Програм Америцан Аирлинес ААдвантаге: Комплетан водич

» Ажурирања о ЦОВИД-19:

 • Америчка политика промене и отказивања.

 • Политике америчког елитног статуса.

Основан 1930. године, Америцан Аирлинес је један од три америчка „наслеђена“ превозника и један од највидљивијих брендова у авијацији. 2015. године, УС Аирваис се спојио са бившом америчком холдинг компанијом како би створио највећег светског превозника на основу величине флоте, дестинација које се опслужују и прихода. Спајањем су дошле проширене руте и додатне могућности за откуп награда.

Америцан је доминантан авиопревозник на свом матичном аеродрому Далас-Форт Ворт и такође има чворишта у Шарлоту, Чикагу (О’Харе), Лос Анђелесу, Мајамију, Њујорку (ЛаГвардија и ЈФК), Филаделфији, Фениксу и Вашингтону, Д.Ц. (Реган Натионал). Данас авио-компанија обавља у просеку 6.700 летова сваког дана, опслужујући 350 градова у 50 земаља.

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

Ако је ваш матични аеродром упориште Америцан Аирлинес-а, или ако једноставно одлучите да редовно летите авиопревозником, упознавање са ААдвантаге програмом за честе лете је добар први корак.

У овом згодном водичу представићемо све различите начине на које можете да зарадите и искористите ААдвантаге миље. Такође ћемо разговарати о елитном статусу и АА-овом Оневорлду и независним авио партнерима.

Колико вреде миље Америцан Аирлинес-а

На основу наше најновије анализе, НердВаллет вреднује миље Америцан Аирлинес-а на 1.2 цента по комаду. Да бисмо утврдили вредност наградних миља, упоредили смо цене у готовини и исплате награда за економске повратне руте на неколико дестинација и датума. Поделили смо цену готовинске карте са ценом наградне карте да бисмо одредили вредност „цента по миљи“ за сваки лет, а затим усредсредили ову вредност за неколико летова и датума. Прочитајте више о томе како смо дошли до ових цифара.

Ово је стога основна вредност за миље Америцан Аирлинес-а, заснована на подацима из стварног света прикупљеним са стотина економских рута, а не максимална вредност. Другим речима, требало би да тежите откупу награда које нуде 1.2 цента или више од ваших америчких миља.

» Сазнајте више: Желите да знате какав је амерички програм лојалности у поређењу са програмима других авио-компанија? Погледајте нашу посебну страницу са проценама.

Да бисте одредили вредност својих миља за одређене летове, поделите готовинску вредност карте (уманујући све примењиве порезе/накнаде ако искористите миље) са бројем миља потребних за лет. Дакле, ако би карта коштала или 100 долара, или 15.000 миља + 10 долара за порезе/таксе, математика би била следећа:

(100 – 10 УСД) / 15.000 = 0.006 или 0.6 центи по миљи.

Како зарадити ААдвантаге миље

Програм за честе лете Америцан Аирлинес-а назива се ААдвантаге. Зарађујете миље када летите америчком или неком од њених партнерских авио-компанија, и кроз боравак у хотелима, изнајмљивање аутомобила, одморе, крстарења, ресторане, шопинг портале, разне промоције или једноставно куповином миља (обично лоша идеја). Можете их искористити за наградне летове, надоградње, изнајмљивање аутомобила, боравак у хотелима, одморе, приступ салону аеродрома Адмиралс Цлуб и још много тога. Иако се зову „миље“, зарађујете их на основу тога колико новца потрошите на карте, а не колико далеко летите.

» Сазнајте више: Пронађите најбољу кредитну картицу авио компаније за вас

Генерално, ААдвантаге миље ће истећи ако одете 18 месеци без зараде или откупа миља на америчкој или једној од њених партнерских авио-компанија. Међутим, од 1. јула 2020. чланови млађи од 21 године су изузети од истека километраже. Такође, ако имате кредитну картицу бренда Америцан Аирлинес, ваше миље ће остати важеће све док наставите да користите картицу.

