Просечни месечни трошкови: од самца до породице од 5

Без буџета – или ако размислите о томе, чак и са њим – можда ћете се запитати како су ваши просечни месечни трошкови у поређењу са „оним што је нормално."

Просечни месечни трошкови овде пријављени су из Анкете о потрошњи потрошача за 2019. коју је спровео У.С. Биро за статистику рада и објављен у септембру 2020. — најновији доступни подаци. Величина породице не значи нужно два родитеља и децу. Домаћинство може имати било који број конфигурација међу родитељима, бакама и декама, децом и неповезаним људима који живе заједно.

Знајте где иде сваки долар Пронађите начине да потрошите више на ствари које волите, а мање на ствари које не волите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Просечни месечни трошкови према величини домаћинства

Просечни месечни трошкови свих домаћинстава износили су 5.253 долара, односно 63.036 долара годишње. То је 3% више у односу на 2018.

Просечни месечни трошкови за једну особу:

Просечни месечни трошкови за једну особу износили су 3.189 долара или 38.266 долара годишње.

Просечни месечни трошкови за 2-члану породицу:

5.572 долара или 66.861 долара годишње.

Просечни месечни трошкови за трочлану породицу:

6.178 долара или 74.134 долара годишње.

Просечни месечни трошкови за четворочлану породицу:

7.095 долара или 85.139 долара годишње.

Просечни месечни трошкови за 5-члану породицу:

6.780 долара или 81.361 долара годишње. Да, примећујемо да петочлана породица има мање месечне трошкове од четворочлане породице, према БЛС. Таква је природа статистичких процена.

» ВИШЕ: Како буџетирати новац

Просечни месечни трошкови који су порасли из године у годину

Према извештају БЛС-а, осам од 10 највећих категорија просечних месечних трошкова порасло је у 2019. У редоследу повећања у процентима, они су укључивали:

  • Куповина возила (+10.5%).

  • Новчани прилози (+5.7%). Категорија укључује поклоне, донације, алиментацију и издржавање деце, између осталих новчаних трошкова.

  • Здравствена заштита (+4.5%). Здравствено осигурање је чинило већи део овог повећања.

  • Трошкови становања за изнајмљене станове (+4.3%).

  • Храна код куће (+4%).

» ВИШЕ: Како уштедети новац

Просечни месечни трошкови који су опали

Потрошња на забаву је опала у свим категоријама домаћинстава, осим у квинтилу са највишим примањима, каже БЛС. Пријављено је и благо смањење потрошње на лично осигурање и пензије, укључујући социјално осигурање.

Потрошња у општој категорији „сви остали расходи“ такође је смањена за скоро 7%.

» ВИШЕ: Колико треба да потрошим сваког месеца?

Ваш просек може да варира

Са свим варијаблама, сложите потрошњу ваше породице на друга домаћинства сличне величине у Сједињеним Државама.С. биће у најбољем случају грубо поређење.

На потрошњу могу утицати приходи, трошкови живота у вашој области, здравствене потребе ваше породице, превоз, дугови и порези.

Али гледање у просеке може вам дати назнаку да ли је потрошња вашег домаћинства изазвала значајно цурење. Ако јесте, потражите начине да закрпите рупе које одводе ваш новчани ток.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here