Куповина за повратак у школу 2020.: Како уштедети усред неизвесности“,

Куповина за повратак у школу је скуп посао у нормалној години; ова година је све само не нормална. Али када је август пред нама, продавнице постављају изложбе за повратак у школу у ишчекивању деце која треба да уче, било у учионици или код куће.

Две петине (40%) родитеља са децом у К-12 или на факултету предвиђају да ће њихова деца похађати наставу у хибридном окружењу (и лично и на даљину) у јесен 2020, према новом истраживању НердВаллет спроведеном на мрежи 16-20. јула од стране Тхе Харрис Полл међу преко 600 родитеља. Планирање за више сценарија могло би довести до потребе за повећаном потрошњом за повратак у школу, али многи можда неће имати додатни новац ове године.

Скоро половина (47%) родитеља очекује да ће потрошити мање на куповину у школи него што би иначе, због пандемије коронавируса, према истраживању. Од њих, 40% каже да је то зато што је њихов приход у домаћинству погођен пандемијом и повезаним економским ефектима.

С друге стране, једна петина (20%) родитеља очекује да ће ове године потрошити више на куповину у школу него што би иначе, због пандемије. Од њих, 54% мисли да ће трошити више на опремање окружења за учење код куће, а 50% ће трошити више на набавку залиха и за лично и за учење код куће.

„За уштеду на куповини за повратак у школу потребна је одређена стратегија у нормалној школској години, али ова година представља јединствене изазове: Не само да је теже знати шта би ученицима могло затребати, већ многе породице очекују велике куповине како би олакшале учење на даљину , укључујући електронику и столове“, каже Кимберли Палмер, стручњак за личне финансије у НердВаллет-у. „У исто време, многе породице имају мање простора у свом буџету за нове куповине због пандемије.”

1. Купујте краткорочно

Без обзира да ли ове године трошите мање из нужде или очекујете да ћете морати да потрошите више: Купујте само оно што вам је потребно. Ако нас је 2020. нечему научила, добро осмишљени планови могу да се промене. Зато купите оно што вам је потребно да започнете школску годину и планирајте да допуните те куповине како се семестар буде одвијао. Можда ћете открити да неки артикли постају јефтинији како се годишња доба мењају.

„Осим ако немате на оку одређени тип рачунара или неки други предмет који би могао да се распрода, у реду је да сачекате да купите док не почне школска година — у ствари, тада ћете видети многе најбољих понуда“, каже Палмер.

2. Искористите предности кредитних картица

Више од половине (53%) родитеља који ће ове године поново кренути у школу планирају да користе кредитну картицу за те куповине, показало је истраживање. Стављање трошкова на кредитну картицу са повратом новца могло би да ваш новац ради за вас. Можда чак и пожњете довољно да у потпуности покријете трошкове повратка у школу следеће године. Само се уверите да сте у могућности да отплатите салдо сваког циклуса, јер камата може брзо да поништи било коју корист.

3. Проверите цене пре и после куповине

Усклађивање цена укључује поређење идентичних артикала у другим продавницама и тражење од продавца да упореди нижу цену. Трик можда нема смисла за пакет оловака, али за одећу, електронику и друге скупље артикле, успешна цена може да вам уштеди десетине долара, ако не и више.

Проверите веб локацију продавца за детаље о политици подударања цена. Многи ће такође вратити разлику у цени ако уочите јефтинију цену у одређеном временском оквиру након куповине.

4. Удружите се за куповину на велико

Без обзира на то где ваше дете учи ове јесени, биће му потребне намирнице које траже и други ученици. Удруживањем са другим родитељима, можете купити ствари као што су средства за дезинфекцију руку и потрепштине за домаћи задатак и вођење белешки на велико. Ако наставник вашег детета нерадо даје контакт податке родитеља, питајте да ли би послали ваше у групном имејлу како би други родитељи могли да вас контактирају ако су заинтересовани за групну уштеду.

„С обзиром да су многи родитељи фокусирани на учење код куће, такође можете пронаћи уштеде удруживањем са другим породицама у вашем комшилуку на куповини“, каже Палмер. „Неке заједнице формирају „пандемијске групе“ како би поделиле терет наставе код куће и одржале социјализацију деце – удруживање школског прибора широм групе може да прошири трошкове и учини их лакшим за управљање.”

5. Купујте на празницима без пореза

Шеснаест држава има празнике за порез на промет у августу 2020. Већина њих траје цео викенд, а неки и дуже. Продавци који нуде онлајн наручивање за преузимање у продавници могу захтевати да наручите и преузмете у те одређене дане како бисте искористили бенефиције без пореза. Специфичности празника сваке државе се разликују, али генерално вам омогућавају да купите одређене предмете за повратак у школу без плаћања пореза на промет.

6. Вежбајте и учите штедљивости

Ако је новца веома мало, ваше дете ће можда моћи поново да користи неке од прошлогодишњих залиха, као што су ранац или остатке оловака и бележница. Такође можете да купујете половну одећу на сајтовима као што су Посхмарк или тхредУП током целе школске године. И не плашите се да затражите помоћ – многе школе уводе програме који помажу да се домови опремају технологијом потребном за учење на даљину.

Ако ваше дете није навикло да мора да се жртвује, искористите то као тренутак за учење. Старија деца могу научити о сложености управљања буџетом, алату који ће им требати у одраслом добу, а млађи могу научити шта значи уштеда новца и помоћи вам да тражите најниже цене.

„Неке заједнице такође организују онлајн волонтерске прилике за средњошколце како би помогли да се споје са децом из основне школе којој је потребна додатна помоћ, што може бити одличан начин да се обема старосним групама обезбеде прилике за учење на безбедан, бесплатан начин“, Палмер додаје. „Ова школска година ће бити другачија од било које друге, што значи да ће родитељи и деца морати да постану креативнији у повећању буџета за повратак у школу.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here