Зарађивање ААдвантаге миља када летите

Зарада на Америцану: Број миља које зарадите за лет зависи од тога колико потрошите на карту (у основној цени и накнадама које намеће превозник). Ако имате ААдвантаге елитни статус, зарадићете додатне бонус миље за своје путовање.

Статусни ниво

Зарађене миље

Статус бонус

ААдвантаге (основна)

5 миља за потрошени долар

Ниједан

Злато

7 миља за потрошен долар

40% бонуса у поређењу са основним

Платинум

8 миља за потрошени долар

60% бонуса у поређењу са основним

Платинум Про

9 миља за потрошен долар

80% бонуса у поређењу са основним

Екецутиве Платинум

11 миља за потрошен долар

120% бонуса у поређењу са основним

НАПОМЕНА: Миље зарађујете само на авионским картама и накнадама авио-компаније. Порези и накнаде које намеће влада не зарађују миље.

Зарада на другим авиокомпанијама: Америчке авио-компаније у савезу Оневорлд дистрибуирају миље за честе лете на основу тога у којој класи су ваше карте резервисане. Најјефтиније економске карте могу зарадити само 25% до 50% прелетених миља, док карте за премиум економску, пословну и прву класу могу зарадити 100% базних миља и бонус у кабини између 10% и 50%.

Међутим, не могу се све руте или летови квалификовати. Ако купите лет помоћу кода за резервацију који није наведен као квалификован за награде, нећете зарадити никакве наградне миље за свој лет. Поред тога, неке руте или придружене авио-компаније можда неће зарадити миље. Да бисте боље разумели колико миља можете да зарадите са америчким Оневорлд партнерима, посетите америчку веб локацију.

Назад на врх

Зарађивање ААдвантаге миља помоћу кредитне картице

Америцан Аирлинес нуди кобрендиране кредитне картице преко Цити-а и Барцлаиса.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

НердВаллетова омиљена кредитна картица за ААдвантаге програм је Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард®. То вам даје:

 • 2 ААдвантаге® миље за сваки $1 потрошен на куповину Америцан Аирлинес-а који испуњава услове.

Такође добијате одличан бонус за регистрацију за почетак: Зарадите 50.000 Америцан Аирлинес ААдвантаге бонус миља након куповине од 2.500 УСД у прва 3 месеца од отварања налога.

Годишња накнада је 99 УСД — али погодности за чекирани пртљаг на овој картици могу то да надокнаде прилично брзо. Прва пријављена торба је бесплатна за вас и још четири особе које путују по вашој резервацији. Такође добијате жељени укрцај, тако да можете да уђете у авион релативно рано и пронађете простор за ручни пртљаг.

» СКОЧИТЕ НАПРЕД на друге кредитне картице које зарађују ААдвантаге миље

Назад на врх

Зарађивање ААдвантаге миља преко партнера

 • Хотели: Можете да зарадите ААдвантаге миље у већини великих хотелских ланаца. У неким случајевима зарађујете 1 или 2 миље по потрошеном долару; у другим, зарађујете фиксни број миља по боравку. Погледајте партнерске хотеле и правила зараде овде.

 • Обедовање: Регистрирајте кредитну картицу код ААдвантаге Дининг и сваки пут када користите ту картицу у ресторану, клубу или бару који учествује, зарадићете 1 до 5 миља по потрошеном долару. Постоји више од 11.000 локација које учествују.

 • Изнајмљивање аутомобила: Већина главних агенција за изнајмљивање аутомобила нуди опцију да зарадите ААдвантаге миље. Погледајте правила овде.

 • Куповина: Када купујете онлајн преко ААдвантаге еСхоппинг тржног центра, зарађујете миље за сваки долар који потрошите код више од 950 продаваца.

 • Одмор: Када резервишете лет и хотел преко АА Вацатионс, можете зарадити додатне миље.

 • Крстарења: Могли бисте зарадити 3 миље за 1 долар (до 30.000 ААдвантаге миља) за резервацију крстарења преко АА Цруисес-а.

