Предности Америцан Екпресс картице за које можда не знате да их имате

Ваша Америцан Екпресс картица може понудити великодушне погодности као што су награде и бонуси, у зависности од тога коју картицу имате. Али поред ових типичних подстицаја који могу доћи са вашом картицом, постоје додатне и често мање познате погодности које вам могу уштедети новац и које омогућавају ексклузиван приступ траженим продавцима и услугама.

Ево неких потенцијално корисних погодности Америцан Екпресс картице за које можда нисте знали да их имате. Не нуде све картице ове погодности; неки могу пружити само неке од предности наведених у наставку, али ево шта треба да знате.

» ВИШЕ: Која Америцан Екпресс картица је права за вас?

1. Бесплатна достава

Данас је бесплатна достава жељена предност. Власници Америцан Екпресс кредитних картица који испуњавају услове могу да приступе управо томе путем бесплатне погодности СхопРуннер. Власници картица који се пријаве за СхопРуннер погодности добијају бесплатну дводневну испоруку за квалификоване куповине у више од 100 продавница, као и бесплатну испоруку при поврату. Примењују се услови.

Популарни продавци СхопРуннер-а укључују Блоомингдале, Неиман Марцус и Ундер Армоур, као и званичне онлајн продавнице НБА, НФЛ и МЛБ. Упис је бесплатан и доступан је власницима Америцан Екпресс потрошачких и малих пословних картица, као што су популарна Блуе Цасх Преферред® картица од Америцан Екпресс-а и Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а. Примењују се услови.

2. Предности за гурмане

У зависности од тога коју Америцан Екпресс картицу имате, можда ћете имати ексклузивни приступ алатки за резервације ресторана Реси преко апликације издаваоца или кредита за ресторане и услуге доставе намирница као што су Убер Еатс, Грубхуб, Сеамлесс и Бокед.

 • Реси: Преко Реси-а, власници премиум АмЕк картица, попут Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а или Центурион® Цард из Америцан Екпресс-а, имају приступ ексклузивним резервацијама у ресторанима и догађајима. Оне су доступне корисницима Америцан Екпресс-а који испуњавају услове пре него што буду доступни другим Реси корисницима. Уз Реси, власници картица који испуњавају услове могу резервисати нове резервације и управљати постојећим у хиљадама ресторана доступних на платформи и на Америцан Екпресс Глобал Дининг Цоллецтион - доступно преко Цонциерге-а. Корисници такође имају приступ платформама за резервације Боокатабле и СевенРоомс. Мораћете да креирате Реси налог и додате своју Америцан Екпресс картицу која испуњава услове да бисте почели да користите услугу. Примењују се услови.

 • Достава хране: Поред тога, одабране Америцан Екпресс картице, као што је Америцан Екпресс® Голд Цард, нуде кредит популарним услугама доставе хране. Поред 4 поена за сваки долар који ћете зарадити за куповину у ресторанима за понети и доставу, такође можете добити до 10 долара кредита за вечеру месечно (до 120 долара годишње) када плаћате картицом у Грубхуб, Сеамлесс, тхе Цхеесецаке Фацтори, Рутх'с Цхрис Стеак Хоусе, учеснице Схаке Схацк локације и онлајн продавац на велико Бокед. Упис је обавезан. Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

 • Еатс Пасс: Платинум Цард® од Америцан Екпресса, Америцан Екпресс® Голд Цард и Америцан Екпресс® Греен Цард такође имају приступ до 12 бесплатних месеци чланства Еатс Пасс од Убера. Ова бесплатна претплата, која обично кошта 119 УСД годишње (на основу 9 УСД.99 месечна цена током 12 месеци) нуди понуде као што је накнада за испоруку од 0 УСД у ресторанима који испуњавају услове и за одређене испоруке намирница преко 30 УСД, као и 5% попуста на поруџбине у ресторанима које испуњавају услове изнад 15 УСД. Имајте на уму да порези и накнаде за услуге могу да важе и да се не рачунају у минимум поруџбине и да се квалификовани власници картица морају пријавити до децембра. 31. 2021. да бисте добили ову погодност. Када се ваша бесплатна претплата заврши 12 месеци од тренутка када сте се првобитно пријавили за понуду, Убер Еатс Пасс ће аутоматски почети да вам наплаћује по тадашњем месечном курсу. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице за доставу хране

Штреберски савет: До априла. 30, 2022, подобни У.С. Чланови Америцан Екпресс картице могу добити 2-месечну бесплатну пробну верзију (вредност од 298 долара) за будућност. То је услуга која вас повезује са приватним тренером уживо и пружа неограничен приступ сталном тренеру директно са вашег телефона. Примењују се услови.

