Бонус за регистрацију у банци: 5 ствари на које треба обратити пажњу

1. Могли бисте на крају платити више у банкарским таксама

Многе банке које нуде бонусе за регистрацију за проверу захтевају да одржавате минимално стање — 1.500 УСД у неким банкама — или да плаћате месечну накнаду. Ако нисте спремни, тих 12 долара месечно би могло да поједе ваш бонус. Ево више информација о томе како да избегнете накнаде за проверу рачуна.

Ако покушавате да смањите трошкове, бесплатни текући рачун у банци која не нуди бонус за регистрацију могао би бити боља понуда.

» Желите да повећате своју штедњу? Погледајте најбоље рачуне за штедњу на мрежи са високим приносом НердВаллет-а.

2. Бонус за регистрацију можда није тако велики као што се чини

Схантел Мосес из Бруклина, Њујорк, каже да је пре неколико година добила бонус за регистрацију од 50 долара да се придружи онлајн банци.

„Све је било одлично док није дошло време да платим порез“, каже Мојсије. То је зато што јој је банка послала образац у којем се наводи да бонус треба рачунати као опорезиви приход. „После пореза, 50 долара је било више као 30 долара“, каже она.

А, када је у питању уштеда, велики бонус за потписивање неће надокнадити слаб годишњи процентуални принос током времена, посебно ако имате много да депонујете.

» Желите да видите најбоље бонусе? Погледајте шта банке нуде овог месеца.

3. Вероватно ћете морати да испуните одређене захтеве

Неке банке захтевају да се региструјете за директан депозит да бисте могли да добијете бонус за проверу. Ако се аутоматски депозит не прими у одређеном временском оквиру — рецимо, 60 дана — можда уопште нећете добити корист. Још један уобичајени захтев је да се сваки месец заврши одређени број трансакција дебитном картицом.

Банке такође могу захтевати да свој текући или штедни рачун држите отвореним 90 дана пре него што стекнете право на награду. Чак и тада, могло би проћи још неколико недеља да средства стигну.

4. Могли бисте да добијете накнаду за затварање налога

Ако одлучите да пређете из једне банке у другу да бисте добили бонус за регистрацију, али сте отворили свој последњи рачун у протеклој години, ваша стара банка може да вам наплати новац за затварање рачуна. Неке финансијске институције имају накнаде од око 25 долара за затварање рачуна који је отворен у претходних 180 дана.

» Слушајте: НердВаллет-ов СмартМонеи подцаст истражује како да добијете банковни бонус

5. И даље можете добити бонус без промене

Када се Мосес придружио њеној онлајн банци, одлучила је да нема потребе да се поново мења. Али то није значило да је морала да се одрекне бесплатног новца.

„Препоручио сам своју нећаку и добио још један бонус“, каже Мојсије.

Ако наиђете на бонус понуду за регистрацију, упоредите ту банку са вашом тренутном и другим опцијама. Можда ћете одлучити да је боље да се држите онога што имате, или да ће вам понуде друге финансијске институције дати више новца за ваш новац.

Писац особља НердВаллет-а Алис Холбрук допринео је овом извештају.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here