Назад на врх

Куповина додатних ААдвантаге миља

Куповина миља преко америчког веб-сајта може да иде у вашу корист, посебно ако имате на уму одређене међународне награде. Али у већини случајева, препоручујемо вам да се клоните куповине миља, јер је то скуп начин да их прикупите.

Миље обично коштају 2.По 95 центи, иако Американци редовно нуде распродаје које имају нешто бољу вредност. Међутим, чак и уз било какве попусте, куповина миља би требало да буде последње решење (нпр.г., урадите ово само да бисте допунили свој рачун за исплату награде или спречили да миље истекну).

Назад на врх

Како искористити ААдвантаге миље

ААдвантаге миље се могу искористити за летове преко Америцан Аирлинес-а и његових партнера у Оневорлд алијанси. У већини случајева, можете да их искористите резервисањем преко америчког веб-сајта. Неке авио-компаније се не појављују на АА.цом, и у тим случајевима морате да позовете Америцан Аирлинес и затражите одустајање од накнаде за телефонску резервацију.

Три врсте откупа награда

Америцан Аирлинес има табелу награда засновану на региону и нуди три врсте откупа награда: МилеСААвер (укључујући ван радног времена), ААнитиме и Веб Специалс.

 • Места за награду МилеСААвер се могу резервисати за само 7.500 миља на одређеним једносмерним путовањима у Северној Америци. Награде МилеСААвер могу бити доступне у свим класама, али цена коју ћете платити за пословна или првокласна наградна места је често скупља од економских седишта. С обзиром на ниску цену МилеСААвер седишта, можда ће бити доступан само ограничен број њих на датом лету. АА такође нуди МилеСААвер награде ван радног времена за Хаваје и међународне дестинације на основу датума за које авиокомпанија сматра да су ниска сезона за путовања. Попуст за награде ван радног времена креће се од 8% до 33%, што нуди значајну уштеду миља. Можда ћете открити да лет који желите нема МилеСААвер седишта или да су сва заузета. У овом случају, све што ће показати су ААнитиме награде.

 • АА седишта за награду су доступна за скоро сваки лет, али су знатно скупља. Лет који кошта 7.500 миља за МилеСААвер седиште може коштати чак 40.000 миља за ААнитиме седиште. Резервисање ових награда генерално није препоручљиво с обзиром на лошу вредност цент-пер-миле.

 • Веб специјалне понуде су изузетно снижене награде (од чак 5000 миља) за одређене дестинације. Цена миља варира у зависности од региона и датума, а наградне карте имају одређена ограничења. Америцан Аирлинес не објављује своје веб специјалне понуде ни на једној одређеној одредишној страници, али брза претрага ће вам рећи да ли рута коју желите потпада под снижену стопу.

Назад на врх

Добре опције откупа

Уопштено говорећи, најбољи откупи су у пословним и првокласним кабинама. Зашто је ово? Зато што је повећање готовинских трошкова од економске карте до карте за пословну или прву класу мање од повећања трошкова у миљама од економске карте до пословне карте или карте прве класе.

На пример, награда за повратно путовање из континенталне У.С. до Европе кошта 60.000 миља у економској или 115.000 миља у пословној класи.

Привредна награда

Иста карта у готовини кошта 540 долара.

Након одбитка трошкова пореза, добијате 0.Откуп 8 центи по миљи, што је мало испод наше процене.

Бизнис класа

У пословној класи, откуп изгледа веома другачије с обзиром на високу цену лета.

У миљама, тај исти лет кошта 115.000 и 131 долар.45 пореза.

Овај откуп резултира вредношћу од 2.4 цента по миљи, што је више него двоструко више од нашег 1.2 цента по миљи.

Иако је награда порасла за 92% са 60.000 миља у економској класи на 115.000 миља у пословној класи, нето трошак у доларима је повећан са 459 на 2.761 долара (502%). Ово несразмерно повећање миља и новца објашњава зашто награда за премиум кабину често пружа много већу вредност откупа.