3. Америцан Екпресс Паи Ит Планирај

Емитент нуди своју верзију недавно популарне куповине сада, плати касније. Са функцијом Паи Ит План Ит®, власници налога могу да отплате мале куповине испод 100 УСД одмах уз Паи Ит® или да користе План Ит® да отплате велике куповине од 100 УСД или више у мањим месечним ратама — уз фиксну месечну накнаду уместо камате.

Имајте на уму да је ова функција доступна само за Америцан Екпресс потрошачке картице, а не и за пословне кредитне картице.

4. АмЕк плаћа током времена

Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а, Америцан Екпресс® Голд Цард и Америцан Екпресс® Греен Цард нуде ову функцију Паи Овер Тиме, која вам омогућава да финансирате куповину која испуњава услове током дужег периода, уз камату. Ово омогућава власницима картица да отплате минимални износ дуга на својим картицама, а затим плате остатак свог стања током времена, уз камату.

Ако имате било коју од три горе поменуте картице, аутоматски ћете бити уписани у програм. Све куповине у износу од 100 УСД или више се аутоматски преносе на ваше стање Паи Овер Тиме сваког месеца.

Пре додавања ове функције, ове картице су мање функционисале као традиционалне кредитне картице и нису дозвољавале власницима картица да носе стање из месеца у месец. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Купите сада, платите касније вс. кредитне картице: што је право за вас?

5. АмЕк Сенд & Сплит

Опција АмЕк Сенд & Сплит, која је доступна само на личним Америцан Екпресс кредитним картицама, нуди власницима једноставан начин слања и поделе рачуна. АмЕк функција „Пошаљи“ вам омогућава да шаљете новац другим Венмо и ПаиПал клијентима без уобичајене накнаде од 3%. У међувремену, функција „Сплит ит“ ће вам омогућити да поделите рачуне са другим Венмо и ПаиПал корисницима директно преко апликације Америцан Екпресс.

Поред тога, нова функција издаваоца „Додај картицу у ПаиПал“ олакшава коришћење ваше Америцан Екпресс картице са услугом плаћања. Ова нова функција вам омогућава да додате своју картицу на свој ПаиПал налог директно преко АмЕк апликације, чинећи коришћење картице на мрежи практичнијим. Да бисте своју картицу додали на овај начин, додирните "Додај картицу у ПаиПал" на картици Рачун у апликацији.

Упис је обавезан. Примењују се услови.

6. Покривеност мобилног телефона

Пратећи тренд раста међу осталим издаваоцима, премиум Америцан Екпресс картице нуде заштиту мобилног телефона. Одговарајућим власницима картица који плаћају своје бежичне рачуне својим картицама биће надокнађено до 800 долара трошкова поправке и замене мобилног телефона (са ограничењем од два захтева годишње). Примењују се услови.

» ВИДИ: Најбоље кредитне картице са осигурањем мобилних телефона

7. Малопродајне погодности

Поред покривености мобилног телефона, издавалац нуди додатне малопродајне погодности за кориснике кредитних картица и за пословне кориснике. Предности укључују продужену гаранцију, која продужава гаранцију трговца до једне године, и заштиту куповине, која може заштитити ваше оштећене или украдене ствари до 90 дана. Издавалац такође нуди заштиту од поврата, која може да обезбеди повраћај до 300 УСД по артиклу за куповине које не могу да се врате. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Кредитне картице за најбољу продавницу НердВаллет-а у 2021

8. Погодности везане за путовања

Ако имате Америцан Екпресс путну кредитну картицу, у могућности сте да зарадите значајне награде и подстицаје за путовања. Али постоје специфичне и често мање познате погодности везане за путовања које нуде Америцан Екпресс непутне личне и визит карте. Ови укључују:

 • Приступ салону: Власници премиум Америцан Екпресс и Делта кредитних картица имају приступ Америцан Екпресс Глобал Лоунге колекцији, укључујући више од 1.200 аеродромских салона у више од 130 земаља. Власници картица могу приступити салонима Центурион, салонима Интернатионал Америцан Екпресс и Делта Ски Цлуб-у. Преко мреже Приорити Пасс, доступни су и други салони. Упис је обавезан.

