Калкулатор зајма за аутомобиле: Процените своју месечну уплату за аутомобил

Наш калкулатор ауто кредита вам помаже да процените колика ће бити ваша месечна уплата кредита за аутомобил. Можете одабрати просечне каматне стопе према кредитном резултату или сами попунити стопу. Можете да унесете цену аутомобила, износ учешћа и рок зајма да бисте видели како ће варијације утицати на следеће детаље о кредиту:

  • Износ вашег месечног кредита за аутомобил (минус порези и накнаде)

  • Укупан износ камате који ћете платити

  • Ваш укупни трошак (цена аутомобила и камата) током трајања кредита

На пример, можда мислите да можете себи приуштити кредит од 20.000 долара за нови аутомобил.

Кредит на 48 месеци за кредитно најспособније зајмопримце износио би 3% или мање. По тој стопи, плаћали бисте око 440 долара месечно и 1.250 долара камате током трајања кредита. Субприме стопа може бити 11%, што чини исплате око 515 долара — а ви бисте платили више од 4.500 долара камате.

Многи људи смањују отплате продужавањем рока кредита. Ако промените рок на 60 месеци, отплате за тај зајам од 20.000 долара уз 11% падају са 515 на 435 долара. Међутим, платили бисте скоро 6.100 долара камате или додатних 1.600 долара за то.

Како користити калкулатор кредита за аутомобил

Ево водича за информације које ћете морати да унесете у калкулатор плаћања кредита за аутомобил.

Цена аутомобила: У ово поље унесите цену за коју мислите да ћете платити за аутомобил. Да бисте проценили цене нових аутомобила, можете да почнете са ценом налепнице возила (која се назива и МСРП). Одузмите све уштеде од преговора са дилерима или рабата произвођача. Затим додајте цену опција и „накнаду за одредиште“ која се наплаћује за нове аутомобиле.

За половне аутомобиле, процена продајне цене је мало сложенија. Можете почети са траженом ценом продавца, али можда ћете моћи да преговарате о нижој цени. Да бисте добили представу о фер цени, користите водиче за одређивање цена на мрежи или проверите локалне онлајн мале огласе за упоредиве аутомобиле.

Каматна стопа: Постоји неколико начина на које можете да одредите каматну стопу за унос. На врху калкулатора можете да изаберете свој кредитни резултат у падајућем менију да бисте видели просечне стопе кредита за аутомобиле. Такође можете проверити стопе код онлајн зајмодавца. Ако сте претходно квалификовани или сте претходно одобрени за кредит, једноставно унесите понуђену стопу.

Замена и аванс: Унесите укупан износ готовине који дајете за нови аутомобил, плус вредност за замену постојећег возила, ако постоји. Можете да користите сајтове на мрежи за процене и помоћ при одређивању цена. Када користите водич за цене, проверите вредност замене, а не малопродајну цену (цена по којој продавац продаје аутомобил). Такође можете добити понуде за куповину у готовини од вашег локалног ЦарМак-а или онлајн од услуга као што су Вроом или Царвана, као основну линију.

Број месеци: Унесите рок зајма (дужина времена у којој морате да отплатите зајам). Ауто кредити су у корацима од 12 месеци, са уобичајеним роковима од 24, 36, 48 и 60 месеци. Што је дужи ваш рок, више ћете платити укупне камате.

Неколико додатних савета о коришћењу калкулатора за ауто кредит

Поред гледања резултата месечног плаћања аутомобила, обавезно узмите у обзир укупан износ који ћете потрошити на кредит за аутомобил. Ако користите калкулатор за упоређивање кредита, нижа уплата може бити привлачна, али такође може довести до много веће камате и укупних трошкова.

Имајте на уму да бисте могли имати трошкове изнад укупног плаћеног резултата калкулатора, јер не одражавају државне и локалне порезе, накнаду за документацију дилера (која може да варира у великој мери) и накнаде за регистрацију. Можете да претражујете на мрежи или да позовете заступство и затражите од њих процене ових трошкова у вашој области.

Калкулатор кредита за аутомобил је алат који не само да вам показује месечну уплату кредита за аутомобил. Користите га да упоредите понуде зајмодавца и испробате различите каматне стопе и услове зајма. Знање које стекнете може вам помоћи да преговарате са зајмодавцима и дилерима и на крају одаберете најбољи ауто зајам за вашу финансијску ситуацију.

Обрнути калкулатор ауто кредита

Ако знате шта можете да приуштите сваког месеца, калкулатор повратног ауто кредита може вам рећи како се то преводи у укупан износ који можете да позајмите. Наравно, постоје варијабле: дужина кредита и каматна стопа коју добијате.

У наставку можете видети како се износ вашег кредита мења померањем клизача за плаћање и рок кредита. Навели смо просечне стопе по кредитном нивоу које је одредио Екпериан Аутомотиве.

Ваша шифра за куповину аутомобила Добијте брзе савете за Нерди о томе како да поједноставите процес куповине аутомобила чак и пре него што одете у заступство. Преузмите бесплатно

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here