Америцан Екпресс Блуе Цасх Сховдовн: сваки дан или пожељно?

Бирање између Блуе Цасх Преферред® картице из Америцан Екпресса и Блуе Цасх Еверидаи® картице из Америцан Екпресса сводило се на једно основно питање: да ли сте вољни да платите годишњу накнаду у замену за најбоље стопе награда у класи за намирнице и гас, или не? И то је и даље суштински део одлуке.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

 Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресса долази са вишим стопама поврата готовине у У.С. супермаркети и У.С. бензинске пумпе, али такође има увод од 0 УСД за прву годину, а затим 95 УСД годишње.  Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресса има од $0 годишње накнаде, али су стопе поврата готовине на намирнице и бензин ниже.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Али промена Блуе Цасх Преферред® картице у мају 2019. из Америцан Екпресс-а променила је рачуницу. Сада, не нуди само више цене од свог рођака, већ нуди и више категорија награда. Додаци најбољих цена у класи за квалификовану потрошњу за стримовање и транзит могу вам олакшати одлуку о годишњој накнади.

» ПРОБАЈТЕ НАШ КАЛКУЛАТОР: Упоредите награде које бисте добили на овим картама

Упоређивање карата

Ево како су категорије награда две картице подељене. (Имајте на уму да потрошња која није у категорији бонуса на било коју картицу враћа само 1%. Примењују се услови.)

Награде

Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а

Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а

У.С. супермаркети (до 6.000 долара годишње у потрошњи)

6%

3%

Изаберите У.С. претплате за стримовање

6%

1%

У.С. бензинске пумпе

3%

2%

Транзит (укључујући таксије, дељене вожње, паркинг, путарине, возове и аутобусе)

3%

1%

Изаберите У.С. робне куће

1%

2%

Сва остала потрошња

1%

1%

погледајте стопе и накнаде

погледајте стопе и накнаде

Награде за намирнице 

 • Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а вам враћа 6% готовине у У.С. супермаркети на годишњем трошењу до 6.000 УСД, и 1% више од тога.

 • Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а вам враћа 3% готовине у У.С. супермаркетима до 6.000 долара годишње у потрошњи, и 1% више од тога.

 • Примењују се услови.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље картице НердВаллет-а

Штреберски савет: Многи супермаркети продају поклон картице за разне продавце, ресторане и друге трговце. Куповина поклон картица са било којом од Блуе Цасх картица, а затим коришћење тих поклон картица, значи да можете ефективно да вратите свој бонус готовину на много шири спектар категорија.

Награде за превоз и робне куће 

 • Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а враћа 3% готовине у У.С. бензинске пумпе и друге врсте транзита, укључујући возове, аутобусе, паркинг, путарине, таксије и дељене вожње, без ограничења потрошње. (У.С. Повластица робних кућа за нове кориснике картица је укинута 9. маја 2019.)

 • Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а враћа 2% готовине у У.С. бензинске пумпе, а такође нуди 2% назад у изабраним У.С. робне куће. Не постоје повећане награде за друге облике транзита.

 • Примењују се услови.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље кредитне картице за гас

Награде за услуге стримовања

 • Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а зарађује 6% готовине назад на одабраним У.С. сервиси за стриминг укључујући Хулу, Нетфлик, Пандора и Спотифи.

 • Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а не нуди бонус награде за стримовање, тако да се потрошња у овој категорији враћа 1%.

 • Примењују се услови.

» ВИШЕ: Најбоље картице НердВаллет-а за забаву

Бонус понуде за нове кориснике картица

Обе картице долазе са бонусом добродошлице, а Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а нуди нешто више.

 • Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а: Зарадите кредит од 300 УСД након што потрошите 3000 УСД на куповину на новој картици у првих 6 месеци. Услови се примењују.

 • Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а: Освојите кредит од 200 УСД након што потрошите 2000 УСД на куповине на новој картици у првих 6 месеци. Услови се примењују.

» ВИШЕ: Комплетан преглед Блуе Цасх Преферред® картице компаније Америцан Екпресс

Прављење избора

Додатне категорије бонуса на Блуе Цасх Преферред® картици из Америцан Екпресс-а свакако заслађују посао, али то су награде које боду очи за У.С. потрошња супермаркета која чини картицу тако препознатљивом и привлачном. Графикон испод користи потрошњу намирнице да илуструје релативну вредност ношења Блуе Цасх Преферред® картице из Америцан Екпресс-а и плаћања годишње накнаде након прве године. Приказује три сценарија:

 1. Износ који бисте морали да потрошите са Блуе Цасх Преферред® картицом из Америцан Екпресса да премашите годишњу накнаду након прве године.

 2. Износ који бисте морали да потрошите са Блуе Цасх Преферред® картицом из Америцан Екпресс-а да бисте зарадили више новца него што бисте имали са Блуе Цасх Еверидаи® картицом из Америцан Екпресс-а, узимајући у обзир трошкове годишње накнаде након прве године.

 3. Укупан износ поврата готовине бонуса на Блуе Цасх Преферред® картици од Америцан Екпресс-а када максимално искористите 6% У.С. Супермаркет бонус категорија. (Сва потрошња изнад овог износа враћа 1% на било коју картицу.)

Поређење

Годишња потрошња

Недељна потрошња

Годишњи повраћај новца након одузимања годишње накнаде

1. У.С. потрошња супермаркета је била потребна да се исплати на годишњем нивоу за Блуе Цасх Преферред® картицу од Америцан Екпресс-а, након прве године

$1,583

$31

$0

2. У.С. Потрошња у супермаркету потребна да би се надмашила Блуе Цасх Еверидаи® Цард из Америцан Екпресс-а

3,167 долара

$61

$95

3. Максимални поврат готовине бонуса на У.С. супермаркети

$6,000

116 долара

$265

» ВИШЕ: Комплетан преглед Блуе Цасх Еверидаи® картице из Америцан Екпресс-а

Поређење сопствене потрошње са овим графиконом помаже да се утврди да ли треба да изаберете Блуе Цасх Преферред® картицу из Америцан Екпресс-а или Блуе Цасх Еверидаи® картицу из Америцан Екпресс-а — али то не даје целу слику јер такође морате да узмете у обзир трошкови путовања на посао, плус потрошња на бензин и робне куће.

А Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а и даље има своје предности. Ако сте потпуно спремни за било какву годишњу накнаду, ако се возите на посао уместо да се ослањате на јавни превоз и ако потрошите гомилу новца на квалификовање У.С. робне куће, и даље би могао бити прави избор.

Користите наш калкулатор у наставку да видите која је картица боља за вас на основу ваших месечних образаца потрошње.

Напомена: У.С. Награде за супермаркете на Блуе Цасх Преферред® картици од Америцан Екпресс-а и Блуе Цасх Еверидаи® картици од Америцан Екпресс-а важе само у самосталним продавницама прехрамбених производа и супермаркетима – не и у складиштима (нпр.г., Цостцо, Сам'с Цлуб) или велике продавнице са одељцима за намирнице (нпр.г., Таргет, Валмарт). Награде за гас важе само у У.С. бензинске пумпе — не суперпродавнице, супермаркети или складишни клубови који такође продају бензин.

Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Преферред® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Еверидаи® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here