 • План осигурања пртљага: Ово ће покрити изгубљени, оштећени или украдени чекирани и ручни пртљаг за карте које се плаћају вашом картицом која испуњава услове. Покривени износ зависи од картице коју имате.

 • Осигурање од губитка и оштећења аутомобила: Када користите картицу за плаћање изнајмљивања аутомобила, овај план нуди секундарно покриће ако је ваш изнајмљивање украдено или оштећено. Покривеност ће зависити од Америцан Екпресс картице коју поседујете.

 • Глобална помоћ: Добићете хитну помоћ 24/7 — укључујући, у неким случајевима, хитан медицински превоз — када сте удаљени 100 миља или више од куће.

 • Осигурање за кашњење, отказивање и прекид путовања: Уз погодности за кашњење путовања, биће вам надокнађени (трошкови који се односе на оброке, смештај, тоалетне потрепштине, лекове и друго) када ваше путовање касни више од шест сати или 12 сати , у зависности од тога да ли имате премијум Америцан Екпресс картицу или не. А ако је ваше путовање отказано или прекинуто — због болести, повреде или лошег времена, на пример — такође ћете имати право на покриће у оквиру осигурања од отказивања и прекида путовања. Мора да сте користили своју Америцан Екпресс картицу која испуњава услове да резервишете карту да бисте се квалификовали за ове погодности.

 • Цлеар кредит: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуди до 179 УСД кредита на годишњем нивоу за Цлеар, који користи биометрију како би омогућио путницима да избегну безбедносне линије на аеродромима и стадионима. Мораћете да платите за Цлеар чланство својом картицом да бисте добили кредит.

 • Глобал Ентри/ТСА Прецхецк кредит: Одговарајући власници премиум картица добиће надокнаду од 100 УСД сваке четири године за Глобал Ентри и до 85 УСД сваке 4.5 година за ТСА Прецхецк када користе своју картицу да се пријаве за услуге.

 • Убер кредит: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а и Центурион® Цард из Америцан Екпресс-а нуде 15 УСД у Убер Цасх-у за У.С. Убер Еатс наручује или Убер вози у Сједињеним Државама.С, (добићете 20 УСД у месецу децембру), што потенцијално може додати до 200 УСД у готовини Убер годишње. Морате додати своју картицу као начин плаћања на свој Убер налог да бисте зарадили ову Убер Цасх погодност.

 • Програм привилегија крстарења: Ако имате личну или пословну Платинум или Центурион® картицу, можете добити до 300 УСД кредита на броду по кабини када користите своју картицу да резервишете крстарења од најмање пет ноћи путем Америцан Екпресс путовања. Такође ћете добити додатне погодности као што су ексклузивне погодности на крстарењу и један додатни бод за чланство по долару који потрошите.

 • Примењују се услови.

» ВИШЕ: Мање познати начини за освајање награда за чланство у Америцан Екпресс-у

9. Погодности хотела

Власници картица који испуњавају услове могу имати приступ кредитима и ексклузивним хотелским погодностима преко следећих Америцан Екпресс портала.

 • Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, Тхе Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а и Центурион Цард из Америцан Екпресс-а имају приступ порталу Фине Хотелс анд Ресортс. Без обзира на статус, власници картица могу да имају приступ у више од 1.200 хотела широм света поред погодности као што су надоградња соба, рано пријављивање, бесплатан Ви-Фи и доручак за двоје, када резервишу преко АмекТравел-а.цом.

 • Хотелска колекција је доступна власницима горе наведених Америцан Екпресс картица, поред Америцан Екпресс® Голд Цард и Америцан Екпресс® Бусинесс Голд картице. Добићете погодности у више од 600 хотела, укључујући надоградњу соба, кредит од 100 УСД за искуство и још много тога, када користите своју картицу која испуњава услове да резервишете боравак од две или више ноћи.

