Просечан дуг студентског кредита за дипломце правног факултета

Просечан дуг правног факултета био је 145.500 долара у 2015-16, према најновијим подацима Националног центра за статистику образовања. Тај збир укључује кредите правног факултета и кредите узете за диплому правника.

Али извештај Америчке адвокатске коморе из јула 2020. открио је да је дуг студентских кредита за дипломце правних факултета порастао.

» ВИШЕ: Статистика дуга за студентски кредит

Средњи дуг скоро 1.000 нових адвоката у њиховој анкети износио је 160.000 долара, укључујући дуг додипломских студија и други новац који је студент права можда преузео за покривање трошкова, као што је зајам за правосудни испит.

Да ли је дуг правног факултета вредан тога?

Просечан дуг правног факултета од 145.500 долара је тежак терет. Али можда ће вам се исплатити - ако добијете плату након завршене школе и посао који желите.

Џефри Хансон, консултант за финансијску помоћ у Савету за пријем на правни факултет, каже да не би требало нужно да изаберете правни факултет са најбољом стипендијом. Уместо тога потражите ону са најбољом шансом да наставите жељену каријеру.

„Неће вам све школе пружити исту прилику за то“, каже Хансон.

» ВИШЕ: Како платити правни факултет

То може значити преузимање шестоцифреног дуга за похађање врхунске правне школе. Хансон ово назива вашом „хипотеком за образовање“, и мораћете да будете спремни да ова инвестиција утиче на вас на дуге стазе.

Извештај АБА открио је да су многи нови адвокати фрустрирани својим дугом. Више од 40% испитаних рекло је да тренутно дугују више него када су завршили школу и да одлажу велике животне догађаје, попут венчања или рађања деце, због дуга.

» ВИШЕ: Колико кошта правни факултет?

Калкулатор плаћања кредита за правни факултет

Колико би вас коштао просечан дуг правног факултета? Да сте имали стање од 145.500 долара, отплатили бисте 198.700 долара преко стандардног 10-годишњег плана, под претпоставком тренутних каматних стопа. Просечна исплата кредита правног факултета за тај износ дуга била би 1.656 долара месечно.

Процијените своје потенцијалне трошкове помоћу овог калкулатора плаћања кредита за правни факултет:

Отплата кредита за правни факултет

Права стратегија за отплату кредита за правни факултет ће вероватно зависити од вашег пута у каријери - и плате коју зарађујете као резултат.

  • Ако је ваша зарада на ниском нивоу. Плате су обично ниже за адвокате од јавног интереса него за оне у приватном сектору, али отплата заснована на приходима може користити свима којима су потребне ниже исплате федералног студентског зајма. Ако сте изабрали каријеру у праву од јавног интереса, можда ћете такође моћи да имате користи од Опроста зајма у јавној служби или другог програма опроста зајма за адвокате.

 » ВИШЕ: Које су шансе да добијем опрост студентског кредита?

  • Ако је ваша зарада на високом нивоу. Они који се одлуче за каријеру у Великом закону вероватно ће зарадити добар новац, као и неки други адвокати из приватног сектора. Ови зајмопримци треба да отплате своје кредите што је брже могуће како би минимизирали трошкове камата. То би могло значити придржавање стандардног плана или рефинансирање кредита правних факултета по нижој стопи. Рефинансирање савезних зајмова ће вас коштати опција као што је отплата заснована на приходу, али ако сте сигурни да вам ове погодности неће бити потребне, рефинансирање би вам могло уштедети новац.

Просечни износи студентског кредита према врсти дуга

Врста дуга

Просечан дуг

Дуг за диплому

$28,950

Дуг кредита за дипломске школе

$71,000

Родитељ ПЛУС кредитни дуг

$28,778

Дуг правног факултета

$145,500

МБА студентски дуг

$66,300

Дуг медицинске школе

$201,490

Дуг стоматолошке школе

$292,169

Дуг кредита за школу апотеке

$179,514

Дуг ученика школе за медицинске сестре

19.928 долара: помоћна медицинска сестра (АДН)

23.711 долара: дипломирани медицински сестрин (БСН)

47.321 долара: магистар медицинских сестара (МСН)

Дуг ветеринарске школе

$183,302

Извори

1. 2019 Институт за приступ факултету и успех 2. 2015-16 Национални центар за статистику образовања 3. 2017-18 Урбанистички завод 4. 2015-16 Национални центар за статистику образовања 5. 2015-16 Национални центар за статистику образовања 6. 2019 Удружење америчких медицинских колеџа 7. 2019 Америчко удружење за стоматолошко образовање 8. 2020 Америчко удружење фармацеутских колеџа 9. Децембар 2019. федерални подаци о студентској помоћи из У.С. Картица резултата колеџа Одељења за образовање 10. Америчко ветеринарско медицинско удружење 2019

» ВИШЕ: Колико Американаца има дуг за студентски кредит?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here