Да ли су путне кредитне картице вредне тога?

Путне кредитне картице могу бити један од најбољих начина да смањите трошкове путовања, било да идете на путовање у посету породици у другој држави или се укрцавате на авион за луксузни одмор у иностранству. Без обзира на то да ли сакупљате авио миље, хотелске бодове или флексибилну валуту специфичну за издаваоца, сви они обављају исту функцију да ваше будуће путовање учине приступачнијим.

Међутим, многе кредитне картице за путне награде долазе са годишњим накнадама, у распону од разумних 95 долара до невероватних 695 долара годишње. И не само то, већ је потребно време да се разумеју награде за путовања и можда ћете се запитати „Да ли су путне кредитне картице вредне тога?"

Шта је путна кредитна картица?

Путне кредитне картице долазе у многим варијантама, али главне три категорије укључују:

 • Кобрендиране кредитне картице авиокомпаније.

 • Кобрендиране хотелске кредитне картице.

 • Финансијска институција награђује картице.

Кредитне картице авио-компаније

Кредитне картице авио компаније укључују опције као што су Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард®, Делта СкиМилес® Голд Америцан Екпресс Цард и Унитед℠ Екплорер картица. Ове картице, и друге опције везане за авио-компаније, зарађују миље у програму лојалности одговарајуће авио-компаније, који можете искористити за лет када имате довољно нагомиланих. Примењују се услови.

Хотелске кредитне картице

Хотелске кредитне картице, као што су ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитна картица, Хилтон Хонорс Америцан Екпресс Сурпасс® картица и Марриотт Бонвои Боундлесс® кредитна картица, обављају сличну функцију и додељују вам хотелске бодове које можете искористити за бесплатна ноћења. Примењују се услови.

Опште путне карте

Можда сте чули и за опште наградне картице, као што је Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а, Цхасе Саппхире Преферред® Цард или Цити Премиер® Цард. Ове картице зарађују флексибилне поене који се могу пренети низу туристичких партнера, укључујући авио-компаније и хотеле, искористити за путовање преко путног портала одговарајућег издаваоца или чак користити као поврат новца за кредите на изводу. Примењују се услови.

Без обзира коју наградну картицу одаберете, учење како ове награде функционишу помоћи ће вам да максимално искористите њихов пуни потенцијал.

» Сазнајте више: Најбоље кредитне картице за путовања тренутно

Да ли путне карте вреде годишње накнаде?

Иако је недостатак, многе картице са наградама за путовања долазе са годишњом чланарином. Неки су разумни и коштају 95 долара за обнављање сваке године. Други наплаћују чак 695 долара годишње, као што то чини Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а (ипак би се ипак исплатило за правог путника). Примењују се услови.

Предност картица за награде за путовања је што често долазе са погодностима, кредитима на изводу и заштитом путовања, што може надокнадити годишње накнаде.

На пример, Цхасе Саппхире Ресерве® долази са годишњом накнадом од 550 долара. Путнику намјернику цијена може изгледати превисока. Међутим, картица долази са годишњим кредитом од 300 УСД који се лако користи за куповину путовања. Такође долази са до 60 долара у ДоорДасх изводу кредита (до децембра 2021.), бесплатно чланство Приорити Пасс Селецт и Глобал Ентри/ТСА ПреЦхецк кредит сваке четири године, као и осигурање од кашњења путовања, надокнада за кашњење пртљага, одрицање од штете у случају аутомобилског судара на изнајмљивање аутомобила и помоћ на путу.

Ове погодности саме по себи могу надокнадити износ за држање картице сваке године, плус добијате поене за путовања тако што ћете свакодневно куповати са картицом. Да бисте брже стигли тамо, Цхасе Саппхире Ресерве® 10 пута укупан број поена за боравак у хотелима и изнајмљивање аутомобила и 5 пута укупан број поена за авионска путовања купљена преко Ултимате РевардсⓇ.

Штреберски савет: Све што треба да урадите је да обезбедите да вредност коју добијате од држања кредитне картице надмашује ваше трошкове из џепа да бисте је задржали сваке године.

Иста логика важи и за ко-брендиране кредитне картице авио и хотела. Запитајте се да ли бисте користили погодности картице довољно да оправдате плаћање чланарине.

 • Да ли провераваш торбе? Ако летите само са ручним пртљагом, бенефиција бесплатне чекиране пртљаге је бескорисна за вас.

 • Да ли добијате аутоматски елитни статус са хотелским ланцем? Опет, ништа не вреди ако вас путовања одведу у хотеле који нису у ланцу.

Будите искрени према себи и држите своја очекивања реалистичнима када размишљате о картици за награду за путовање, њену цену и погодности које ћете заиста користити.

Да ли су путне кредитне картице вредне вашег времена?

Иако картице са наградама за путовања донекле олакшавају зараду награда, чешће него не, оне не олакшавају откуп награда за високу вредност, остављајући вам да сами схватите тај део.

Истина је да учење како програми награђивања функционишу захтева време и труд са ваше стране, а да постанете професионалац у максимизирању својих награда неће се догодити преко ноћи. То не значи да је тешко научити основе.

Прочитајте чланке о стицању и откупу награда за путовања, вежбајте у претраживању награда и упознајте се са начином на који се могу користити бодови кредитне картице. Ево неких ресурса за почетак:

 • Водич за почетнике за бодове и миље.

 • 5 корака за почетак путовања наградом.

 • Како одабрати путну кредитну картицу.

 • Да ли треба да будем лојалан само једној авио-компанији?

 • Како одабрати између програма лојалности хотела.

 • Најбољи програми лојалности авио компанија и хотела ове године.

 • Колико вреде моји поени и миље?

Ускоро ћете схватити како да добијете максималну вредност од својих награда и како да их искористите за финансирање следећег одмора.

Ако се питате да ли су картице за награде вредне тога

Када се правилно користе, путне кредитне картице могу бити златни рудник за путнике који желе да смање трошкове путовања или путују чешће. Обавезно искористите све погодности картице да надокнадите накнаде, избегавајте плаћање камата и научите како функционишу програми награђивања који су повезани са вашом картицом да бисте на најбољи начин искористили своју кредитну картицу за награде за путовања.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here