 • Примењују се услови.

10. Кредити за популарну потрошњу

Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуди кредите за следеће популарне услуге и продавце.

 • Чланство у Валмарт-у: Од октобра 2021., власници картица који испуњавају услове који користе своју картицу за куповину Валмарт+ чланства добиће кредит на изводу за покривање трошкова чланства — који се процењују на 12 долара.95 месечно. Валмарт+ чланство нуди неограничену испоруку из Валмарта, бесплатну доставу из продавница које испуњавају услове и још много тога.

 • Екуинок: Добијаћете 25 УСД кредита сваког месеца у Екуинок фитнесс-у (до 300 УСД годишње) када користите картицу за плаћање Екуинок или Екуинок+ чланства. Упис је обавезан. Поред тога, они са Екуинок+ чланством могу добити кредит од 300 УСД (до 15 пута у календарској години) када користите своју картицу за куповину СоулЦицле бицикла за кућну употребу. Иако је ово леп део промене, он ће покрити само мали део цене бицикла од 2.500 долара. Осим тога, они који планирају да купе више бицикла у СоулЦицле-у код куће, као што су власници теретана, на пример, највише ће искористити овај кредит.

 • Дигитална забава: Корисници картица који испуњавају услове који се упишу могу добити до 20 УСД кредита месечно (до 240 УСД по календарској години) када користе своје картице за плаћање било које од следеће четири услуге: Пеацоцк, Аудибле, СириусКСМ и Тхе Нев Иорк Тимес.

 • Сакс Фифтх Авенуе: Можете зарадити до 100 УСД кредита годишње (50 УСД од јануара до јуна и 50 УСД од јула до децембра) за куповине обављене путем интернета или лично у продавцу. Упис је обавезан.

 • Делл: Бусинесс Платинум Цард® компаније Америцан Екпресс обезбеђује кредит од 200 УСД годишње (до 100 УСД између јануара и јуна и до 100 УСД између јула и децембра) за куповине обављене директно код Делл-а.

 • Примењују се услови.

11. Приступ АмЕк понудама

Ако се упишете у АмЕк понуде преко свог налога на мрежи или мобилне апликације Америцан Екпресс, можете да приступите наградама у виду понуда за путовања, попуста за трговце, кредита на изводу и још много тога. Зарадићете награде на свом налогу након што додате понуду трговца на своју Америцан Екпресс картицу која испуњава услове и извршите квалификовану куповину користећи своју картицу. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Једноставна тактика  за добијање више АмЕк понуда

12. АмЕк Екпериенцес

Кроз ову понуду, чланови Америцан Екпресс картице имају ексклузиван приступ разним забавним искуствима, укључујући фестивале, концерте, представе, спортске и модне догађаје. Примењују се услови.

13. Портирска услуга

Власници премиум Америцан Екпресс картица имаће приступ бесплатној услузи консијержа, која нуди 24-часовни приступ асистентима који могу да пруже помоћ у вези са картицама, као што је резервисање вечере, куповина карата, одговарање на питања о путовањима и још много тога. Да бисте се повезали са асистентом, можете позвати број на полеђини картице и рећи или изабрати „консијерж."

14. АмЕк Ауто Пурцхасинг Програм

Овај програм омогућава приступ преко 10.000 ауто кућа које прихватају Америцан Екпресс картице. Кроз амекнетворк.труецар.цом, власници картица могу да унесу детаље о свом омиљеном возилу, као што су марка, модел и локација. Продавци који учествују ће прихватити вашу картицу за најмање 2.000 долара и до пуне куповне цене аутомобила. Они ће такође обезбедити сертификат о гарантованој уштеди за ваше описано возило и сва возила на лагеру која одговарају вашим жељама. Примењују се услови.

Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Преферред® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели цене и накнаде за Америцан Екпресс® Голд Цард, погледајте ову страницу. Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели цене и накнаде за Америцан Екпресс® Бусинесс Голд Цард, погледајте ову страницу.

Све информације о Америцан Екпресс® зеленој картици независно је прикупио НердВаллет. Америцан Екпресс® Греен Цард више није доступна преко НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here