Овластити.нет вс. ПаиПал: који је прави за ваше пословање?

Овластити.нет и ПаиПал су провајдери платних услуга, или ПСП, који помажу малим предузећима да врше плаћања лично и онлајн. ПаиПал је можда бољи за мала предузећа са међународном базом клијената, али мала предузећа могу да преферирају Аутхоризе.нето по цени.

Ево како се ове две компаније упоређују.

Шта тражити у ПСП-у

Провајдери платних услуга дају малим предузећима начин да прихвате онлајн плаћања преко платног пролаза и налога трговца. Ево неколико ствари које треба имати на уму док купујете ПСП:

 • Какву структуру цена желите: размену плус, паушалну или вишеслојну. Наравно, ваша индустрија, обим продаје и приоритети ће утицати на ваш одговор.

 • Било да вам је потребан интегрисани ПОС систем. Ако продајете на мрежи, ово може бити мање важно.

 • Која је ваша индустрија? Ово може утицати на цене и друге опције.

Сазнајте више о томе како функционишу процесори плаћања.

» ВИШЕ: Најбољи ПОС системи НердВаллет-а за мала предузећа

Овластити.нето предности и мане

Прос

 • Цост. За рачуне трговаца, Ауторизујте.нето накнаде за трансакције су ниже од ПаиПал-ових. Овластити.нето накнаде су такође фиксне, док ПаиПал наплаћује више за Америцан Екпресс. Овластити.нет'с цене се могу наћи на његовој веб страници.

 • Подршка муштеријама. Компанија нуди телефонску подршку 24/7 (осим празника), као и онлајн систем за продају карата или ћаскање. Такође има онлајн базу знања.

 • Укључен је периодични обрачун. Могућности понављајућих плаћања су укључене у све планове, што може бити драгоцено ако водите посао заснован на претплати. То је опциони додатак за ПаиПал.

Цонс

 • Релативно ограничене међународне могућности. За тебе.С. и канадска предузећа, Аутхоризе.нет подржава само У.С. и канадску валуту. За тебе.К. и европским предузећима, подржава осам валута, а подржава три валуте за аустралијска предузећа.

 • Нема бесплатне верзије. Увек ћете морати да плаћате месечну накнаду, а тих 25 долара би могло да минимизира или потенцијално негира разлику у накнадама за трансакције, у зависности од вашег месечног обима продаје.

ПаиПал предности и мане

Прос

 • Транспарентне цене. Цене ПаиПал-а се могу наћи на његовој веб страници.

 • Релативна лакоћа употребе. ПаиПал је посебно дизајниран да учини интеграцију једноставном за оне који не програмирају. Власници малих предузећа који желе нешто једноставно за подешавање можда више воле интерфејс за исецање и лепљење.

 • Интернатионал. ПаиПал прихвата око две десетине валута, а већину ових валута можете прихватити без обзира где се налазите.

 • Подршка муштеријама. Иако није 24/7 као Ауторизе.нет, ПаиПал има телефонску подршку од 8 сати.м. до 8 стр.м. Централно време од понедељка до петка. Такође има текстуалну подршку, онлајн заједницу и центар за решавање проблема трансакција или налога.

Цонс

 • Релативни трошак. ПаиПал може бити скупљи од Ауторизе.нето на основу трансакције.

 • Додатне накнаде. Аутоматски периодични обрачун је додатак, али ауторизује.нет укључује бесплатно.

Овластити.преглед карактеристика мреже

Овластити.нет је у власништву Виса. Нуди опције плаћања за е-трговину, продајно место, мобилна плаћања и плаћања преко телефона. Такође нуди читаче наплате, е-чекове и мобилне картице. Компанија може да обрађује трансакције Виса, МастерЦард, Дисцовер, Америцан Екпресс, ЈЦБ, ПаиПал, Виса Цлицк то Паи, Аппле Паи и АЦХ.

Ако се ваше предузеће налази у Сједињеним Државама, Канади, Сједињеним Државама.К., Европа или Аустралија, можете прихватити међународна плаћања са било ког места у свету. Међутим, за У.С. и канадска предузећа, Аутхоризе.нет подржава само У.С. и канадску валуту. За тебе.К. и европским предузећима, подржава осам валута, а подржава три валуте за аустралијска предузећа.

