АмЕк олакшава имигрантима приступ кредиту“,

Америцан Екпресс је покренуо нову функцију са међународним стартупом за кредитно извештавање Нова Цредит који омогућава имигрантима и исељеницима у Сједињеним Државама.С. да одмах преведе одређене међународне кредитне извештаје у У.С.-еквивалентне кредитне извештаје приликом подношења захтева за АмЕк потрошачку кредитну картицу. Тренутно, функција у АмЕк-овој онлајн апликацији покренута технологијом Нова Цредит може да приступи кредитним извештајима пет страних кредитних бироа – по један у свакој од ових пет земаља: Аустралији, Канади, Индији, Мексику и Уједињеном Краљевству. Издавалац каже да ради на додавању још земаља и кредитних бироа у будућности.

Ако имате добар кредит у једној од ових земаља, али немате кредит у САД.С., ово је изузетно вредна карактеристика. То је зато што када се преселите у У.С., ваш кредитни резултат се не помера са вама. Обично, да бисте се квалификовали за добру кредитну картицу у Сједињеним Државама.С., Морали бисте да изградите свој кредит од нуле – рецимо, са заштићеном картицом која захтева депозит, или картицом која је мање вредна – а то би могло да потраје годину дана или дуже. Користећи оно што Нова Цредит назива вашим „Кредитним пасошем“ за превођење добрих иностраних кредитних извештаја у САД.С. еквиваленти би вам потенцијално могли помоћи да се одмах квалификујете за издашну наградну картицу од АмЕк-а, под претпоставком да испуњавате све остале АмЕк-ове критеријуме.

» ВИШЕ: НердВаллет-ов водич за вашу прву кредитну картицу

Како нова функција функционише

Ова функција, која је сада доступна, је неприметно интегрисана са АмЕк-овим онлајн апликацијама. Ево како то функционише:

  1. У онлајн апликацији означите поље за потврду да имате кредитну историју у другој земљи. Када се пријавите за АмЕк картицу на мрежи, видећете поље за потврду испод одељка под насловом „Број социјалног осигурања“ у којем се наводи да немате У.С. кредитну историју, али сте имали кредитну картицу или зајам у Аустралији, Канади, Индији, Мексику или Уједињеном Краљевству. Након што означите ово поље и попуните остале информације на страници, АмЕк ће затражити више информација да добије вашу кредитну историју из те земље и донесе тренутну одлуку о кредиту. Ако имате кредитну историју у ових пет земаља, број социјалног осигурања није потребан за одобрење. Али ако имате број социјалног осигурања, АмЕк вас снажно подстиче да га укључите у своју пријаву, јер то може олакшати верификацију вашег идентитета и бржу обраду ваше пријаве.

  2. Додајте личне податке. Од вас ће бити затражено да наведете личне податке, укључујући своје пуно име и датум рођења. Процес пријаве захтева доказ идентитета и верификацију У.С. кућну адресу преко банковног рачуна, возачку дозволу, рачун за комуналије, телефонски рачун или друга званична документа која испуњавају услове. Можда ћете такође морати да верификујете свој идентитет користећи идентификацију коју издаје државни орган из ваше земље. Специфични захтеви се разликују.  Подносиоци захтева са кредитном историјом у Аустралији, на пример, мораће да обезбеде две врсте идентификационих докумената које је издала влада. А кандидати са кредитном историјом из Канаде, Мексика, Индије и Уједињеног Краљевства мораће да одговоре на питања о аутентификацији заснованој на знању.

  3. Додајте У.С. Контакт информације. Апликација захтева У.С. адреса (не П.О. кутија) и У.С. кућни или број мобилног телефона. Такође ћете морати да одговорите на питања о свом запослењу, приходима и финансијској имовини.

Када се пријавите, можете изабрати да добијете копију свог кредитног пасоша — У.С.-еквивалентан кредитни извештај вашег иностраног кредитног извештаја — од Нова Цредит путем е-поште.

Власници картица могу успоставити кредитну историју у Сједињеним Државама.С. чак и ако немају број социјалног осигурања, потврђује издавалац. Уместо тога, њихова кредитна историја ће бити успостављена са другим детаљима из њихове кредитне пријаве. А они који добију број социјалног осигурања након што им је одобрена АмЕк картица могу назвати АмЕк и тражити да се број дода и на њихове рачуне. Додавање ових информација на налог осигурава да ће сва кредитна историја власника картице бити садржана у једној кредитној датотеци.

» ВИШЕ: Најбоље Америцан Екпресс картице НердВаллет-а

АмЕк је први велики издавалац који нуди такву функцију, која користи Нова Цредит'с Цредит Пасспорт технологију. Доступан је на свим АмЕк потрошачким картицама, али не и на АмЕк корпоративним или визит картама.

» ВИШЕ: Коју кредитну картицу је најлакше добити?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here