АмЕк зелени, златни и платинасти: који да узмем?

За путнике, водеће Америцан Екпресс картице — Америцан Екпресс® Греен Цард, Америцан Екпресс® Голд Цард и Тхе Платинум Цард® компаније Америцан Екпресс — све се истичу као вредни, разноврсни избори. И имају одређене заједничке карактеристике: сва три долазе са богатим споредним погодностима, поенима за чланство и троцифреним годишњим накнадама.

Дакле, који је прави за вас? Када смо прегледали три картице, открили смо да Америцан Екпресс® Греен Цард нуди најупечатљивију комбинацију погодности. Иако не нуди најлуксузније погодности, долази са снажним наградама, потенцијално вредним кредитима и најнижом годишњом накнадом у групи.

Међутим, постоје добри разлози због којих бисте могли да изаберете неку од других картица. На крају крајева, прави избор за вас зависи од тога шта тражите:

  • За награде за путовања и вечеру по релативно ниској цени: Америцан Екпресс® Греен Цард, која носи годишњу накнаду од 150 УСД, је идеалан избор (погледајте цене и накнаде).

  • За богате благоваонице: Америцан Екпресс® Голд Цард, која има годишњу накнаду од 250 УСД, надмашује остале (погледајте цене и накнаде).

  • За луксузне погодности путовања: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а, која има годишњу накнаду од 695 долара, је супериорна опција (погледајте стопе и накнаде).

  • Примењују се услови.

» ВИШЕ: Награде за чланство у Америцан Екпресс-у: Како их зарадити и користити

Основе на први поглед

Како се слажу

Годишња накнада

Победник: Америцан Екпресс® зелена карта

Све три ове АмЕк картице носе годишњу накнаду од 100 долара. Али Америцан Екпресс® Греен Цард је најјефтинија од свих, што би је за неке могло учинити привлачнијом. Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а је најскупља, са годишњом накнадом северно од 500 долара, а Америцан Екпресс® Голд Цард је у средини.

» ВИШЕ: Комплетан преглед Америцан Екпресс® зелене карте

Сиде перкс

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Победник: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

Када је реч о споредним погодностима, Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а потпуно доминира — не само међу ове три АмЕк картице, већ и међу потрошачким картицама уопштено: нуди вртоглаво дугачку листу кредита и погодности, укључујући приступ Америцан Екпресс Глобалу Обимна мрежа салона на аеродрому Лоунге Цоллецтион, до 200 УСД у Убер Цасх-у сваке године, кредит од 200 УСД за авио-компаније за куповине као што су чекирани пртљаг и освежење током лета и кредит за пријаву за претходну проверу ТСА или Глобал Ентри. Примењују се услови. Америцан Екпресс® Голд Цард и Америцан Екпресс® Греен Цард такође нуде импресивне погодности, само не толико.

Америцан Екпресс® Голд Цард, на пример, је једина картица у групи која нуди годишњи кредит од 120 долара на одабраним локацијама. Осим тога, нуди до 120 УСД годишње у Убер Цасх-у (10 УСД месечно), што је добро за У.С. Убер једе наруџбине и Убер вожње, када додате своју картицу у апликацију Убер. Такође ћете добити до 12 бесплатних месеци претплате на Убер Еатс Пасс када упишете своју картицу до децембра. 31, 2021. Примењују се услови. Америцан Екпресс® Греен Цард такође садржи неколико погодности за путовања које нису понуђене на другим картицама: годишњи кредит од 100 УСД за ЛоунгеБудди, апликацију која вам омогућава да резервишете појединачне посете салонима аеродрома и 100 УСД годишњи кредит за Цлеар чланство, што може помаже вам да прескочите ред за претходну пројекцију на одређеним аеродромима и стадионима. Примењују се услови.

Пре него што се одлучите на коначан избор, ево нечега за напоменути: Иако и Америцан Екпресс® Греен Цард и Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуде неки облик кредита за приступ салону и накнаде који би вам могли помоћи да уштедите време на обезбеђењу аеродрома, ове погодности се разликују на кључне начине:

ЛоунгеБудди вс. Глобал Лоунге колекција

Америцан Екпресс® Греен Цард садржи кредит од 100 долара за ЛоунгеБудди, апликацију коју је АмЕк купио 2019. године и која вам омогућава да купите једнократне пропуснице за аеродромске салоне, почевши од 25 долара по комаду. ЛоунгеБудди-јева мрежа салона је донекле ограничена од овог писања, али ће проширити опције доступне у блиској будућности, према његовој веб страници. Примењују се услови.

Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а не долази са ЛоунгеБудди кредитом, од овог писања, али нуди приступ много опсежнијем портфељу аеродромских салона — преко 1.200 — кроз своју Глобал Лоунге колекцију. Такође долази са приступом салонима Делта Ски Цлуб и салонима Приорити Пасс Селецт (потребна је регистрација). Примењују се услови.

Цлеар вс. Глобал Ентри или ТСА Прецхецк кредит

Америцан Екпресс® Греен Цард долази са годишњим кредитом од 100 УСД за Цлеар чланство, што кошта 179 УСД годишње. Примењују се услови. То значи да ако користите погодност, добијате попуст на чланство; трошкови не би били у потпуности покривени. Цлеар вам помаже да убрзате кроз линију претходног прегледа на одабраним аеродромима, али не скраћује стварни процес безбедносне провере. Такође вам помаже да брже уђете у одређена места и изаберете стадионе.

У међувремену, Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а долази са кредитом за ТСА Прецхецк (85 УСД сваких пет година) или Глобал Ентри (100 УСД сваких пет година). Примењују се услови. Кредит покрива пуну корист, која је јефтинија и доступна на више аеродрома него Цлеар.

» ВИШЕ: Комплетна рецензија Тхе Платинум Цард® компаније Америцан Екпресс

Бонус категорије

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Победник: Америцан Екпресс® Греен Цард и Америцан Екпресс® Голд Цард (неједнако)

Када је у питању прикупљање бодова за чланске награде, две од ове три картице заиста блистају: Америцан Екпресс® Греен Цард и Америцан Екпресс® Голд Цард. Америцан Екпресс® Греен Цард се истиче као картица са највећим наградама за већину путних куповина.  Америцан Екпресс® Голд Цард је супериорна за награде за гурмане: нуди великодушне бонус поене у ресторанима широм света и у.С. супермаркети.

Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а, зачудо, релативно је слаба када су у питању текуће награде, иако зарађује импресивних 5 поена по долару потрошеном у неким категоријама. Од свих картица, њене текуће бонус категорије су најуже дефинисане. То знатно отежава искориштавање високих стопа зараде. (Нови власници картица могу да зараде запањујуће награде за бензин и намирнице, али то је само шест месеци.)

Ево шта картице нуде:

  • Америцан Екпресс® Греен Цард: Зарадите 3 бода по долару потрошеном на путовања укључујући летове, хотеле, транзит, такси и услуге дељења вожње; и у ресторанима широм света. Примењују се услови.

  • Америцан Екпресс® Голд Цард: Зарадите 4 поена по долару потрошеном у ресторанима и у У.С. супермаркети (до 25.000 долара годишње у куповини за У.С. куповине у супермаркетима) и 3 бода по долару потрошеном на летове резервисане директно код авио-компанија или на Америцан Екпресс путовања. Примењују се услови.

  • Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а: Зарадите 5 поена по долару потрошеном на летове резервисане директно код авио-компанија или код Америцан Екпресс Травел-а и на припејд хотеле резервисане на амектравел-у.цом. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Комплетан преглед Америцан Екпресс® Голд картице

Најбољи избор: Америцан Екпресс® зелена карта

Међу ове три АмЕк картице, Америцан Екпресс® Греен Цард нуди највишу вредност у основама са богатим сталним наградама и релативно разумном годишњом накнадом. За многе, то га чини најјачим избором — чак и ако његове споредне погодности нису тако великодушне. Али његове сродне картице, Америцан Екпресс® Голд Цард и Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресса, могу бити привлачније за оне који траже или богатије благоваонице или луксузније погодности за путовања, респективно.

» ВИШЕ: Која Америцан Екпресс кредитна картица је права за вас?

Све информације о Америцан Екпресс® зеленој картици независно је прикупио НердВаллет. Америцан Екпресс® Греен Цард више није доступна преко НердВаллет-а. Да бисте видели цене и накнаде за Америцан Екпресс® Голд Цард, погледајте ову страницу. Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here