси, било која врста животне ситуације, укључујући изградњу породичних кућа, може бити задруга. Задруга је заправо врста власништва над кућом, а не тип куће.

» ВИШЕ: Упоредите трошкове изнајмљивања са. куповина

Вишепородичне куће

Оно што чини зграду вишепородичном, а не само пар станова? Све је у дељењу: вишепородична кућа може имати јединице које деле комуналије или складишни простор (као што је таван или подрум), или које једноставно нису потпуно подељене. Вишепородичне куће су често дуплекси, који имају две јединице које су обично једна поред друге и имају једног власника. Други пут ћете видети велике, старије куће које су подељене на вишепородичне куће.

Пошто свака јединица има свој унос - и обично своју адресу - понекад ћете наћи нешто што изгледа као половина дуплекса на продају. То је заправо „кућа близанаца“, која личи на дуплекс. Они деле зид и парцелу, али се заправо сматрају две одвојене парцеле. Самостално власништво над вишепородичним кућама је много чешће, тако да ако желите да купите, већа је вероватноћа да ћете куповати целу имовину и издавати јединице.

» ВИШЕ: Платите хипотеку тако што ћете изнајмити део свог дома

Произведене и мобилне кућице

Разлика између произведене куће и мобилне куће? Старост. Дана 15. јуна 1976. године, Одељење за становање и урбанизам издало је смернице за изградњу ових домова.

Технички, термин мобилна кућа односи се само на покретну кућу произведену пре ХУД-ових смерница из 1976. Произведена кућа је покретна кућа изграђена након имплементације „ХУД кода“. Произведене куће морају испуњавати код (и имати ознаку која то доказује).

Без обзира да ли се мобилне или произведене куће заиста померају или су постављене на основу, обе су изграђене на трајној шасији и могу се вући. Иако се многе врсте кућа (као што су монтажне куће, па чак и куће од контејнера) производе, пошто нису изграђене на шасији, ХУД не сматра да су то произведене куће. Већина зајмодаваца такође не.

» ВИШЕ: ФХА наслов 1 кредити за стамбене објекте

Модуларне куће

Да, модуларне куће су самостојеће куће за једну породицу (хеј, и произведене куће!). Разлика је у начину изградње: уместо да се граде на лицу места од темеља, модуларне куће се граде у деловима који се доносе на локацију, спајају и завршавају на лицу места. Иако су изграђене на другачији начин од традиционалних породичних кућа, модуларне куће морају да прате исте локалне грађевинске кодове као и куће изграђене на локацији.

Без обзира на то који тип куће на крају одлучите да купите, пожелећете да почнете са истим основним корацима: Израчунајте свој буџет за куповину куће, упоредите зајмодавце, добијете претходно одобрење за хипотеку, а затим – забавни део – почните да купујете своје ново место.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here