Међутим, ово је само илустрација - не кажемо да откуп ниже вредности није користан. Свако има различите преференције путовања и циљеве одредишта, а неким људима можда уопште није стало до врхунског искуства у кабини. Запамтите да миље треба користити за путовања, а не скупљати за најбољи могући откуп. Све док се осећате као да добијате добру вредност, то је све што је заиста важно.

Назад на врх

Лоше опције откупа

Коришћење ваших ААдвантаге миља за резервацију хотела са поенима доноси ниску вредност.

У једној потрази за хотелом у Мајамију, вредност коришћења миља за хотелску собу била је око 0.6 центи по миљи, што је испод наше 1.Процена од 2 цента, отприлике половина вредности коришћења миља за домаћа путовања. Боља опклада би била да користите хотелске поене или награде зарађене кредитном картицом за поврат новца за хотелске резервације.

На пример, боравак од две ноћи у ЈВ Марриотт Маркуис Миамију је 1.116 долара.

Ако бисте ово резервисали користећи АА миље, коштало би 175.100 АА миља + 56 УСД.60 у хонорарима.

Као што се види у наставку, овај откуп би резултирао проценом од само 0.6 центи по миљи.

Назад на врх

» Сазнајте више: Планирајте своје следеће коришћење ААдвантаге миља помоћу наше алатке за бодове за авио-компаније

Партнери Америцан Аирлинес-а

Генерално, можете зарадити ААдвантаге миље на летовима са Оневорлд партнерима и искористити своје миље за летове Оневорлд авиокомпанија.

Чланови Оневорлд алијансе

Оневорлд партнерске авио-компаније су:

 • Аласка Аирлинес.

 • Бритисх Аирваис.

 • Цатхаи Пацифиц.

 • Финнаир.

 • Ибериа.

 • Јапан Аирлинес.

 • Малаисиа Аирлинес.

 • Кантас.

 • Катар Аирваис.

 • Роиал Аир Мароц.

 • Роиал Јорданиан Аирлинес.

 • С7 Аирлинес.

 • СриЛанкан Аирлинес.

Друге партнерске авио-компаније

У авио-компанијама изван Оневорлд алијансе, ваша способност да зарадите или искористите миље је ограниченија. Можда ћете моћи да зарадите миље, али не и да их искористите, на пример, или ћете можда моћи да искористите само за одређене летове. Остале партнерске авио компаније укључују:

 • Аир Тахити Нуи.

 • Цапе Аир.

 • Цхина Соутхерн Аирлинес.

 • Етихад Аирваис.

 • Фији Аирваис.

 • ГОЛ Аирлинес.

 • Хаваииан Аирлинес.

 • Интерјет.

 • ЈетБлуе.

 • Морска Девичанска острва.

Иако можете искористити миље за већину ових партнера на АА.цом, мораћете да позовете авио-компанију да резервишете неке награде. Награде које се не могу резервисати на мрежи укључују:

 • Етихад Аирваис.

 • Цхина Соутхерн Аирлинес.

 • ГОЛ Аирлинес.

Табела награда за летове за партнерске авио-компаније вам говори како можете бесплатно зарадити летове на другим авио-превозницима осим америчких.

» Сазнајте више: Добијање америчких наградних летова за мање миља

Назад на врх

Нивои статуса програма ААдвантаге

Свако се може пријавити за ААдвантаге програм, али основно чланство долази само са бројем летника и налогом на којем се акумулирају ваши поени. Праве доброте долазе када стекнете елитни статус.

ААдвантаге елитни нивои и предности

Злато

Платинум

Платинум Про

Екецутиве Платинум

Бонус за километражу

40%

60%

80%

120%

Услови за надоградњу*

• Бесплатне надоградње се аутоматски траже на свим летовима од 500 миља или мање. • Може да купи или користи миље за надоградњу на летовима дужим од 500 миља.

• Бесплатне надоградње се аутоматски траже на свим летовима од 500 миља или мање. • Може да купи или користи миље за надоградњу на летовима дужим од 500 миља.

• Бесплатне надоградње се аутоматски траже на свим летовима.

