Да ли вас претплате полако чине сиромашнима??

Можда нећете трошити стотине долара сваког месеца на разне услуге претплате, као што неки миленијалци наводно раде. Али можда трошите много више него што мислите.

„Проведите неколико минута у укупном износу који потрошите.”

Инстамотор, сајт за куповину аутомобила, недавно је анкетирао 600 људи старости од 18 до 34 године и открио да је 56 њих — скоро сваки десети — признало да троше најмање 200 долара месечно на претплате као што су чланство у теретани, услуге стримовања забаве, онлајн складиште и “ лични стајлинг“ (мислите на Бирцхбок и Ститцх Фик).

Сајт за куповину аутомобила сугерише да би се новац могао боље искористити за, рецимо, плаћање новог аутомобила као што је Форд Фиеста или Ниссан Верса.

» ВИШЕ: Прережите кабл и уштедите новац (ако то урадите како треба)

Или можда не. Мало нас је спремно да се одрекне свих наших претплата, без обзира на то колико уштедимо. Многи су од велике вредности (а онлајн резервне копије су виртуелна потреба). Али свака претплата може бити срање ако се не користи редовно.

Да ли издвајате више него што мислите? Одвојите неколико минута да саберете оно на шта сте потрошили:

  • Стримовање видеа (Нетфлик, Хулу, ХБО Нов, итд.)

  • Стреаминг или сателитска музика (Спотифи, Аппле Мусиц, Сириус КСМ, итд.)

  • Сигурносне претплате (АДТ, СимплиСафе, Фронтпоинт, итд.)

  • Складиште на мрежи (Дропбок, Гоогле Дриве, ОнеДриве, итд.)

  • Чување и дељење фотографија (Флицкр, СмугМуг, 500пк, итд.)

  • Резервне копије на мрежи (Мози, Царбоните, иДриве, итд.)

  • Лични стајлинг (Ститцх Фик, Бирцхбок, Ипси, итд.)

  • Претплате на часописе, књиге и вести (Тектуре, Аудибле, Нев Иорк Тимес, итд.)

  • теретане

» ПРИЈАВИТЕ СЕ: НердВаллет вам може помоћи да уштедите новац смањењем ваших рачуна

Ако сте заборавили да уопште имате неке од ових претплата, они су прилично добри кандидати за обрезивање. Други ће бити тежи. Да ли вам је заиста потребан ЦБС Алл Аццесс након што сте дуго гледали све нове „Звездане стазе“? Да ли је та повремена посета теретани вредна плаћања 600 долара годишње? Да ли бисте могли да прођете са бесплатним складиштем фотографија ако престанете да отпремате све те нејасне или дуплиране снимке?

Требало би да прође само неколико минута да откажете недовољно коришћену претплату или искључите функцију аутоматског обнављања, коју ћете обично пронаћи у одељку за обрачун на свом налогу. И то је одлична инвестиција вашег времена. Можда не потрошите стотине месечно, али гашење неколико претплата може да вам уштеди стотине сваке године.

-

Користите НердВаллет да откријете мале промене које могу довести до великих уштеда. Региструјте се бесплатно да видите шта можемо да нађемо за вас.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here