Овластити.нет се интегрише са 3дцарт, БигЦоммерце, Магенто и око 140 других платформи. Компанија такође продаје читаче картица и има софтвер за виртуелно продајно место који може да претвори рачунаре у ПОС системе.

Овластити.нет нуди два плана за обраду плаћања.

Уцело

Овластити.нет нуди овај пакет за мала предузећа која желе и трговачки рачун и гејтвеј за плаћање. Пакет такође долази са аутоматизованим периодичним обрачуном, што може бити корисно за мала предузећа која продају претплате. И уз доплату, може да обрађује плаћања е-чековима (преко АЦХ).

Само пролаз за плаћање

За мала предузећа која већ имају трговачке рачуне, Ауторизујте.нет нуди овај план. У суштини, плаћате компанији да обједини све ваше трансакције из претходна 24 сата у „групу“ коју шаље у мреже за обраду. Као и све-у-једном плану, пакет долази са аутоматизованим периодичним обрачуном и може да обрађује плаћања е-чековима (преко АЦХ) уз доплату.

Преглед функција ПаиПал-а

ПаиПал омогућава малим предузећима да прихватају и обрађују плаћања лично и онлајн. Нуди две услуге пролаза за плаћање: ПаиПал Паиментс Стандард и ПаиПал Паиментс Про. Услуге ПаиПал-а раде са главним платформама за е-трговину као што су БигЦоммерце, Вик и Схопифи.

ПаиПал Паиментс Стандард

Овај производ би могао бити најбољи ако немате искуство кодирања или програмера у свом тиму, јер ћете једноставно морати да копирате и налепите линију кода или да интегришете додатак у постојећу корпу за куповину. За имплементацију било које опције потребно је само 15 минута, наводи се на веб локацији ПаиПал-а.

ПаиПал Паиментс Про

Ово је прилагодљиво решење за плаћање које такође пружа приступ виртуелном терминалу тако да можете да прихватите кредитне картице на мрежи, преко мобилног телефона или са уређаја који немају екстерни читач картица. Такође, можете прихватити плаћања у 25 валута из 200 земаља, прихватити телефонска плаћања и добити поједностављену ПЦИ усклађеност.

» ВИШЕ: Сазнајте више о ПаиПал-овим ПОС понудама

Цена: Овластити.нет вс. ПаиПал

Оба провајдера имају различите накнаде. Ево како се упоређују.

Овластити.нет

ПаиПал

Месечне накнаде

 • $25.

 • ПаиПал Паиментс Стандард нема месечну накнаду.

 • ПаиПал Паиментс Про је 30 долара месечно.

Трансакционе накнаде

 • 2.9% + 30 центи по трансакцији са трговачким рачуном.

 • 10 центи по трансакцији и 10 центи дневна скупна накнада ако желите да користите само гејтвеј за плаћање.

 • ПаиПал наплаћује 2.99% плус 49 центи по трансакцији ако су средства из У.С. рачун. Непрофитне организације добијају снижену стопу.

 • За Америцан Екпресс картице, накнада за трансакцију је 3.5%. Међународне трансакције у другим валутама имају различите накнаде.

Остале накнаде

 • Прилагођене цене доступне су за предузећа која обрађују више од 500.000 долара годишње.

 • Тхе Аутхоризе.нет паимент гатеваи нема уговор или накнаде за превремени раскид.

 • Обрада е-чека је 0.75% од цене трансакције.

 • Опционе услуге наплате које се понављају коштају 10 УСД месечно.

 • Опционе напредне услуге заштите од превара износе 10 УСД месечно плус 5 центи по трансакцији.

 • Остале накнаде, укључујући накнаде за повраћај средстава и накнаде за читач мобилних картица, налазе се на страници ПаиПал-ових трговачких накнада.

 • Сазнајте више о накнадама за ПаиПал.

Овластити.нет вс. ПаиПал: Који ПСП је прави за ваше пословање?

Овластити.нет може бити ваша најбоља опција ако желите релативно ниску цену. Али ако су међународне могућности важније, можда ћете желети да користите ПаиПал.

» ВИШЕ: Најбоље апликације за мала предузећа НердВаллет-а

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here