Калкулатор рефинансирања ауто кредита: колико можете уштедети?

Коришћење овог калкулатора за рефинансирање кредита за аутомобил ће вам омогућити да:

  • Погледајте колико новца можете да уштедите рефинансирањем тренутног кредита

  • Погледајте своју нову месечну уплату кредита

  • Погледајте како дужина кредита утиче на вашу месечну уплату

  • Упоредите понуде зајма да бисте пронашли ону која је најбоља за вас

У наставку погледајте више информација о томе како да користите овај калкулатор за рефинансирање аутомобила.

Зашто рефинансирати?

Можда бисте желели да смањите месечну уплату аутомобила. Можда се ваш кредитни резултат побољшао. Или можда мислите да вам је дилер повећао камату када сте купили аутомобил. У зависности од услова вашег првобитног кредита или промена у вашим финансијама, рефинансирање вам може уштедети новац на камати или смањити вашу месечну уплату.

Прикупите кључне информације

Да бисте најефикасније користили овај калкулатор, биће вам потребно неколико детаља о вашем тренутном кредиту. Можете лако да пронађете информације о свом последњем изводу кредита или да позовете свог зајмодавца. Ако ништа друго не успе, процените информације за брзу апроксимацију резултата.

Унесите информације о тренутном кредиту у леву колону. Информације о вашем новом зајму или зајму који разматрате се налазе на десној страни. Резултати се аутоматски приказују у оквирима испод.

Текући зајам

Оригинални износ кредита: Ово је укупан износ новца који сте позајмили. Ако сте купили нови аутомобил и уплатили аванс, то је куповна цена аутомобила умањена за износ који сте уложили.

Тренутна каматна стопа: Ово је каматна стопа за коју сте се квалификовали на почетку вашег кредита. Ако сте финансирали преко дилера аутомобила, можда ћете плаћати вишу стопу него што заслужујете. Ово се често дешава људима којима није унапред одобрен зајам или онима са кредитом испод просека, углавном зато што нису свесни да су доступне боље стопе.

Дужина текућег кредита: Ово је број месеци у кредиту када сте почели да га отплаћујете. За нове аутомобиле већина људи узима кредите на 60 месеци.

Стање текућег кредита: Надамо се да сте сваког месеца плаћали на време. Ако сте имали зајам годину дана или више, ваше тренутно стање је знатно испод онога што сте позајмили. Ако не знате колико још дугујете, погледајте свој најновији извод или позовите свог зајмодавца и затражите "износ за откуп."

Преостали месеци текућег зајма: Ово је преостало време за ваш првобитни зајам. Тешко је рефинансирати по бољој стопи без историје редовних, правовремених плаћања у периоду од најмање шест до 12 месеци. Међутим, што је више времена остало на вашем кредиту, више бисте могли да уштедите рефинансирањем.

Нови кредит

Рефинансирани износ зајма: Ако не знате колико још дугујете, погледајте своју најновију извод или позовите свог зајмодавца и затражите "износ за откуп." Можете да дугујете више него што ваш аутомобил вреди; већина зајмодаваца ће рефинансирати износе веће од књиговодствене вредности аутомобила.

Нови рок зајма: Једна од предности рефинансирања је то што можете променити време за отплату кредита. Ако желите да отплатите свој кредит брже, изаберите мање месеци него што вам је сада преостало. То ће значити да ћете платити мање камате. Ако желите да смањите месечну уплату и не смета вам да плаћате више за камату, можете продужити кредит за додатних шест или више месеци. Али будите пажљиви када продужавате зајам – могли бисте на крају да дугујете више него што аутомобил вреди, јер аутомобили брзо депресирају.

Нова каматна стопа: Ако се ваш кредит побољшао или су каматне стопе пале, можда ћете моћи да рефинансирате свој ауто кредит по нижој каматној стопи. Ако само тестирате воде и не знате да ли желите да идете напред, можете погодити коју каматну стопу можете добити. Ако озбиљно размишљате о рефинансирању и желите тачне цифре, прво се пријавите за више кредитора. Затим, када добијете понуду, унесите ту каматну стопу овде.

Имајте на уму да када рефинансирате, можда ћете имати опцију да подигнете готовину из свог кредита. У већини случајева, нема много капитала у зајму за аутомобил, тако да би узимање готовине могло повећати ризик да будете „наопако“ на кредиту – дугујете више него што аутомобил вреди. НердВаллет препоручује да не узимате готовину осим ако нисте уплатили велики аванс и изненада вам затреба новац за хитне случајеве.

Преглед резултата

Ако се квалификујете за нижу камату и задржите исти рок зајма, добићете нижу месечну уплату. У неким случајевима, чини се да месечна уплата неће много пасти. Међутим, погледајте укупан износ који бисте уштедели на камати. Временом се може додати много тога.

Зајмови за аутомобиле обично немају казне за превремену отплату, а зајмодавци обично не наплаћују накнаде за пријаву или издавање, иако могу постојати и друге релативно мале накнаде повезане са преносом вашег кредита. Ако би вам рефинансирање уштедело новац или смањило оптерећење ваших финансија, могло би се исплатити.

Напредовати

Већина банака и многе кредитне уније нуде кредите за рефинансирање аутомобила. НердВаллет такође наводи онлајн зајмодавце који дају зајмове за рефинансирање. Неке од компанија су агрегатори који шаљу ваш захтев за кредит бројним зајмодавцима. Ово олакшава упоређивање каматних стопа и услова од више зајмодаваца, што је суштински корак у проналажењу најбољег новог зајма.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here