• 4 системске надоградње годишње, са могућношћу да зарадите још 4. • Бесплатне надоградње се аутоматски траже на свим летовима. • Бесплатне надоградње доступне и на наградним местима.

Када су надоградње потврђене

24 сата пре поласка

48 сати пре поласка

72 сата пре поласка

100 сати пре поласка

Приоритетно седење у главној кабини**

• Жељена седишта бесплатно. • 50% попуста на Маин Цабин Ектра.

• Преферирана и главна кабина Додатна седишта бесплатно.

• Преферирана и главна кабина Додатна седишта бесплатно.

• Преферирана и главна кабина Додатна седишта бесплатно.

Бесплатне чекиране торбе по лету

1

2

2

3

„Надоградње широм система“ вам омогућавају да резервишете место на следећем доступном нивоу услуге — на пример, можете резервисати место у пословној класи по цени економске карте. Насупрот томе, „Захтеви за надоградњу“ се шаљу након што купите карту и испуњавају се само ако је слободног места. На тарифама Басиц Ецономи нису доступне надоградње. Главна кабина Додатна седишта имају до 6 инча више простора за ноге и налазе се у предњем делу главне кабине. Пожељна седишта имају стандардни простор за ноге, али су на предњем делу главне кабине.

Назад на врх

Штавише, од октобра. 13, 2021, стицање елитног статуса са Американцима ће вам донети реципрочан статус и бенефиције када летите са ЈетБлуе-ом преко партнерства Североисточне алијансе.

Како зарадити елитни статус у ААдвантаге-у

Да бисте стекли елитни статус, мораћете да разумете три кључна појма: елитни квалификациони долари, елитне квалификационе миље и елитни квалификациони сегменти.

Елитни квалификациони долари, или скраћено ЕКД, зарађују се на основу тога колико потрошите на карте са Америцаном и њеним Оневорлд партнерима (без владиних пореза и такси). Ваша зарада ће се променити у зависности од класе услуге коју резервишете и ограничења партнера.

Елитне квалификационе миље, или ЕКМ, су стварне миље које прелетите сваке године на броду Америцан и његових Оневорлд партнера. Они се израчунавају узимањем километраже лета и множењем са класом карте:

 • Прва или пословна класа пуне цене: ЕКМ = прелетене миље к 3.

 • Прво попуст или посао: ЕКМ = прелетене миље к 2.

 • Премијум економска класа: ЕКМ = прелетене миље к 1.5.

 • Економија: ЕКМ = прелетене миље к 1.

 • Основна економија: ЕКМ = прелетене миље к 0.5.

Ваша зарада може да варира у зависности од других партнерских авио-компанија, у зависности од класе услуге коју резервишете. Посетите америчку веб страницу да бисте сазнали више о томе шта се квалификује за елитни статус и како то може утицати на ваше планове.

Елитни квалификациони сегменти или ЕКС се зарађују на основу тога колико сегмената лета од полетања до слетања прођете. Директни лет из Л.А. до Њујорка би зарадио један ЕКС — али ако бисте имали одмор у Чикагу, то би била два ЕКС. Да бисте стекли елитни статус, потребан вам је минимални број ЕКД-а плус одређени број ЕКМ-а или ЕКС-а

Назад на врх

Злато

Платинум

Платинум Про

Екецутиве Платинум

Да бисте стекли овај статус, морате имати ЕКД од најмање:

$3,000

$6,000

$9,000

$15,000

И ИЛИ оволико ЕКМ-а:

25.000

50.000

75.000

100.000

ИЛИ оволико ЕКС-а:

30

60

90

120

Назад на врх

Кредитне картице које зарађују ААдвантаге миље

Америцан Аирлинес је необичан међу У.С. авио-компаније у томе што има уговоре о кредитним картицама са два различита издаваоца — наслеђе његовог спајања са У.С. Аирваис. Картице које зарађују ААдвантаге миље укључују:

Од Цити

Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард®

 • 2 миље за сваки долар потрошен на бензинским пумпама.

 • 2 миље за сваки долар потрошен у ресторанима.

 • 2 миље за сваки долар потрошен на куповину Америцан Аирлинес-а који испуњава услове.

 • Годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 99 УСД.

ЦитиБусинесс® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Мастерцард®

 • 2 миље на сваки долар потрошен на куповину Америцан Аирлинес-а који испуњава услове.

 • 2 миље на сваки долар потрошен на телекомуникационе услуге, трговце за изнајмљивање аутомобила и бензинске пумпе.

 • 1 миља за 1 долар потрошен на све остало.

 • Годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 99 УСД.

Цити® / ААдвантаге® Екецутиве Ворлд Елите Мастерцард®

 • 2 миље на сваки долар потрошен на куповину Америцан Аирлинес-а који испуњава услове.

 • 1 миља за 1 долар потрошен на све остало.

 • Годишња накнада: 450 долара - не одустаје у првој години.

Картица Америцан Аирлинес ААдвантаге МилеУп℠

 • 2 миље за сваки долар потрошен на куповину Америцан Аирлинес-а који испуњава услове.

 • 2 миље за сваки долар потрошен у продавницама, укључујући услуге доставе намирница.

 • 1 миља за 1 долар потрошен на све остало.

 • Годишња накнада: 0 УСД.

Од Барцлаиса

ААдвантаге® Авиатор® Ред Ворлд Елите Мастерцард®

 • 2 миље по долару потрошеном на квалификоване куповине Америцан Аирлинес-а.

 • 1 миља по долару за све остале куповине.

 • Годишња накнада: 99 долара.

ААдвантаге® Авиатор® Ворлд Елите Бусинесс Мастерцард®

 • 2 миље по долару потрошеном на квалификоване куповине Америцан Аирлинес-а.

 • 2 миље по долару потрошеном код квалификованих продаваца канцеларијског материјала, телекомуникација и изнајмљивања аутомобила.

 • 1 миља по долару за све остале куповине.

 • Годишњи бонус од 5% ваших зарађених миља.

 • Годишња накнада: 95 долара.

Повратак на врх Често постављана питања Да ли се Америцан Аирлинес ААдвантаге исплати?

Одлука да ли је програм вредан зависи од вашег матичног аеродрома и где желите да летите. Америцан Аирлинес лети у 50 земаља (150 преко својих Оневорлд партнера), пружајући путницима широке могућности да користе његову услугу. ААдвантаге, који је програм лојалности авио-компаније, нуди многе могућности да искористите своје миље за наградне летове. Ако Американац лети до вашег матичног аеродрома и стигне до дестинација које бисте желели да посетите, то је одлична авио-компанија са којом можете зарадити миље.

Како да контактирам Америцан Аирлинес ААдвантаге?

Да бисте контактирали Америцан Аирлинес телефоном у Сједињеним Државама.С., позовите 800-433-7300 или посетите веб локацију на аа.цом. Такође можете доћи до Америцан Аирлинеса на Твиттер-у на @америцанаир.

Колико миља вам је потребно да добијете бесплатан лет Америцан Аирлинес-ом?

Наградни летови са Америцан Аирлинес-ом почињу од 7.500 ААдвантаге миља за једносмерни економични лет дужине испод 500 миља у суседној У.С. и Канада. Летови на дуже удаљености у суседној У.С. и Канада почињу на 12.500 миља.

Да ли је ААдвантаге програм бесплатан?

Да, бесплатно је придружити се програму Америцан Аирлинес ААдвантаге. Иди до аа.цом да се региструјете за налог. То ће вам омогућити да зарадите ААдвантаге миље када летите Америцан Аирлинес-ом и његовим Оневорлд партнерима.

Потребна је додатна помоћ при одлучивању?

Покрили смо све основне детаље програма Америцан Аирлинес ААдвантаге. Али ако још увек нисте сигурни да ли је програм за честе лете вредан труда, погледајте наш водич за апсолутне почетнике за програме за честе лете.

Назад на врх

Информације у вези са Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард® и ЦитиБусинесс® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Мастерцард® прикупио је НердВаллет и није их прегледао или доставио издавалац или добављач овог производа или услуге.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here