Просечна стопа пословног кредита: Шта треба знати о трошковима камата

Просечна каматна стопа на пословни зајам се креће од 2.54% према 7.02% у банкама, према најновијим подацима Федералних резерви. Али стопе зависе од многих фактора.

Разумевање трошкова кредита за мала предузећа може да вас стави у јачу позицију да изаберете најбољу опцију и уштедите новац као власник предузећа. Ево шта треба да знате о стопама и накнадама за пословне кредите.

Колика је каматна стопа на пословни кредит?

Каматна стопа на пословни зајам је у суштини колико вам зајмодавац наплаћује финансирање. Да бисте пронашли пословне зајмове са ниском каматом, обиђите, јер следеће може да утиче на стопе које вам се нуде:

  • Зајмодавац. Банкарски кредити за мала предузећа обично имају најниже стопе, али тешке квалификације. Онлине зајмодавци имају лабавије услове за испуњавање услова, али коштају више: Камате на неке врсте онлајн пословних кредита могу се кретати од 7% до 99%.

  • Врста кредита. Зајмодавци нуде многе врсте кредита за мала предузећа, а стопе се разликују у зависности од производа. Најбоља понуда је често за кредите које подржавају САД.С. Администрација за мала предузећа. Стопе СБА кредита се крећу од 5.50% до 8%.

  • Ваша финансијска ситуација. Зајмодавац ће размотрити критеријуме подобности као што су ваш кредитни резултат, ваше време у послу и ваш пословни приход. Ако се чините да сте ризичан зајмопримац, понуђена вам стопа ће вероватно бити виша.

  • Ваш колатерал. Зајмодавци вам могу понудити бољу стопу ако свој зајам осигурате пословним колатералом, као што су инвентар или имовина. Ово смањује ризик зајмодавца јер може запленити ову имовину због неплаћања.

Остале ствари које могу утицати на каматне стопе на пословне кредите су услови на тржишту, укупан износ позајмице и дужина периода отплате.

Да ли је кредит за мала предузећа са фиксном или променљивом каматном стопом?

Зајам за мала предузећа може имати фиксну или променљиву каматну стопу. Код кредита са фиксном каматном стопом, каматна стопа и месечна отплата се не мењају током трајања кредита, што олакшава планирање буџета за отплату.

Паушални кредити обично имају фиксне стопе. Ова врста кредита је најбоља за једнократне пословне куповине и потребе за дугорочним финансирањем, као што је финансирање веће експанзије пословања, куповина некретнина или рефинансирање дуга.

» ВИШЕ: Како добити пословни кредит у 7 корака

Зајам са варијабилном каматном стопом може имати нижу почетну стопу од кредита са фиксном каматном стопом, али та стопа може порасти или пасти јер је везана за основни индекс који варира у зависности од тржишта. То значи да ваша плаћања могу да варирају, што може отежати буџетирање.

Пословна кредитна линија може имати променљиву каматну стопу. Омогућава вам да позајмљујете новац и непрекидно га враћате, као што бисте то учинили са кредитном картицом. Ова врста зајма је боља за власнике предузећа којима није потребан одређени износ новца, али им је потребан лак приступ готовини, било да се ради о хитним средствима или краткорочном обртном капиталу.

Колико су накнаде за кредит?

Накнаде за пословне кредите су често неизбежне и могу да поскупе задуживање. Зајмодавци малих предузећа наплаћују различите износе за унапред накнаде у зависности од фактора као што су величина вашег кредита, дужина рока отплате, ваш кредитни резултат и врста пословног зајма.

Када се пријавите за зајам за мала предузећа, ваш зајмодавац треба да буде транспарентан у погледу тога шта свака накнада покрива и да објасни све што не разумете.

Ево неких уобичајених накнада које могу бити укључене у зајам за мала предузећа:

  • Полазна накнада. Накнада унапред наплаћена за обраду новог кредита.

  • Накнада за осигурање. Накнаде које прикупљају осигуравачи који прегледају и верификују документе које сте дали, укључујући финансијске извештаје, личне банковне изводе, кредитне извештаје и пореске пријаве.

  • Трошкови затварања. Накнаде повезане са сервисирањем кредита, као што је накнада за паковање кредита, процена комерцијалне некретнине или процена пословне вредности.

  • СБА накнада за гаранцију зајма. СБА зајмови обично долазе са гаранцијом од 0% до 3.75%, на основу величине кредита. Годишње накнаде за услуге могу се кретати од 0% до 0.55% у зависности од величине кредита.

Како упоредити стопе за пословне кредите

Најбољи начин да упоредите стопе за пословне кредите је годишња процентуална стопа. То укључује не само каматну стопу, већ и припадајуће накнаде за зајам поменуте горе.

На пример, рецимо да имате одличан кредит и да вам је одобрен пословни зајам од 50.000 долара са роком од пет година и годишњом стопом од 15%. За овај зајам ћете плаћати месечне уплате од 1.190 долара и плаћати укупно 21.370 долара камате.

Шта ако идете у куповину и нађете зајам са нижом стопом? Са АПР од 10%, ваша месечна уплата би се смањила за 128 долара и уштедели бисте 7.629 долара у укупним трошковима камата, према НердВаллет-овом калкулатору пословног зајма.

Које су тренутне камате на пословне кредите?

Врста кредита

Приближан АПР

Банкарски кредит за мала предузећа

2.54% – 7.02%

Сазнајте више

Онлине орочени кредит

9% – 99%

Упоредите стопе

СБА кредит

5.50% – 8%

Сазнајте више

Пословна кредитна линија

10% – 99%

Упоредите стопе

Факторинг или финансирање фактура

10% – 79%

Сазнајте више

Предујам у готовини трговца

40% – 350%

Сазнајте више

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here